Dodaj do ulubionych

Jaki kolor w sypialni ?

27.07.06, 13:03
Witam !
Chce pomalować swoją sypialnie . Zaczełam zbierać już dodatki w kolorze
granatowym i zazwyczaj z bialymi paskami . Chce aby w tym pokoju były 2
kolory .Myslałam,żeby 2 ściany pomalować na granatowo ,a dwie nastepne na
zielono lub oliwkowo ,żeby rozjaśnic pokój .Tylko czy w tych kolorach razem
będzie wyglądał dobrze ?

-------------------------------------
Z góry dziękuje za opinie .
Helli.l.
Obserwuj wątek
    • anetasb Re: Jaki kolor w sypialni ? 27.07.06, 13:52
      Ściany granatowe i oliwkowe (zielone) to chyba jedeno z najgorszych zestawień
      kolorystycznych, jakie mozna wymyśleć. Sypialnia będzie strasznie ponura i
      ciemna. Proponuję jakieś weselsze kolory. Wybór koloru powinien też zależeć od
      tego, na jaką stronę świata masz okno. Ja np. mam sypialnię od strony wsch. i
      pomalowałam pokój na żółto (z niebieskim kolorem ładnie żółty się komponuje),
      przez co pokój jest cały czas słoneczny i wesoły.
      • hellil Re: Jaki kolor w sypialni ? 27.07.06, 14:11
        ja pokuj mam od strony zachodu . W takim razie co proponujesz ,jakie
        kolory ,żeby pasowały do granatowych kartonów i rolety . Jesli zamiast
        oliwkowego wymysle jakis pasujacy kolor to czy bedom pasowaly inne dodatki w
        kolorze zielonego jabuszka ??
        • aliciap Re: Jaki kolor w sypialni ? 27.07.06, 14:48
          do dodatkow granatowych bedzie pasowac zielen, jestem zwolennieczka bialych
          scian i dodatkow w konkretnych kolorach , ale jesli chces zpomalowac pokoj na
          jakis konkretny kolor to zalezy tez jak jest duzy , jestli jest maly to pomysl
          o zimnych jesli duzy i cieplych kolorach , mysle ze kolor zielony na scianach
          bedzie wygladac fajnie z granatowymi dodatkami, nie pomalowalabym pokoju na
          ziemnoniebiesko czy granatowo , ale jakis jasny niebieski + jasny zielony moim
          zdaniem to super pomysl
          • hellil Re: Jaki kolor w sypialni ? 27.07.06, 17:05
            No pokój własnie jest mały . A dodatki mam już troche uzbierane do zielonego i
            granatowego . Ale lepiej by było gdyby nie była to oliwka a zielone
            jabuszko ... czekam na nastepne komentarze bo są dwa i ze sprzecznymi opiniami
            =)
      • anettchen3 Re: Jaki kolor w sypialni ? 04.08.06, 08:45
        Witam, a ja uważam ze połączenie granatu z ciepłym oliwkowym, lawendą lub
        piaskowym odcieniem ecru to rewelacja. Mozna przełamać dodatkami, dodać jakiś
        akcent w postaci jednego ogromnego bukietu kwiatów. CUDO!
        Natomiast osobiscie nie lubię granatu z żółtym, ani żadnych kolorów z palety
        Bonduelle:))), to takie pretensjonalne. Zero własnego pomysłu i inwencji,
        oczywiście z wyjątkiem pokojów dla dzieci. Ale to oczywiscie moje osobiste
        zdanie. pzdr
    • bianka26 Re: Jaki kolor w sypialni ? 28.07.06, 01:10
      Oliwka nie najlepiej komponuje się z granatem. Zielony wiosenny, groszkowy będzie wyglądał nieźle. Ale jeśli masz mały pokój to może lepiej nie
      ryzykować z takim ciemnym kolorem na ścianach. Może wyjść nieprzyjemna nora.
      Ja bym pomalowała na groszkowy zielony, raczej jasny a granatowe dodatki będą wyglądały na tych ścianach fajnie. Może zamiast granatowych ścian zdecyduj się
      na granatową wykładzinę? Ciemny kolor na podłodze nie pomniejszy optycznie pomieszczenia tak jak na ścianach
    • zoneo Re: Jaki kolor w sypialni ? 28.07.06, 19:17
      granat z kolorem zielonego jabłka ... fajne zestawienie ale moim zdaniem nie do
      sypialni
      • a_gneskka Re: Jaki kolor w sypialni ? 29.07.06, 03:53
        Zgadzam się, salon w takim zestawieniu wyglądałby ciekawie, natomiast do
        sypialni jest to zbyt agresywne, zbyt rozbudzające. Granatowe elementy mogą
        zostać, podobnie wykładzina, ale na ściany proponowałabym do tego kolor kremowy
        bądź baaaardzo delikatna brzoskwinka (abażury lampek zdecydowanie w kolorze jasnym).
        • ksieznabona Re: Jaki kolor w sypialni ? 30.07.06, 09:47
          Bardzo podoba mi się pomysł z kolorem granatowym. Jednak nie połączyłabym go z
          (jakimkolwiek) zielonym, zbyt przytłaczające. Proponuję może jedną - największą
          ścianę - tam gdzie stoi łóżko - pomalować na granatowo, resztę pozostawić białą.
          A dodatki w kolorach granatowy, biały i jakiś trzeci mocny kolor - tutaj
          soczysta zieleń na dodatki jak najbardziej, jakieś czerwono krwiste akcenty,
          soczystej żółci.
          • anettchen3 Re: Jaki kolor w sypialni ? 04.08.06, 09:34
            O wlasnie!!! Biały (ewentualnie ecru), granat, czerwień! Super
    • basik25 Re: Jaki kolor w sypialni ? 30.07.06, 16:34
      www.dekoratorniatv.pl/odcinek_47.html
      • hellil Re: Jaki kolor w sypialni ? 30.07.06, 17:09
        Dziekuje wszystkim za rady , po waszych komentach również stwierdziłam ,że
        będzie to złe połączenie i myślałam już nad inną kombinacją kolorów . Ale i tak
        przed malowaniem jeszcze zamieszcze tu pytanie o te kolory .Dziekuje i
        dowidzenia =)
    • basik25 Re: Jaki kolor w sypialni ? 30.07.06, 17:07
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a97346ec3e92fb0b.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2b9e3f35817d68c.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24d3ff9f150c1b74.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f4be93768ad791a.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2593f0dac14055a8.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73e87f2612bd62ad.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka