koziorozka : > Może odczuwasz skutki uboczne po mezoprosalu? > Brałeś przedtem metronidazol? On też potrafi dopiec Wcześniej brałem przez 10 dni: -OSPAMOX 1000mg (2 x 1) -METRONIDAZOL 250mg (2 x 2) -LACIDAR (1 x 2) -ZIRID 50mg (3 x 1) Pozdrawiam.
niesamowicie się przewlekała, właściwie ból gardła utrzymuje się do dzisiaj. Dostałam standardowy antybiotyk OSPAMOX 1000 mg 2x1. Jakież było moje zdziwienie kiedy po kilku dniach stosowania zamiast czuć się lepiej czułam się zdecydowanie gorzej. Przede wszystkim doskwierał mi okropny ból pleców i łydek
nie obeszlo siee niestety bez wizyty w przychodni. dostalam dosc mocnego zapalenia zatok. lekarz przepisal mi ospamox 1000 teraz mam pytanie. czy przez ten antybiotyk, ktory bralam dziecko moze jesc gorzej? w nocy je co 1,5 godziny. wczesniej co 3-4 jadla -- Rzuć wszystko i chodź się
leków:leki.urpl.gov.pl/files/Duomox.pdf,http://leki.urpl.gov.pl/files/OSPAMOX_500_750_1000.pdf.Jeden ma wskazania w ostrym zapaleniu ucha środkowego, drugi nie ma > Jest to ten sam lek,tylko od różnych producentów.Idąc Pana tokiem rozumowania s > kuteczność leku powinna zależeć nie od substancji chemicznej ale od zarejstrowa > nych przez producenta wskazań.Przecież to absurd
leków:leki.urpl.gov.pl/files/Duomox.pdf,http://leki.urpl.gov.pl/files/OSPAMOX_500_750_1000.pdf.Jeden ma wskazania w ostrym zapaleniu ucha środkowego, drugi nie ma Jest to ten sam lek,tylko od różnych producentów.Idąc Pana tokiem rozumowania skuteczność leku powinna zależeć nie od substancji chemicznej ale od zarejstrowanych przez producenta wskazań.Przecież to absurd. Pisząc receptę dla
refundowanych umieszczonej na stronie Min Zdrowia. Hmmm. Ale to nie kzet podaje informacje o portalu tylko ty. Więc do dzieła. Bardzo proszę o podanie wysokości refundacji dla preparatu Ospamox w talb 1000 mg. Dawka 2x2 tabl. Nie musi być kilkanaście sekund, poczekam do jutrzejszego popołudnia.
(ospamox 1000 mg) ktory przepisal mi lekarz pierwszego kontaktu ale boje sie go wziasc. czy to nie bylaby za duza dawka i czy nadal moge odciagac i karmic synka moim mlekiem??? (lekarz nie odpowiedzial mi na te pytania bo yl slabo zorientowany), jesli te wielkie guzy nie zejda to do jakiego lekarza
Cześć Wszystkim, 5 dni temu ugryzł mnie kleszcz. Został usunięty po około 4h. Gdy przyjechałem do domu, poszedłem do lekarza, który przypisał mi antybiotyk Ospamox 1000, mam go brać przez 7 dni, dwa razy dziennie. Myślicie że to wystarczy by uniknąć boreliozy? Tak btw. antybiotyk wziąłem 48h po
Prosze o rade : czy moze byc taki schemat podawania - rano: np. 8.00 - Klacid, 9.00 po sniadaniu - Tinidazol, 10.00- Ospamox, 13.00 Sunprobi - Probiotyk, 15.00 kidabio - witaminy z Omega 3, 18.00 - Ospamox, 19.00 - Tinidazol 20.00 - Klacid , 22.00 - Dicoflor - probiotyk??????? Jesli taka
pisałam wczesniej o założeniu krązka.dzisiaj byłam u lekarza i załozył mi krażek pomimo drobnych bakterii i przepisał antybiotyk.antybiotyk to ospamox1000, doczytałam sie że to pencylina i to najmocniejsza dawka, 1.czy to nie zaszkodzi dziecku? 2. czy po założeniu krazka nie trzeba leżeć?
corka ma 4.5 miesiaca wazy 7.5kg i jest zdrowiusienka natomiast mama od miesiaca ciagle choruje, to wirusowa biegunka, przeziebienie a teraz przeziebienie ktore od 7 dni nie przechodzi, dostalam bioparox ale nie pomogl i teraz Ospamox 1000 mg, ktory zawiera amoksycyline, penicyline