- różnice w zużyciu paliwa będą pomijalne, a komfort (w tym akustyczny) związany z eksploatacją większego silnika wyraźnie zauważalny. -- Fiesta '84, Almera '95, BMW E36 '98, Astra F '94, Astra G '00, Laguna '96, BMW E53 '01, VW Golf Sportsvan '16, Peugeot 1007 '04, Zafira C '12, Micra K11 '96... i
Jak benzynowe, to tylko Toi-Toi. Brzydziej w środku (bardziej plastikowo), mniej "wodotrysków", ale warsztat (zakładamy, że mówimy o 1.8) będziesz pewnie oglądał raz na rok, przy okazji wymiany płynów eksploatacyjnych. B Klasę kiedyś rozważałem, ale to ma promień zawracania podobny do załadowanego
bywalec.hoteli napisał: > A Ty coś kupiłeś? Będę coś brał teraz na firmę (dla Zofii, żeby jeździła wokół komina), tyle że do 150k (bo tyle można wrzucić w koszty) wielkiego wyboru nie ma, a przynajmniej w segmencie, który moją szanowna małżonka interesuje (czyli Mercedes, Bmw, Audi i
Jeździłem Australem kilka razy (dostałem jako auto zastępcze z salonu). Oczywiście nie na tyle długo, żeby przeprowadzić analizy godne kolegi galtoma, ale wrażenia ogólnie miałem dobre. Nie wiem za bardzo, co to "crossover klasy C". Auto jest spore, dużo miejsca w środku (ja jestem też duży i muszę
. skrzynia z automatycznym sprzęgłem sterowanym hydraulicznie - coś jak potem w A-Klasie W168 Mercedesa, ale lepiej dopracowane). W kombi (aka Break) było 7 pełnych miejsc siedzących. Właściwie to DS miał być z początku tym, czym potem stał się SM - ale Citroen nie miał dość kasy, żeby opracować do niego
", ale pod względem nawet projektów nadwozi (strefy kontrolowanego zgniotu na przykład) nawet lata 90-te nie podchodzą do lat obecnych. A co do ABS - pierwsze układy trafiły pod maski samochodów jeszcze pod koniec lat 60-tych, ale w Stanach. Pierwsze nowoczesne systemy Boscha do Mercedesów w 1978 roku
z ichnim odpowiednikiem UFG (Fondo di Garanzia per le Vittime della Strada), tylko twój ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie i sam się dochodzi zwrotu. Osobną historią jest, że odkąd UE uwaliła skądinąd idiotyczne prawo zabraniające włoskim rezydentom kierowania pojazdami zarejestrowanymi w innym
napedza tylko wspomaga, bo silnik zwykle jest tak slaby, ze nie da rady czegolowiek sam ruszyc. Jak tu masz silnik elektryczny ktory daje 200 Nm (to wiecej niz nie jeden silnik beznynowy w klasie C!!!!) to on nie tylko moglby spoko tego merca z miejsca ruszyc ale i poziom wspomagania jest diametralnie
czasami ale bardzo rzadko. Chinczycy moze kupowali z powodow patriotycznych ale na moim osiedlu prawie 500 domow ne wiedzialem od lat ani jednego Tu jakos nigdy Volvo nie bylo w klasie luksususowych i nikt powazny szukajacy aut a lux nie bral ich pod uwage. Milao swoje miejsce w rankingach gdzies