Gość: jan.grz Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.ghnet.pl 07.11.09, 10:24 Sprawa wraca niemal od lat, co wskazuje na żenujaca impotencje wladz. Straz miejska dziala? Pytanie jak, bo wielokrotnie widzialem jak pod okiem straznika parkowalo kilka taksowek na plycie Rynku, ba ostatnio widzialem jak straznik przyjaznie rozmawial z taksowarzem parkujacym auto na plycie. To jest nagminne zjawisko. No coz - mamy kraj gdzie ciagle spoleczenstwo dzieli sie na radnych, zaradnych i bezradnych z wszedobylska korupcja w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.chello.pl 07.11.09, 10:42 Strażnik nie może juz przyjaźnie rozmawiać z taksówkarzem nakładając na niego mandat ? Co za brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.devs.futuro.pl 07.11.09, 12:39 Przecież wyraźnie masz napisane że z taksówkarzami co wjeżdżali na płytę Rynku sprawa wylądowała w sądzie,lecz niestety sąd odrzucił wniosek o ukaranie(a pozatym jakbyście nie wsiadali do tych pseudoinwalidów taksówkarzy w Rynku to wkońcu nie miałby po co tam stać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stos euro Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:14 To nie problem impotencja władz. Tylko impotencji myślenia bogatszych. 90% rejestracji to podmiejskie wiochy a pozostałe 10% miejskie kmioty. Swoją drogą często obserwuję ciekawe sytuacje pod firmą. Tabliczka przy miejscu parkingowym z informacją że tylko dla klientów firmy. A chamy w bmw i innych lexusach z rozbrajającym uśmiechem "ja tylko na 5 minut". Na chama był i jest jeden sposób. Lac w ryj i patrzeć czy równo puchnie. Konie i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.ghnet.pl 07.11.09, 10:32 świetny news... a fakt, ze połowa miasta nie ma ogrzewania a 100 tys. ciepłej wody to asów z gazety nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
fly79 Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk 07.11.09, 14:12 Gość portalu: zbych napisał(a): > świetny news... > a fakt, ze połowa miasta nie ma ogrzewania a 100 tys. ciepłej wody > to asów z gazety nie interesuje jest na czołówce krajowej, zbychu tylko to nic nie zmienia, bo dalej zimno :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: 91.123.169.* 08.11.09, 12:59 zimno? czlowieku, jest 15 stopni za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepełnosprawny Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: 77.236.0.* 07.11.09, 10:40 Czyli za to że pan Wiaterek ze swoimi strażnikami sobie nie radzi należy ukarać INWALIDÓW. Najlepiej w ogóle zakazać wjazdu a przynajmniej podnieść opłaty. W efekcie inwalidzi zostaną w domu (po co takimi strażnicy mają się zajmować, i tak są bez kasy)natomiast pan z porsche zostanie. Wiaterek też pewnie do Rynku piechotą nie chodzi. Krakowowi gratuluję strażników miejskich a niepełnosprawnym w Krakowie serdecznie współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.chello.pl 07.11.09, 10:57 Dokładnie TAK ! Należy zakazać wjazdu na Rynek i podnieść opłaty. Karać należy nie INWALIDÓW tylko CWANIAKÓW którzy "na inwalidę" kartę uzyskali. Cwaniactwo, kombinatorstwo i dziurawe przepisy powodują że tysiące samochodów niby inwalidów każdego dnia zajmują za 2,50 zł miesiecznie miejsca parkingowe w strefie B. Czas już zrobić z tym porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie inwalida Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.salbis.net 07.11.09, 12:24 inwalidzi są sobie sami winni... przecież właściciel Porsche ma kartę od inwalidy, reszta luksusowych aut też ma karty od inwalidów. Gdyby inwalidzi dbali o swoje interesy to nie użyczali by kart wszystkim w koło. Tak więc jestem za całkowitym zniesieniem przywilejów dla inwalidów. Inwalida zawsze może podjechać w dowolne miejsce taksówką. W tym momencie i tak inwalidzi nie mają pożytku ze swoich przywilejów bo miejsca są zajęte przez osoby, które pożyczyły od nich karnety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: 62.69.217.* 07.11.09, 21:38 "Młody człowiek wychodzi z nocnego klubu i wsiada do sportowego porsche zaparkowanego na jednej z uliczek wiodących do Rynku. Za szybą auta ma kartę parkingową dla osób niepełnosprawnych". Nawet w piekle za odpowiednie pieniądze można dostać zawsze lód do whisky. I to jest piękne w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 W Londynie takie prawo maja tylko kierowcy 07.11.09, 10:58 z widocznym golym okiem kalectwem.Takich kart w 15 milionowym miescie jest okolo tysiaca.Mandat za postoj na miejscu inwalidzkim wynosi tysiac funtow.I nikt nie staje.Boja sie... Odpowiedz Link Zgłoś
fly79 Re: W Londynie takie prawo maja tylko kierowcy 07.11.09, 14:14 samozwaniec1 napisał: > z widocznym golym okiem kalectwem.Takich kart w 15 milionowym > miescie jest okolo tysiaca.Mandat za postoj na miejscu inwalidzkim > wynosi tysiac funtow.I nikt nie staje.Boja sie... moja znajoma ma zameldowane 16 osób tylko po to, żeby mieli karty na strefe - to jest paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: W Londynie takie prawo maja tylko kierowcy 08.11.09, 13:54 W Londynie mozesz caly dzien po miescie chodzic i nie zobaczyc nieprawidlowo zaparkowanego samochodu, o parkowaniu na chodnikach nawet nie wspomne. No, ale to buraczana Anglia, gdzie im tam do naszej ulanskiej fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzigi Re: W Londynie takie prawo maja tylko kierowcy IP: 78.146.86.* 08.11.09, 16:17 ale bzdury opowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonh Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: 195.150.224.* 07.11.09, 11:24 JA myślę że tym ludziom się należy takie karty.W końcu to ludzie niepełnosprawny umysłowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.autocom.pl 07.11.09, 12:06 NIe jest prawda że nic nie można zrobi w tej sprawie. Mandat może byc wysoki jakby tylko chciało się policzyc koszty takiemu delikwentowi (koszty sądowe, sprawdzenie "dziadka" itp.)..i oczywiście dobra wola i odwaga sędziego. Zazwyczaj bywalcy nocnych kubów mają kasę i na adwokatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Prosze opublikować wypowiedź IP: *.trzebinia.mm.pl 07.11.09, 12:09 Ale komendant Wiaterek powinien wylecieć z SM za tą wypowiedź, z wiatrem!!!!!!!!!!!! Ktoś zajmuje miejsce niepełnosprawnemu, komuś komu jest ciężej dojść do centrum - to albo zabronić wszystkim, albo zrobić tak żeby część niepełnosprawnych było nie stać!!! (250 / mc tyle co bez ulgi to bardzo duży wydatek). PS: jak ktoś ma kasę na porsche to i na 250 / mc będzie go stać, a wielu niepełnosprawnych kierowców nie stać!!! Zmienić przepisy, doprecyzować?!?! Już dzisiaj ludzie z nieuleczalnymi chorobami dostają kartę na parę lat, i muszą chodzić po identyfikator, np. w Amsterdamie ktoś z kartą może parkować za darmo, bez dodatkowych identyfikatorów! Zmiana przepisów spowoduje, że np. karta będzie wydawana na 2 lata, na nową niepełnosprawny będzie czekał ze 3 miesiące i za ten czas albo płacenie za parking, albo taxi, albo nałapać mandatów i walczyć w sądzie. Super. PS1: Nie wszyscy niepełnosprawni mogą sami prowadzić (patrz np. dzieci, niewidomi). Straż miejska nie jest w stanie wyegzekwować przepisów, to zmienić straż miejską (a najlepiej mentalność ludzi). Proponuję wobec tego zabronić mówić w miejscu publicznym, bo ktoś może przekląć a to jest wykroczenie. Przepisami się wszystkiego nie załatwi. Zawsze jest tak, że ktoś będzie je chciał łamać, ale one nie mogą dotykać tych których mają chronić. Niepełnosprawny Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal Re: Prosze opublikować wypowiedź 07.11.09, 13:33 Gość portalu: Kuba napisał(a): > PS1: Nie wszyscy niepełnosprawni mogą sami prowadzić (patrz np. dzieci, > niewidomi). z niewidomym dzieckiem nie musisz wjeżdżać na rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yago Re: Prosze opublikować wypowiedź IP: *.lanet.net.pl 07.11.09, 15:11 A ciebie g... obchodzi, po co niewidomy wybiera się na rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal Re: Prosze opublikować wypowiedź 07.11.09, 21:31 bedzie oglądał wystawy w Sukiennicach? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ty nie miej pretensji do komendanta RM. Miej 07.11.09, 20:31 pretensje do buraków, którzy żerują na ludzkim nieszczęściu bo dla tych palantów nie ma nic ważniejszego jak szpanować nieposanowaniem prawa i swoją bryką a niestety, jak widać czasem krewni inwalidzi jeszcze w tym tych oszustów wspierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciulas Bo krakusy jeżdzą na pole IP: *.93.classcom.pl 07.11.09, 12:23 Dla nich to wszędzie jest pole więc traktorem można wjechać uehehe Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: Bo krakusy jeżdzą na pole 07.11.09, 12:30 Pole jest wszędzie poza domem. Niektórzy natomiast na polu mieszkają i muszą iść na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 12:42 I znowu miasto niemocy, nic sie nie da. A to takie proste: karta przysluguje wylacznie osobie z uposledzeniem motorycznym (zadne inne nie nie jest uwzgledniane, zadne tam ograniczenia sluchu czy zaburzenia mowy) , a jezeli nie jest ona kierowca, to musi znajdowac sie w samochodzie. I koniec. Cala reszta burakow o byczych karkach w SUVach placi po 300 zl za wjazd w strefe. Gwarantuje totalna zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Szymka Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: 77.236.0.* 07.11.09, 13:01 Krakusie, to co nie mogę czekać na niewidomego męża, który coś załatwia wmiście? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk 07.11.09, 13:41 Gość portalu: Mama Szymka napisał(a): > Krakusie, to co nie mogę czekać na niewidomego męża, który coś > załatwia wmiście? jak sam załatwia sprawy to moze sam przyjechać tramwajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yago Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.lanet.net.pl 07.11.09, 15:25 Póki co, nie Ty (na szczęście) o tym decydujesz. Proponuję mały test: załóż ślepe kontakty (żeby nie oszukiwać) i spróbuj wsiąść do tramwaju, a potem z niego wysiąść. Jak przy okazji wpadniesz pod tramwaj, mała strata... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk 07.11.09, 21:30 mądralo "yago" podwozisz współmałżonka samochodem, dajesz samotnie załatwiac sprawy , a Ty spokojnie czekasz w samochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryg Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 12:44 ktos tu chyba zapomnial ze I grupe inwalidzka wydaje sie nie tylko dla osob z widocznym 'golym okiem' kalectwem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica inicjatywa obywatelska IP: *.98.pxs.pl 07.11.09, 13:10 Wystarczy przejechać się do dowolnego centrum handlowego, choćby do galerii krakowskiej czy kazimierz, żeby przekonać się, że niepełnosprawni w Krakowie to najzamożniejsi mieszkańcy. Wystarczy zerknąć, jakie auta stoją na miejscach dla niepełnosprawnych. Mam niepełnosprawną ruchowo teściową (proteza biodrowa, porusza się o kuli) i z mężem nas szlag trafia, jak widzimy tłustego karka w złotym łańcuchu wysiadającego z "merola" albo lafiryndę w czołgowozie z plakietką. Mieliśmy pomysł, aby założyć stronę i wrzucać na nią zdjęcia takich aut, z widocznymi numerami rejestracyjnymi - taka inicjatywa obywatelska, coś jak publikacja zdjęć zbirów na stronach policyjnych. Każdy mógłby wejść na taką stronę, zobaczyć kto i gdzie korzysta na przysłowiowego "wała" z plakietki dziadka czy mamy. Być może pomogłoby to też władzom łapać recydywistów, nagminnie zajmującym kopertki. A na pewno napiętnowałoby takie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d v Re: inicjatywa obywatelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 15:50 jak niepełnosprawny to znaczy, że musi być biedny? Żal ci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki nie, jemu nie zal, ale... IP: 195.150.161.* 07.11.09, 19:49 ...zal Ciebie, zes taki kretyn, i bronisz oszustow. Wyjasniam (bos gupi wiec nie zrozumiesz sam): to nie sa bogaci niepelnosprawni. To sa oszusci i zlodzieje ktorzy maja oszukane papiery na niepelnosprawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: nie, jemu nie zal, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 02:12 Wypraszam sobie. Mam bardzo dobry samochód i kiedy jadę gdzieś z moją niepełnosprawną matką, to korzystamy z jej karty parkingowej dla niepełnosprawnych. Ale tylko wtedy. Nie uogólniaj więc, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafy Re: inicjatywa obywatelska IP: *.piekary.net 08.11.09, 10:50 Proponuję wejść na stronę www.parkujesz-zdrapujesz.org/ Przyklejasz naklejkę i niech taki kark zdrapuje z szyby. Ja od dawna pod marketami naklejam. Polecam gorąco, oprócz tego, że trochę trzeba sie napocić, żeby zerwać to jeszcze jest wstyd (chociaż pewnie burakom jest on obcy) jak ludzie wytykają palcami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13Q54 6 Re: inicjatywa obywatelska IP: *.ghnet.pl 08.11.09, 12:36 Dobry pomysł na karki w beemkach ,ale o wstydzie mowy być nie może. W tym środowisku wykołowanie kogoś a szczególnie policji lub straży miejskiej świadczy o mądrości .Laski z podziwem patrzą na tego co paraduje autem po centrum bo sobie załatwił wjazdówkę i obojętne czy na dziadka citkę wujka . Tacy z Krakowa robią chlew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Kefir Re: inicjatywa obywatelska IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 14:09 Ciekawa inicjatywa - powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Ja mam lepszy pomysl. 08.11.09, 13:49 Moge sie zalozyc, ze wypasione porsche wyglada niezbyt ladnie z porysowanym lakierem, przebite opony tez nie prezentuja sie zbyt dobrze. To samo mozna powiedziec o czyms nieprzyjemnym rozpackanym na przedniej szybie. Oczywiscie dotyczy to wszystkich samochodow parkujacych nieprawidlowo, ale ludzi, ktorzy nie rozumieja pojecia ''miejsce parkingowe dla osoby niepelnosprawnej'' trzeba uczyc wlasnie w ten sposob. W krajach o wyzszej kulturze wystarcza oznakowanie takich miejsc, sa tez sprawnie dzialajacy straznicy miejscy. W Polsce jeszcze dlugo straz miejska bedzie nieudolna, a kierowcy egoistyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 13:20 sprawdzcie to ww6.tvp.pl/7479,20091105940931.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popek wylewać olej na szyby IP: *.altec.pl 07.11.09, 13:27 wtedy obrzydzicie życie tym pseudo-inwalidom. Odpowiedz Link Zgłoś
miecznikow Re: wylewać olej na szyby 07.11.09, 18:38 A ja mam sprawdzony sposob - scyzoryczek-brelok... Jak widze buraczany samochod stojacy w niedozwolonym miejscu to wyciagam scyzoryk i znacze taki samochod od tylu do przodu... Nigdy nie zdarzylo mi sie dwa razy "zaznaczyc tego samego buraka... To dziala! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 13:36 Ja uważam, że takim osobom powinno się przestrzeliwać kolana by uprawomocić identyfikator inwalidy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też inwalida Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 13:41 Jak to zwykle u nas problem związany jest z cwaniactwem. I wbrew temu co czytam nie tkwi on w parkowaniu w obrębie plant a przede wszystkim w możliwości przejazdu przez strefę B przez osoby nieuprawnione i parkowania na miejscach dla inwalidów przez osoby zdrowe. Przykład z życia: mam sąsiada inwalidę uprawnionego do znaczka inwalidzkiego. Wszystkie samochody w domu, a jest ich pięć są zarejestrowane na niego i każdy z nich ma na szybie znaczek. Pozwala to na swobodne przemieszczanie się żonie i synom inwalidy przez strefę B i omijanie korków. Problem można bardzo łatwo rozwiązać wydając tylko jedno zezwolenie przypisane do osoby a nie auta: bo przecież inwalida nie będzie jeździł na raz kilkoma samochodami. Inną rzeczą że mój sąsiad to taki inwalida co jeździ na nartach, na rowerze... Zapytałem kiedyś sąsiada czy to w porządku ale śmiał się tylko... Sam jestem inwalidą, mam 69 lat i spore problemy w poruszaniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan a ja znam pewnego prawnika IP: *.globalconnect.pl 07.11.09, 13:53 który jeżdzi z karta inwalidzką nie zyjącej matki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: a ja znam pewnego prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 19:08 Ja też znam prawnika na bardzo prestiżowym stanowisku, który jeździ z lewą kartą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki Re: a ja znam pewnego prawnika IP: 195.150.161.* 07.11.09, 19:51 wyslij list od zyczliwego, a udupisz goscia. i jeszcze jeden do faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atari Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.zone8.bethere.co.uk 07.11.09, 14:57 A nie łatwiej: ograniczenie czasowe - 8rano do 18.? 1 na osobę, z peselem. Straż miejska czy policja zaczeka kilkanaście razy na inwalidę nawet godzinę czy półtorej i każdemu sie odechce kombinować jak będą musieli babcię sćiągać z kurdwanowa, balic czy myślenic. I po problemie. - tak zawsze do 18 robić - po 18 mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telimena Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: 66.232.102.* 07.11.09, 15:13 TVP KRAKOW pokazala cwaniactwo kierujacych pojazdami w Krakowie na karte parkingowa inwalidy w walce ze straznikami miejskimi. ww6.tvp.pl/7479,20091105940931.strona Nic dodac nic ujac. Powinno sie ograniczyc uprawnienia pseudoinwalidow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hits Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.ovz33.hc.ru 07.11.09, 15:30 Wielokrotnie spotkałem cwaniaków z kartą parkingową !!!! To znaczy: Stawianie na kopercie ale bez wyłożenia karty na widocznym miejscu jak to jest w obowiązku! Na zwróconą uwage że to kosztuje i można zapłacić wyciągają ze schowka karte na mame,babcie itd... Karta parkingowa dla inwalidy niestety nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Bywa, że z tych aut wysiadają na przykład młode kobiety w butach na wysokich obcasach. W ten sposób ludzie zdrowi korzystając z uprawnień przynależnych chorym godzinami blokują miejsca postojowe nie tylko inwalidom ale i turystom przyjeżdżającym do miasta. To nie jest w porządku. Czy to reguluje jakiś przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno nic nowego-polska to kraj bezczeli,cwaniakow i lap IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.09, 17:00 lapowkarzy,co w zachodniej europie jest niedopomyslenia,w burackiej polsce,rosji,rumunii,bulgarii jest na porzadku dziennym- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: nic nowego-polska to kraj bezczeli,cwaniakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 18:56 I to jest, niestety, główny problem - mentalność. Ja się dziwię, że ci ludzie (często na stanowsiskach) po prostu się nie wstydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arv Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.2-0.pl 07.11.09, 16:47 Jaaaasne. Dołóżmy właścicielom lepszych samochodów od naszych. A że przy okazji inwalidzi dostaną po mordzie .... Niech lepiej w domu siedzą. Chyba trzeba inwalidą być żeby zrozumieć jakie to głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: 195.150.161.* 07.11.09, 19:53 nie, to co mowisz jest glupie. w obecnym stanie rzeczy to wlasnie inwalidzi sa rolowani przez cwaniakow. nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bierfreund Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka 07.11.09, 17:03 A ja bym tak: Karta imienna dla inwalidow i tylko osoba na ktora wystawiona jest uprawniona. jesli policja( bo w tej mojej malej utopii straz miejska dawno rozwiazana i dzisiejsze nieroby w uniformach zamiataja ulice i sortuja smieci w spalarni) dorwie kogos "czekajacego na dziadka" odbiera dziadkowi przywileje, i ten oto pan moze sobie sam radzic jak reszta ludzi. Oczywiscie sens dopiero bedzie wtedy, gdy nie bedzie mozna kupic sobie lewego zaswiadczenia i policja rzeczywiscie sie z sercem za takich burakow i kretaczy wezmie. A takich piknych czasow w Polsce nikt z nas nie dozyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwz Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: *.tktelekom.pl 07.11.09, 18:04 Zaparkowałam na Zamenhofa ,samochód oznakowany z kartą parkingowa widoczną za szybą ,rejstracja z podkarpackiego.Na wszelki wypadek kupiłam bilet w parkomacie .Spóżniłam sie kilka minut,dostałam mandat 50 złotych,zapłaciłam i gdzie tu przywileje ,chyba tylko dla wybranych i cwaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Gardzę burżujami 07.11.09, 18:16 Dorobkiewicze na czarno, krętacze i złodzieje. Wyplewić te buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka 07.11.09, 18:19 Sam jestem niepełnosprawny i wiem jak wkurza widok normalnie poruszającego się (nawet nie udają!) osobnika który wkłada inwalidzką kartę za okno. Jest proste wyjście z sytuacji- po każdym podobnym do opisanego wypadku nadużywania karty dostawałoby się wezwanie na kolejną komisję! Jak babcia musiałaby co miesiąc meldować się to w końcu powiedziałaby basta!A po trzech takich przypadkach traciłoby się kartę bezpowrotnie!!! Poza tym karty powinny być odnawiane np.co dwa lata.Trudno,pojechałbym na komisję,ale w zamian byłoby więcej wolnych kopert! Wystarczy spojrzeć jak niektóre karty są sfatygowane!!!!Cóz,komuś "na górze" nie chce się myśleć lub ma w tym interes! Poza tym zbyt łatwo wydaje się karty. Powinno to dotyczyć tylko osób z widocznymi problemami w poruszaniu się,z uszkodzeniami nóg,kręgosłupa,pleców. To nie jest problem,trzeba tylko chcieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadka IP: 95.155.120.* 07.11.09, 18:20 W sumie sprytny pomysł ma Straż Miejska, o ile będą go rzetelnie realizować. Ja w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleg Re: Parkują w centrum i mówią: ja tylko po dziadk IP: *.techentrance.com 07.11.09, 20:39 Jak widać, niektórym ludziom możliwość uzyskania jakiegoś przywileju odbiera całkowicie tzw. przyzwoitość. Utrzymanie porządku z tak wychowanym społeczeństwem jest po prostu niemożliwe. Policja, czy SM mogą pomagać jeśli takie aspołeczne zachowania są sporadyczne, a nie nagminne, ale przecież nie da się takim sprytnym "inwalidom" (czy innym chętnym cwaniakom) przydzielić osobistego stróża, który będzie tłumaczył co jest dobre, a co złe. Haniebny proceder trzeba wytępić ogniem i żelazem. Coraz wiecej niepelnosprawnych,bo nikt nie weryfikuje i wydaje sie kartę parkingową bezterminowo, pokoleniowo, dziedzicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I tak oto przez cwaniaków, buraków ograniczone 07.11.09, 20:25 zostaną przywileje ludzi na prawdę chorych. Za udowodnienie takich braktyk buraki powinny otrzymywać takie kary finansowe żeby odechciało im się cwaniaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stos euro Takie czasy jak widać IP: *.chello.pl 07.11.09, 21:17 albo trzeba być chamem i mieć wszystko w d.... albo być przykładnym obywatelem i dostawać po d..... Wasz wybór Odpowiedz Link Zgłoś