Forum   puls

puls

(73 wyniki)
  • czy moze byc takze objawem niedoczynnosci tarczycy, czy tylko nadczynnosci? Puls ok 86 TSH mam obnizone do 0,46 FT3 i FT4 sa w dolnej polowie normy. Biore tyroksyne 75. Czy ktos spotkal sie z czyms takim?
  • Witam Miesiąc temu lekarz zmienił mi dotychczasowy schemat przyjnowania tynidazolu. Kiedyś było: 15dni 2x500mg i 15dni przerwy, teraz jest: 4 dni 2x500mg i 3 dni przerwy (podobno to najnowsze zalecenie Horowitza). Jakiś tydzień od zmiany zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Nasilenie objawów ze strony układu nerwowego bardzo wzrosło. Pojawiły się straszliwe kłucia całego ciała (dosłownie, od głowy po czubki palców nóg). Kłucia kilkusekundowe o charakterze zbliżonym do kolki nerkowej, ale o nas...
  • puls 103

    (5)
    ból głowy - ciśnienie w normie 120/65/dziewczyna 20 lat wysoki puls - 103. zanim dotrze do lekarza jak pomóc ?
  • czy to prawidłowe wartości?
  • Leki na cysty takie jak tinidazol a metronidazol zwlaszcza sa czesto podawane w pulsach. Tzn tinidazol jest malo szkodliwy i moze byc przyjmowany na okraglo, ale metronidazol lepiej przerywac z uwagi na mozliwosc uszkodzenia nerwow. Kiedys pisalem aby metronidazol stosowac np przez 7 dni w kazdym miesiacu. Teraz ILADS sugeruje, zeby minimalna dlugosc pulsu metronidazlu (lub tinidazolu) wynosila 2 tygodnie bo wtedy jest wieksza korzysc i szybsze postepy w leczeniu. Czyli dwa tyg...
  • Pytanie do ogółu - leczących się i tych wyleczonych. 1) Jak pulsowaliście TINIDAZOL (ew. METRONIDAZOL)? (np. 1 raz w tygodniu/miesiącu, 3 dni w tygodniu, 14 dni pod rząd??!?) 2) Jaką ilość dzienną tinidazolu w pulsie przyjmowaliście (1x 1000 dziennie, 2x 500 dziennie, 1x 500 mg dziennie)? 3) Jakie są Wasze opinie na temat TOLERANCJI Tinidazolu przez przewód pokarmowy? Pytam bo zauważyłem że tinidazol dosłownie strasznie "rżnie" mi przewód pokarmowy. Mam tryb 3 dni w tygodniu po 10...
  • Kobieta 28 lat. Ciśnienie w normie a puls 47. Co to ma znaczyć? Jak i czy to leczyć? Odpowiedzcie proszę na pytania lub poradźcie dobrego specjalistę. Dziękuję, Żyra
  • Chciałabym sie dowiedzieć jak się u Was nadciśnieniowców przedstawia sprawa z pulsem. Ja dziś mam cisnienie 140/90, a puls 54. Do Nowego Roku moim normalnym cisnienie wynosiła 100/60 i przy takim ciśnieniu czułam/czuję się najlepiej.Nie wiem co się stało, że na początku stycznia moje ciśnienie skoczyło na 130/90, od tego czsu czuję się fatalnie, dziś dosłownie rozssadza mi głowę i pobolewa mnie w klatce piersiowej. Biorę od kilku lat atenolol, gdyż mam arytmię, niestety na zbicie ...
  • od prawie roku mam takie stałe cisnienie..a lekarz opowiada , że mam charakter choleryczki??????????
  • Witam, Poczułam się dziwnie, zaczęło mnie zatykać , serce wali jak oszalałe. Mierzę cisnienie- niskie, ale blisko normy, natomiast puls 160. Dodam, że wczoraj zażyłam Adipex na odchudzanie, ale dzis nie, w sumie zjadłam 8 tabletek przez 2 tygodnie ( co 2 dzień) i czułam sie dobrze. Teraz mierzę i jest 103 , już mi lepiej. Co mam robić w takiej sytuacji, czym "zbić" puls?
  • www.pulsmedycyny.com.pl/index/quiz/223 [i]Lekarzu, czy Twoja znajomość języka obcego pozwoli Ci przyjąć mieszkańca UE?[/i] Zaraz, zaraz. 1. Jakiego języka? Węgierskiego? Flamandzkiego? 2. Jeśli - załóżmy - angielskiego - to to będzie język obcy tak dla polskiego lekarza, jak i dla zdecydowanej większości potencjalnych pacjentów. Ryzykowne - leczyć się bez pilnej potrzeby za granicą, w języku obcym tak dla pacjenta jak i dla lekarza. 3. Dokumentacja medyczna i tak będzie sporządzon...
  • O czym świadczy podwyższony puls? Ciśnienie krwi mam dobre, zdaża się że mam lekkie niedociśnienie, za to puls zawsze jest wysoki. czy jest to groźne? Ostatnio przy pomiarze pulsu wyszło 110. Dziś miałam 80- więc jest to norma. Dodam że niedawno miałam wykonane wszystkie możliwe badania, które wyszły prawidłowo.
  • Hej dzis rano zmierzylam sobie cisnienie. oto wynik: 90 / 69 to w sumie ok ale puls za to mam 108 Co mi jest ?? w poniedzialek ide do lekarza :(( boje sie troche, mam dopiero 22 lata :((
  • Boli mnie głowa, szczególnie gdy wstaję, siadam, schylam się.
  • Zapaść w kardiochirurgii dziecięcej Nie ma ludzi niezastąpionych? Są! Udowadnia to sytuacja w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie-Prokocimiu, gdzie po odejściu znanego kardiochirurga wstrzymano operacje u najmłodszych pacjentów. Decyzja prof. Edwarda Malca o rezygnacji z pracy oznacza dramatyczne osłabienie potencjału polskiej kardiochirurgii dziecięcej. "W takich warunkach, w tym miejscu, w tak zarządzanym szpitalu, nie mogę nadal bezpiecznie, komfortowo i zgodn...
  • puls

    (4)
    hejka, mam pytanie do was, mam nadzieje ze odpowie mi ktoś kto się zna... mam bardzo wysokki puls, jeśli mam okolo 110 puls zawsze [dzis 121] to czemu tak moze byc? zupelnie tego nie rozumiem, od czego taki wysoki puls moze byc... a moze to normalne? 16stolatka
  • chcialam zapytac o to czy w lublinie znajduje sie laser puls barw.?jesli tak to gdzie?barzdo prosze o odpowiedz osoby tore maja jakies inform. na ten temat. czy gzdies jeszce w Polsce jest taki laser?(oprocz warszawy..)
  • Opisujcie jakie zestawy bierzecie na BLO? Biorę: levofloxacyna 2x 500mg rifampicyna 2x 300 mg metronidazol w pulsach raz w tygodniu przez 3 kolejne dni 2x500mg. Zastanawiam się nad włączeniem metronidazolu.
  • Witam Was serdecznie. Trafiłam tu szukając info nt leku, który zalecił mi lekarz poz. Chodzi mi o Tranxene. Weszłam w historię forum i widzę, że są tu osoby biorące ten lek, ale chyba głównie doraźnie. A ja mam brać codziennie przez 2 tygodnie.Czy to naprawdę tak silnie uzależnia???? trafiłam do lekarza z silnymi bólami głowy. Okazało się, że przyczyną jest wzrost ciśnienia i bardzo duży puls. Dostałam leki obniżające. Oprócz tego lekarz uznał, że może to być na skutek długotrwałego podener...
  • Ostatnio zle sie poczulam, a od kilku dni mialam dusznosci, dzis zmierzylam ciśnienie bylo niewysokie 101/70 natomiast puls mnie zaszkowal, poczatkowo byl 101, godzine pozniej 120, potem znow spadl na 97 a teraz jest 101 Moje ost wyniki przypomne ze to: ft3 2,96 (1,45-3,48) 72% ft4 1,36 (0,71-1,85) 59% tsh 0,004 (0,400-4,670) zrobione na dawce 137,5 mg ,nie wskazywaly na nadczynnosc , teraz od niecalego miesiaca biore 143mg euthyroxu, boje sie ze dostane jakiegos zawalu, czy uwaz...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.