2 604 wyników w czasie 423 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Złoto może spaść połowę w dół ale pójdzie do

Złoto jest niezbyt płynne, trudno je sprzedać, kiedyś to robiłem w oddziale NBP na Marcinkowskiego w Posen, ale teraz zarzucili tą działalność. Teraz obserwuję wojnę o życie na akcjach JSW, bo tam się dzieją, straszne i dziwne rzeczy. Uczestniczą w tym najwięksi gracze zza oceanu, rodzimi

Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE

się u nas obowiązkowo na wesela, no i na święta. I jak przyjeżdżali goście. Na wszystkie uroczystości rodzinne” (Wywiad etnograficzny przeprowadzony z mieszkańcami okolic Radziwiłłowa). Rosół dworski z kapłona cieszy się dużą popularnością podczas różnych konkursów czy festiwali, a w 2011 roku został

Re: ODPUST NA NIKISZU

się u nas obowiązkowo na wesela, no i na święta. I jak przyjeżdżali goście. Na wszystkie uroczystości rodzinne” (Wywiad etnograficzny przeprowadzony z mieszkańcami okolic Radziwiłłowa). Rosół dworski z kapłona cieszy się dużą popularnością podczas różnych konkursów czy festiwali, a w 2011 roku został

Re: Odpust w Szaradach Anagramowych

Re: Odpust

Re: Choinka 2011

„Tyle legendy. Jak było naprawdę, kto i po co wymyślił choinkę, tego nikt nie wie. Pewne jest jedno: drzewa od zawsze fascynowały ludzi jako coś magicznego i towarzyszyły różnym ważnym wydarzeniom, takim jak narodziny, śmierć i wesele” – powiedziała PAP Ewa Pliszka, etnograf z Muzeum w Koszalinie

Re: I jeszcze jeden wątek weselny - czy ktoś wie.

Miałam na myśli odległość czasową między jednym weselem, a drugim :-) cyrk na dworcu w Krakowie był w 2011 r. -- "Dziś upiekłam szarlotkę, a że zostało mi kruchego ciasta, jabłek prażonych i białek, to dorobiłam kruche babeczki z jabłkami i bezą. A że jeszcze białek zostało, to zrobiłam małe

Re: Łagów, także festiwale filmowe:)

I LLF 1969: Andrzej Wajda – Wszystko na sprzedaż II LLF 1970: Kazimierz Kutz – Sól ziemi czarnej III LLF 1971: Andrzej Wajda – Brzezina, Krajobraz po bitwie IV LLF 1972: Kazimierz Kutz – Perła w koronie V LLF 1973: Andrzej Wajda – Wesele VI LLF 1974: Krzysztof Zanussi – Iluminacja VII LLF 1975

Re: SMUTNY WĄTEK - WSPOMNIENIA, NEKROLOGI

oraz laureatką Nagrody Stowarzyszenia Filmowców Polskich (2015), Srebrnego Krzyża Zasługi (1975), Krzyży Kawalerskiego (2001) i Oficerskiego (2011) Orderu Odrodzenia Polski. Zmarła w wieku 84 lat.

Re: ODESZLI

oraz laureatką Nagrody Stowarzyszenia Filmowców Polskich (2015), Srebrnego Krzyża Zasługi (1975), Krzyży Kawalerskiego (2001) i Oficerskiego (2011) Orderu Odrodzenia Polski. Zmarła w wieku 84 lat.

1 2 3 4 5 6