Forum   niska

niska

(306 wyników)
  • czy ma ktoś niski poziom parathormonu i może coś napisać na temat samopoczucia i leczenia ?pozdrawiam
  • Od jakiegoś czasu zdycham, krótko mówiąc. Jestem ciągle zmęczona, zimno mi, dokuczają mi bóle nóg, jakiś czas temu namacałam sobie guzki na tarczycy. Dziś odebrałam wyniki, takie na własną rękę i nic a nic nie rozumiem. Bo: TSH mam 1,02 (niby norma, ale nisko) Ft4 14 - znowu niska norma OB 1 (strasznie nisko) I podwyższony cholersterol, choć na razie jestem jeszcze w miarę szczupła, choć taka rozlazła. To jest to norma, cieszyć się i po prostu jakoś się rozruszać, czy jednak coś jest ...
  • Dziewczyny, jestem w 28 dc i 14 dni po zastrzyku ovitrelle. dziś zrobiłam badania i wyszło hcg - 57,3 a progesteron - 27,14. w poprzednim cyklu miałam ciąże biochemiczną (hcg ok. 20), obawiam się, że tym razem jest to również ciąża biochemiczna. czy myślicie, że przy tak niskim hcg jest szansa na normalną ciążę?
  • Kobieta, 29 lat. Jedyny lek jaki biore to Dostinex bo mialam prolaktyne wysoka. Leukocyty: 4,64 Limfocyty: 1,85 Monocyty: 0,25 Euzyno file: 0,15 Bazo file: 0,03 Neutro file: 48,7 Wszystko jakies takie niskie.
  • I czuje sie podle:90/60. Zawsze mialam niskie, ale wszyscy mowia, ze to nie powoduje chorob. Ostatnio pijac 5-ta kawe w pracy pogadalam z pania, ktora stwierdzila, ze pewnie mam ciezkie ranki z takim cisnieniem i to mnie tknelo, ze moze wcale takie cisnienie nie jest normalne, ze powinnam to leczyc, cos zrobic. Jak wstane rano mam 90/60. Pierwszej kawie i sniadaniu mam jakies 115-120 na 70 i nadaje sie do ubierania. Kawa dziala z godzine dwie, wiec sie opijam jeszce 2 filizanki. Wieczorem ...
  • od kilkunastu tygodni mam niskie cisnienie. 90/50, 95/60. Mam okropne nudnosci przez caly dzien i zawroty glowy. Czasami oblewaja mnie poty. Kawa, red bull nie pomagaja. EKG spoczynkowe mialam w normie, badania krwi i moczu OK. Dodam, ze tak sie dzieje od ok.2-3 miesiecy, przy czym od miesiaca jest to nie do wytrzymania. Wczesniej mialam cisnienie w porzadku. Nie mam sily wstac z lozka. Jestem snieta calymi dniami. Staram sie zdrowo odzywiac. Nie pije, nie pale. Z czego to moze wyn...
  • Witam, W wątku przyszpilonym na górze nie znalzłam odpowiedzi na moje pytanie, toteż pozwalam sobie założyć nowy… Historia mojej choroby jest na forum Hashimoto, nie chę zaśmiecać powtarzaniem jej, toteż poniżej tylko tak po krótce: Leczenie zaczęłam w styczniu tego roku, wyniki po pierwszych 6tyg. na Eut 25 TSH 1,59 FT4 1,12 [0,93 – 1,70] = 25,97% FT3 3,16 [ 2,00 – 4,40] = 48,33% Wyniki po kolejnych 6 tyg. ale już na dawce Eut.50 TSH 0,026 [0,27 – 4,20] ...
  • Poniższą informację znalazłam na blogu Mary Shomon. Bezprośrednie źródło: www.endocrine-abstracts.org/ea/0021/ea0021oc5.6.htm Przeprowadzono badania z udziałem ponad 16000 osób (86% to kobiety, średnia wieku 60 lat), w latach 1993-2001. Sprawdzono jak wygląda bezpieczeństwo terapii substytucyjnej tyroksyną (T4, np. Euthyrox, Letrox lub Eltroxin) w zależności od wartości TSH, które może być: - 'stłumione' (≤ 0.03 mU/l), - niskie (0.04–0.4 mU/l), - normalne (0.4R...
  • Witam, Wczoraj lekarz zdiagnozował u mnie Hashimoto. Nie to jest jednak moim najwiekszym zmartwieniem - wiem ze przyjmowanie Euthyroxu nie niesie ryzyka wielkich działań niepożądanych. Chodzi o mój poziom kortyzolu (ponizej rezultaty): 177,1 nmol/l norma: godzina 7-10: 171 - 536 godzina 16-20: 64 -327 6,42 ug/dl godzina 7-10: 6,2 - 19,4 godzina 16-20: 2,3 -11,9 Wynki sa niskie jednak badanie robiłam o...
  • hej! mam problem mam bardzo niski poziom estradiolu (18pg/ml) i progesteronu (0,26 ng/ml) w fazie lutealnej. Czekam na wizytę u lekarza jednak wartości te są strasznie zaniżone zważywszy na normy (odpowiednio 43,8-211 i 1,7-27) więc strasznie się boję. Czy ktoś może miał podobne problemy i mógłby wskazać na ich przyczyny jak i skutki?? Wizytę mam za 2 tygodnie więc proszę o komentarze, ale jedynie osoby znające się na temacie lub te które miały podobne problemy.
  • Witam Serdecznie, Przed zajściem w ciążę miałam problemy z prolaktyną,natomiast TSH zawsze było książkowe. Aktualnie jestem w końcówce 17 tygodnia ciąży bliźniaczej.Ciąża prawidłowo rozwijająca się od początku bez żadnych komplikacji.Jedynym niepokojącym dla mnie zjawiskiem było od początku ciąży odporność na zmęczenie,bezsenność( potrzebuje 4/5 godzi snu),nadaktywność,zwiększony metabolizm-na początku ciąży schudłam mimo dobrego samopoczucia i braku mdłości,natomiast w tej chwili moja wa...
  • czy, ktoras z was brala moze gutron albo inne leki na podniesienie cisnienia. w necie nie moge znalezc snosownych opini. tzn znalazlam jedna i mnie zmartwila bo babka pisze, ze ciegle musial zwiekszac dawke
  • Hej .Zauwazylam ostatnio ze czesto jestem chora.Napewno duzo wina w tym pogody,jednak nigdy wczesniej tak czesto nie chorowalam. Czy to normalne w niedoczynnosci ten brak odpornosci? jak sobie z tym radzicie?troche to uciazliwe tym bardziej jak sie pracuje i poki co nie mozna pojsc na zwolnienie :| bralam witaminy jednak znow mnie zlapalo jakies przeziebienie. Dzis mierzylam temp mam 36,1 ..Nie wiem czy moge to powiazac z niedoczynnoscia..czy tez zdarza wam sie taka niska temp ?poradzcie
  • Witam Od dłuższego czasu jestem zmęczona,senna,mam zawroty głowy i lekkie mdłości.Od 2 lat biore euthyrox n50 pól tabletki,ponieważ mam 4 guzki tarczycy i lekarz kazał to brać aby się zmniejszyły.Czy tak jest to nie wiem,ponieważ wizyte mam 26 czerwca.Ale dziś odebrałam wyniki ferrytyny 14.68ng/ml,żelazo 106ug/dl moim zadaniem jak patrze na normy (ferrytyna13-400)(żel.37-145) to wydaje mi się że jest wszystko w normie.I nie wiem co teraz zrobić,czy kupić żelazo i brać te tabletki ,czy czekać...
  • To o mojej koleżance, która bardzo źle się czuje i ma mnóstwo objawów niedoczynności tarczycy. Wali jej serce w trakcie i po miesiączce - a jest długa i obfita. Jest przemęczona, zimno jej, słaba odporność na wirusy, stresy, słaba koncentracja uwagi, tycie, brak pewności siebie, brak chęci i siły do życia, problemy z dziąsłami, z trawieniem. Leczy się już długo na depresje. Bierze Escitalopram codziennie i czasami Doxepin - w razie potrzeby. Grzebałam w Internecie, nie znalazłam informa...
  • Mam problem od dłuższego czasu. Nie wiem co mi jest a ciągle się źle czuje. Wiem że mam niski poziom żelaza we krwi i niski poziom białych krwinek. Mam zawroty i bóle głowy i za wysokie ciśnienie,zadyszki przy wysiłku fizycznym i bieganiu,omdlewam dosyć często,czuje się osłabiona i zmęczona,ciągle chce mi sie spać. Ciągle mam jakieś infekcje. Co mi może być?
  • Witam. Mój wynik: Ferrytyna 69.78 (30.0 - 400) Czy taki niski poziom Ferrytyny może być przyczyną osłabienia, senności, infekcji, brzydkich prążkowanych paznokci, pokrzywki na klatce piersiowej, i skurczy mięśni?? Mam niedoczynność tarczycy uregulowaną od paru lat. Czy należy uzupełniać zasoby żelaza przy takim wyniku ?? Bardzo proszę o odpowiedz.
  • mam stwierdzony niski poziom, wlasciwie na granicy anemii i postanowilam, ze znajde homeopate i sprobuje sie tego jakos pozbyc ale teraz bym chciala zapytac tutaj czy to sie w ogole da zalatwic homeopatycznie. lekarz jak do tej pory zaproponowal mi dozylnie zelazo i domiesniowo witamine b12 ale poniewaz na widok igly mi slabo i nie moge sobie wyobrazic regularnego klucia to ... dodaje, ze nie jestem wegetarianka wiec te niedobory musza miec jakas inna przyczyne.
  • Witam, Moje wyniki: FT3 35% (3,13 przy normie 2,50-4,30) FT4 62.34% (1,41 przy normie 0,93-1,70) TSH - 0,974 Ferrytyna 35 (norma: 4,6-204) Zelazo 86,6 ( norma: 37-145) b12 273 (norma: 189-883) Czuje sie dobrze, ale chce poprawic przemiane ft4 w ft3. Czym suplementowac ferrytyne i b12, biorac pod uwage, ze byc moze jestem w bardzo wczesnej ciazy. Zadne zastrzyki nie wchodza w gre. Prosze o pomoc i z gory dziekuje :)
  • Witam, Moje kłopoty z tarczycą zaczęły się po poronieniu w 2005 r. Niby wyniki w normie ale endo przepisała mi euthyrox 25. W ciaży ft3 i ft4 spadały w dół i brałam ostatecznie euthyrox 125, także po ciazy w trakcie karmienia.po roku dawkę zmniejszyłam do euthyrox 75. Wyniki miałam w dolnych granicach(ft3 bardzo niskie) i niestety samopoczucie bardzo kiepskie tzn. ospałość, sucha skóra, słabe paznokcie i tycie. Rok temu nowa endo przepisała mi Novothyral 75 i tak brałam przez r...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.