Witajcie, czy orientujecie się jakie są konkretne modele motorów 125 cm3, które są z automatycznymi skrzyniami? Pytam pod kątem nowej ustawy: "Osoby posiadające co najmniej od trzech lat prawo jazdy kat. B będą mogły jeździć motocyklami, z automatyczną skrzynią biegów, o pojemności do 125
się nim poruszać 14-latkowi z uprawnieniami... lub dowolnemu 18-latkowi, bez uprawnień, bez egzaminu... bez niczego. 2. Nie w porządku jest dopuścić malutki motocykl z silnikiem 125cm sześć. z normalną skrzynią biegów do eksploatacji przez osobę, która od przynajmniej 3-ch lat ma prawo jazdy, zdała
Mam pytanie. Wszystko jest fajnie by jeździć z kat. B motocyklami do 125 cm3. Dlaczego tylko z skrzynią biegów automatyczną ? A co z manualną ?
>> Z prawem jazdy kat. B motocyklem do 125 cm sześciennych Jeden z przepisów nowego projektu zakłada, że osoby, które mają prawo jazdy kategorii B, będą mogły jeździć motocyklami o pojemności do 125 cm sześciennych wyposażonych w automatyczną skrzynię biegów, czyli jednośladami objętymi
ekwipunkiem :-) PROGRAM: Piątek 11:00-19:00 11:30 Prezentacja Nowości Hondy VFR1200FD (Automatyczna skrzynia biegów) i VT750S 12:00 - 19:00 Jazdy testowe w kaskach SHOEI i bezpłatny serwis kasków SHOEI 12:00 - 18:00 Jazdy testowe motocyklami Honda 14:00 Pokaz działania kamizelki SPIDI NECK
"i zdaje się że oprócz 125 czterosówa , widziałem gdzieś wersję 150" Są wersje 50, 125, 180, z tym, że te dwie ostatnie praktycznie nie do kupienia. W każdym razie dziekuje.
i zdaje się że oprócz 125 czterosówa , widziałem gdzieś wersję 150 .
> Jeszcze nie słyszałem żeby było prawo jazdy na automatyczna skrzynię biegów. A jednak jest takie coś. W rozporządzeniu Ministra Infrastruktury w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów z dnia 2005-10-27 r. (Dz
* alus - alufelga * automat - samochód z automatyczną skrzynią biegów * bandzior - Fiat 125p * beczka - Mercedes, model W123 * buma, beemka, bawarka - BMW * but w podłodze - pedał gazu wciśnięty do końca * cienki - Fiat Cinquecento * ciężki motor - duża
. Podstawowy problem to jednak taki, że większość maleństw jest robiona z automatyczną skrzynią biegów co jest wygodne, ale jak będziesz chciał się przesiąść na coś większego to będziesz musiał znowu się uczyć. Albo od razu na prawo jazdy. Teraz w większości uczą na 125. Zaletą tego rozwiązania jest