Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 22:11
    Od grudnia 2004 szukamy działki w W-wie. Najpierw nastawiliśmy się na
    Urssynów, Kabaty, ale tu już niewiele jest do kupienia (myślę o tym bliskim
    Ursynowie). Jak już coś znalezliśmy, to drogie potwornie, albo blisko jakiejś
    dużej drogi. Tak więc ostatnio zaczęliśmy się skupiać na dalszych rejonach. I
    tu mamu rodzinny problem i powody do kłótni, bo mój mąż nie ma czasu na
    szukanie, ja dzwonię itd i potem przedstawiam mu jakieś możliwości. Ale
    czasami mnie wkurza, bo sam nie wie gdzie ma być ta działka. Stąd moje
    zapytanie, do mieszkających w domkach. Gdzie, pod Warszawą, polecacie
    mieszkać. Chciałabym, zeby było nie daleko, w miarę dobry dojazd miejski, nie
    przy b ruchliwej autostradzie, bez olbrzymich korków związanych z dojazdami do
    Centrum. Wiem, ze może mam wysokie wymagania, ale już jestem zmęczona tym
    6-miesięcznym szukaniam. POMÓŻCIE!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • vlepca Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! 17.06.05, 22:48
        Witaj Magdusiu !
        Każda sroczka swój ogonek chwali więc ja będę kierunek gdański mocno popierała.
        Ten na Łomianki i Nowy Dwór Maz. Po drodze masz Kampinos - jesli lubisz
        mieszkanie w lesie. Dojazd do stolicy świetny. Korków tam jeszcze nie
        uświadczysz, droga przednia, czteropasmówka, a i działki tanie. Fakt do Centrum
        się jedzie aż 25 minut, tyle zajmuje mi dojazd na Długą. :-).
        Pozdrawiam.
        Magda
        • varsava Bialoleka 18.06.05, 01:35
          Polecam Bialoleke:

1. to wciaz warszawa (jezdza miejskie autobusy)
          2. dobre szkoly (ranking podstawowek w rzeczpospolitej) - do tego ze swietnym
          zapleczem - boiska itd.
          3. blisko do kina (centrum targowek), ikei i innych
          4. tereny zielone - rezerwat łęgi czarnej strugi i puszcza słupecka - lasy
          ciągną się aż do zalewu zegrzyńskiego
          5. ceny porownywalne z tymi, jakie z drugiej strony Warszawy trzeba zaplacic w
          Milanowku (35 km od centrum miasta)
          6. odleglosc od centrum taka sama jak z kabat
          7. wady: transport, chociaz ze wschodniej czesci dzielnicy dosc latwo przebic
          sie przez prage (kolo zoo) i most swietokrzyski
          • joolanta Re: Bialoleka 19.06.05, 08:38
            ja akurat wolalabym mieszkac w Milanowku :-))))
            • varsava Re: Bialoleka 20.06.05, 01:22
              joolanta napisała:

> ja akurat wolalabym mieszkac w Milanowku :-))))

kazdy ma swoje priorytety :-)
              • joolanta Re: Bialoleka 20.06.05, 08:59
                oczywiscie:-)))
          • kontrapunkt Re: Bialoleka 05.07.05, 17:34
            varsava napisał:

> Polecam Bialoleke:
            > 1. to wciaz warszawa (jezdza miejskie autobusy)

a jakie linie tam dojezdzaja?
      • agulka2525 Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! 19.06.05, 09:16
        Magdusiu, czytając Twój topik czułam sie tak jakbym czytała o sobie!!! Mam
        dokładnie taki sam problem, mój mąż pracuje, a ja od pół roku siedzę przy
        internecie, kupuję gazety z ogłoszeniami i szukam najpierw mieszkania, potem
        domu, a teraz działki, a mój małżonek nie może się zdecydować co tak naprawdę
        by chciał i przeważnie nie odpowiada mu to co ja znajdę... Koszmar!!! Ja od
        samego początku byłam za tym, żeby kupić działkę i budować się, ale teraz już
        sama nie wiem czy to dobry pomysł, zaczynam mysleć o kupnie gotowego domu...
        Jestem już zmęczona tym wszystkim i mam dosyć tego szukania, najdziwniejsze
        jest to, że ok. rok temu przeglądałam ogłoszenia dotyczące ofert sprzedaży domu
        i te same ogłoszenia są nadal aktualne, a mimo to właściciele nie obniżają
        cen... Ciekawe jak długo będą jeszcze czekać na kupca...
        • Gość: Maciek Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 23.06.05, 00:34
          Ja chcę teraz sprzedać dom i uważam że moja oferta jest atrakcyjna.

Dom jest w okolicach Piaseczna. Uważam że to jedna z lepszych lokalizacji
          podwarszawskich (za najlepszą uważam Łomianki, Piasecznu daję drugie miejsce).

Tu szczegóły: www.dompiaseczno.prv.pl
          • krkopl Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! 24.06.05, 00:48
            > Gość portalu: Maciek napisał(a):
            > Ja chcę teraz sprzedać dom i uważam że moja oferta jest atrakcyjna.
            >
            A możesz podać swoją cenę? jesli nie publicznie to na e-mail.
      • heatron.pl Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! 24.06.05, 13:59
        W tej chwili kończe szukać dzialki pod kolejny dom na sprzedaż w okolicach
        Piaseczna i Konstancina. Mogę przeslać Ci szczególowe dane z fotkami na e-mail.
        • Gość: mw Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 24.06.05, 16:58
          To ja poprosilabym o te fotki i dane mwelik@wp.pl
        • Gość: AgaiMacek Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! IP: 83.17.76.* 24.06.05, 21:09
          Ja też poprosze o te dane agulka@gower.pl, lokalizacja, standard wykończenia i
          oczywiście najważniejsze... CENA
      • Gość: irish_medicine Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:35
        Ja tez polecam Łomianki, a w zasadzie Dąbrowę Leśną.Cudowny Kampinos bardzo
        blisko, rowery po lesie to codziennosc o tej porze roku, ptaki nas budzą,leniwa
        atmosfera w week end w lokalnej cukierni, do ktorej po tiramisu przyjezdza
        warszawa,mieszkamy w sosnach-super dla alergikow.Dojazd do pracy samochodem -
        okolice Zamku Krolewskiego-10 minut.Gdy korek -20 minut.
        Polecam!Sasiadka chce sprzedac domek..
      • nnike Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! 27.06.05, 01:18
        Wejdź na Gratkę: www.gratka.pl/dom/index.phtml
        i tam szukaj działki.
        Jest mnóstwo ofert, zdjęć, są ceny i opisy.
        Ja tak znalazłam starsze małżeństwo, które chciało przeprowadzić się z domku
        pod miastem do samego miasta. Teraz mam domek i duży ogród, i 3 km do granic
        miasta :)
        • Gość: nuska Re: Do mieszkających w domkach pod W-wą!!!!!! IP: 83.238.7.* 30.06.05, 12:35
          Witam Serdecznie,

6 lat mieszkałam w Milanówku, tam wybudowaliśmy domek, od listopada 2004r.,
          przeprowadziliśmy się do Warszawy. Udało mi się znaleźć działke w Warszawie,
          dokładnie w Wilanowie, nad jeziorkiem Wilanowskim. Męczyły nas dojazdy, mimo,
          iż dom w Milanówku jest 7 min. od kolejki WKD. Dojazdy samochodem to koszmar,
          rano korek do Warszawy bardzo duży. Do Centrum jechaliśmy ponad 1 godzinę,
          Kolejka WKD, do Centrum 50 min. Mimo wszystko miałam dość. Mieszkanie na
          obrzeżach ma swoje wady i zalety, jednak jesli ktoś dużo pracuje, a jeszcze
          chciałby "pożyć", pójść do kina, knajpy, wrócić np. taxi do domu, niestety dość
          drogo. Po przeprowdzce odżyłam. Naprawdę radzę poszukać bliżej Warszawy. Ładne
          działki są na ZAWADACH (WILANÓW), jeżdzą tam nawet autobusy 163,164..., okolica
          ładna. Ceny na Zawadach nie są wcale astronomiczne!
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka