autoreview.belproject.com/item/237 2. Mercedes-Benz G klasse, czyli popularna "gelanda". Równie ceniony, co swój brytyjski konkurent. W wesji komercyjnej jeden z najbardziej lusksusowych i kosztownych terenowców świata. W wersji wojskowej koń roboczy Bundeswehry i wielu innych armii świata (w tym i polskiej żandarmerii
Besides its native Germany, Mercedes-Benz are also manufactured or assembled in: Argentina(Buses, Trucks and the van Sprinter. The first factory of Mercedes-Benz outside of Germany) Austria (G-Class) Brazil Canada China Egypt Bosnia and Herzegovina India Indonesia Iran
, minął chyba dwa lata temu. Swoją drogą, artykuł wyszedł spod ręki wybitnego znawcy hybryd i arytmetyki: "Lexus RX 400h zużywa 9,8 l/100 km (mimo swej masy dwóch ton). Tymczasem Mercedes Benz E320 Bluetec turbodiesel w podobnych warunkach zadowala się zaledwie 6,9 litrami ON na 100 km (różnica 14
: www.mercedes-benz.pl/mb/osobowe/terenowe/klasagl/index.jsp To pierwsze to przy odrobinie refleksu można przeskoczyć na przejściu -- Dekombenda .
cgi.ebay.de/Mercedes-Benz-MB-100-Diesel-LKW-Zulassung_W0QQitemZ220068831883QQihZ012QQcategoryZ9801QQrdZ1QQcmdZViewItem mowie o czyms w tym
z ciekawości wybrałem "wymianę przedniej wycieraczki" do modelu W201 1.8 i zdrętwiałem .... 105 zł. rok temu kupiłem w sklepie nieautoryzowanym ale specjalizującym się marką MB wycieraczkę-samą gumę BOSCHa za 16zł "grafitową" do danego modelu więc 100zł za wymianę to raczej droga
, może i nie jest to Citaro, ale Mercedes Benz to jednak solidna marka i pewna gwarancja jakości. Nie wiem, czy większy pożytek byśmy mieli z Jelczy M181MB Tan (de)tusów.
corgan1 napisał: > taka drobna uwaga jesli znasz się na samochodach. W ogóle nie wiem czy Mercedes produkuje takowe. ► Owszem, ale nie dla ZTM www.mercedes-benz.pl/mb/autobusy/index.jsp Nie
Od kilku dni krakowskie MPK eksploatuje pierwsze cztery Jelcze M081MB3 Vero. Autobusy skierowano do obsługi najmniej obciążonych tras. Spotkać je można m.in. w obsłudze linii 102, 133. Autobus produkowany na podwoziu Mercedes-Benz MB 0814D wyposażono w silnik MB OM 904LA o mocy 100 kW (136 KM
wg strony mercedesa www.mercedes-benz.pl/mb/osobowe/limuzyny/klasae/11447_16433.jsp dla modelu R6 (204HP) v max jest okolo 240 kmh zakladam ze kazde tankowanie zabieralo im do 10 minut (czyli 7