Dodaj do ulubionych

Wybory, komu mozna zaufać?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:35
Mieszkam od trzech lat w Białymstoku. Niestety przez te trzy lata nic w
Białymstoku na lepsze się nie zmieniło. Załuję, że tutaj przyjechałam za
pracą. Pewnie zaraz wszyscy napiszą mi , droga wolna, wyjeżdżaj. Przeraża
mnie zaniedbanie miasta, brak możliwości rozwoju. To chyba jedyne miasto ,
gdzie nawet główne ulice takie jak ul. Baranowicka nie mają kanalizacji.
Pełno ruder,a po między nimi bloków. Jedyne piekne miejsce to Planty i Pałac
Branickich. Monopolista Auchan tyle lat niedopuścił do powstania innych
sklepów wielkopowierzchniowych. Dlaczego urzędnicy są tak bezlitośni dla
swojego miasta. W niedziele w kościele ksiądz pochwalił przydenta Tura za
odwage i oddanie ponad 2ha ziemi w okolicach kościoła w wieczne uzytkowanie
bez żadnych opłat.Ok, niechby dał, ale czy potrzeba było aż dwa ha, tym
bardziej że Kościół wyciaga ręce po nieruchomości utracone przed
laty.Dlaczego jest tak nieprzychylny dla rozwoju gospodarczego miasta a tak
zdecydowany pomagać Kościołowi? Dodam,ze ludzie tu są raczej mili i chyba to
jedyna zaleta.
Obserwuj wątek
    • s.k.i.n Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 12:35
      Samoobronie i PiS
      • Gość: Ana Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:05
        Jakieś argumenty?
        • s.k.i.n Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 15:13
          tam gdzie rządzi PO czy SLD tam kwitnie korupcja.. w moim rodzinnym Poznaniu
          prezydent z nadania PO dokonał przewału na wiele milionów z Kulczykiem innym
          platfusem z Poznania interesuje się prokuratura bo też coś tam
          przeskrobał...poza tym wszelkie rankingi np te dotyczące korupcji sporządzane
          m.in przez Fundacje Batorego wskazują że najbardziej skorumpowane miasta to te
          w których rządy od wielu lat dzierżą liberałowie z PO a wczesniej będących w UD
          czy w UW
          • nekroskop88 Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 19:49
            Dzięki temu prezydentowi Poznań jest jednym z najszybciej rozwijających się
            miast w Polsce.
    • l.markowski Podziekujmy więc Turowi i księdzom proboszczom... 08.11.06, 13:05
      Jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Faktem jest, ze z ostatnich
      rzadów prawicy najwieksze korzyści odniósł kosciół i auchan. Pozostaje liczyć,
      że wyborcy wkońcu wyciągną wnioski i pójdą do urn 12 listopada.
      • Gość: kafia Re: Podziekujmy więc Turowi i księdzom proboszczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:12
        To smutne, naprawde....
        a glosowac mozna oczywiscie na PIS, bedziemy mieli kolejna swiatynie- na
        krywlanach, zamiast lotniska
        • Gość: abz Re: Podziekujmy więc Turowi i księdzom proboszczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:25
          A skąd ta dziewczynka przyjechała,ze po 3 latach tak pryncypialnie zabiera
          głos.Pewnie z Grajewa.A lewacy klaszczą w dłonie ,znów bedzie można w zadymie
          robić tak jak w Opolu.
          • Gość: oko na Maroko Re: Podziekujmy więc Turowi i księdzom proboszczo IP: *.elpos.net 08.11.06, 21:38
            A ty masz coś do Grajewa? Pewnie oberwałeś po pysku nad Rajgrodzkim w jakieś
            wakacje i teraz źle ci się kojarzy, co?
    • Gość: Ana Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:16
      Mieszkam obecnie w tym mieście i zależy mi zeby coś tu się w końcu ruszyło, bo
      to juz staje się nie do zniesienia. Przyjechałam z Augustowa. Mam wyższe
      wykształcenie.Chcę głosować. Jestem tu zameldowana i chciałabym tu zostać. Z
      zazdrościa spoglądam na takie miasta jak Olsztyn,czy Wrocław. A w Augustowie
      też jest co raz lepiej. Tutaj zastój. Ciagle oddalamy sie od reszty Polski i
      świata. Mamy jedne z najniższych zarobków w Polsce. Mysle ,ze Białostoczanie
      też czują podobnie. Dlaczego ciągle mamy być Polską "B"? Niech w końcu ktoś
      zrobi z tym porządek.
      • skoropis Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 14:37
        > Niech w końcu ktoś zrobi z tym porządek.

Słusznie! Tylko, że do prawdziwych wyborów potrzeba dwóch rzeczy. Obydwie są w
        Polsce obecnie deficytowe. 1. ludzie z wizją, których celem będzie jak najlepsze
        "bezinteresowne" zarządzanie miastem i którzy będą próbowali tę wizję "sprzedać"
        ludziom podczas kampanii. 2. wyborców, którzy będą w stanie odczytać
        zamierzenia, intencje i wizję kandydatów.
        Obecnie politycy idą na łatwiznę: jak ja będę ... to ...
        Wyborcy idą na łatwiznę: nie idę na wybory, nikt mnie nie przekonał, będę
        głosował na X, bo tak mi w ... powiedzieli itp.
        • waldek58 Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 15:20
          Masz wyzsze studia,powinnas wiec po 3-letnim pobycie w Białymstoku poczuc
          stęchliznę buraczano-kartoflaną w naszym mieście. Ja jako stary zgred poradze
          Ci głosować na mlodych ludzi wykształconych , a tych co rzadzili tym miastem
          wysłac na kompost.Z kartofli i buraków kompost jest najlepszy
    • Gość: mik Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.ip.zebra.lt 08.11.06, 19:01
      W Bialymstoku od 16 lat rzadzi PIS!!!!
      Rezultaty widac.
      (co prawda co i rusz zmieniaja nazwy(a to AWS,a to PC, a to Jednosc-ale...
      ludzie ci sami, Kozlowski-wieloletni zastepca Tura, Debski(1 miejsce do sejmiku
      z listy pis-u ,to samo, sekretarz miasta ,no kto? B.Paszkowski -czolowy
      dzialacz pis, itd itd)
      A Poznan? Koes przyjedz tu i porownaj nasze Auchan do waszego Browar, szybko
      zmienisz zdanie.lu
      • duch_zenona Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 19:20
        Nie słuchaj go. Na 31 radnych tylko 4 było z PiS a z lewicy np 11 - 6 z
        SLD-UP-SDPL i 5 z klubu mniejszości.

Prezydent Tur też nie był z PiS i to radni lewicy go wspierali. Radni PiS byli w
        opozycji.

www.bialystok.pl/site.php?s=MTVlMmVmMTQwMDQ2MDk=
        • Gość: mik Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: 88.119.72.* 08.11.06, 19:34
          Ta... A TO NIE Z PIS-U KANDYDUJA TAKIE TUZY OBECNEJ RADY JAK ANTYPIUK,DEC
          PERKOWSKI I DEBSKI???
          Jezeli fakty sie nie zgdzaja,tym gorzej dla faktow...
          A co do Poznania, Zamieniam sie! Biore przekrety i Wasz stary rynek,z ogrodkami-
          wy bierzcie nasz Rynek Kosciuszki, Biore wasze galerie(ze Starym Browarem) wy
          bierzcie nasz hiper-super.itd Auchan,Biore wasza "Pesteke' a wy nasze
          nieodsniezone ulice, na dokladke dostaniecie jeszcze nasz bazara prz
          Jurowieckiej.My zas wasze " przekrety", jakos wole "przekrety" i cywilizacje
          niz "ucziwosc pisowska" i zadupie.
          • alex.4 Re: Wybory, komu mozna zaufać? 08.11.06, 21:25
            PIS nie miał wąłsnych kadr. W wyboracj uciekł się do dawnych AWSowskich ukłądów. O ich jakości nie trzeba nikogo przekonywać. jak wygra PIS to pokaża oni na co ich stać:)
          • Gość: oko na Maroko Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.elpos.net 08.11.06, 21:42
            i jeszcze Maltę za Dojlidy do kompletu
        • Gość: Kropka Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.csk.pl 08.11.06, 23:00
          Jak zwykle mylisz fakty, ale Sb-ekow takich jak ty dobrze szkolili, zeby
          klamali jak z nut.
          PiS w Białymstoku:
          1. Beata Antypiuk
          2. Bogusław Dębski
          3. Jan Kazimierz Dębski
          4. Kazimierz Dudziński
          5. Marek Jan Kozłowski
          6. Piotr Perkowski
          7. Witold Perkowski
          8. Dariusz Piontkowski
          9. Lech Rutkowski
          10. Joanna Zabielska - Cieciuch
          11. Jacek Żalek

Dziś ci wszyscy ludzie sa na listach PiS, wiec jest to PIS!!! Co zrobili?
          Jedynie Żalek cokolwiek próbował.
    • Gość: Ana Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.bsk.vectranet.pl 08.11.06, 22:39
      Co myslicie o Truskolaskim? Sawicki , Kozłowski i Kochan nie za bardzo mi
      pasuje. Fedorowicz dalej bedzie budował kościoły i blokował budownie
      wielkopowierzchniowych sklepów. najbardziej interesuje mnie ściąganie
      inwestorów, bo rynek pracy jest tak mały, ze jak już coś się złapie to trzeba
      trzymać "rękami i nogami". Godzimy sie na każdą pensję. Truskolaski ponoc
      pracował przy projektach unijnych. Może to nie głupi facet? Jezeli nie on to ja
      już nie wiem, nie ma na kogo głosować. Radnych to wcale nie znam , chyba wole
      liberałów od dewotów. Jestem wierząca i praktykujaca, ale kościołów juz jest
      przesyt w tym mieście. Cerkwi chyba też juz nie trzeba budować. W zupełności
      wystarczy.
      • Gość: Na Pochybel Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:42
        Tylko Krzysiek Kononowicz.
        Sczere, nieskalane serce, łapy nie umoczone w układach , układzikach i innych gów..ach!!!!!!!
        • Gość: Ana Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.bsk.vectranet.pl 08.11.06, 22:51
          Tylko Krzysiek Kononowicz.
          > Sczere, nieskalane serce, łapy nie umoczone w układach , układzikach i innych
          g
          > ów..ach!!!!!!!
          Wstydziłabym się gdyby Kononowicz miał reprezentować Białystok. Gruby pan w
          wymiętej koszuli i ciasnym sweterku, prosty człowiek. Nawet gdyby chciał to nic
          nie załatwi , bo nikt go nie będzie słuchał.
          • Gość: Na Pochybel Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:02
            Droga Ano!
            Nie szata zdobi człowieka, więc nie dramatyzuj. A co do słuchania i załatwiania to patrząc na ostatnie kilka lat, to właściwie czy Krzysiek, czy Zdzisiek,czy Rysiek to bez znaczenia. I niestety zostanie po staremu, ktokolwiek by nie wygrał. Dlatego ja głosuję na Krzyśka, bo już na tych NORMALNYCH nie mogę patrzeć.
            • Gość: Ana Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.bsk.vectranet.pl 08.11.06, 23:18
              Moim zdaniem facet wyglada i mówi smiesznie. Powiniem mieć trochę
              samokrytycyzmu i chociaz ubrać się jak człowiek. Wypowiada sie baaardzo ,
              bardzo prostym językiem. Tu nie chodzi tylko o szate ale on ma przeciez
              załatwac sprawy dla miasta, spotykać się z ludźmi. Takiego faceta nikt nie
              poszanuje.
              • Gość: Na Pochybel Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:24
                Niech no tylko spróbuje nie poszanować. Już mu Krzysiek do pieca załaduje a nie te słodkie dyplomatyczne pierdzenia ą i ę :))))))))))))))
                Więcej wiary w Krzyśka.
                PS. A sweterek- fakt- troche wiekowy, ale już specjaliści od PR zrobią z Niego człowieka jak się patrzy.
                • Gość: Ana Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:52
                  Fakt, Kaczorow podpicowali, Leppera też. Ja jednak mam zdanie "z małpy lalki
                  nie zrobisz".
                  • Gość: n Re: Wybory, komu mozna zaufać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:54
                    tinyurl.com/yfw7k5
      • alex.4 Re: Wybory, komu mozna zaufać? 09.11.06, 08:34
        Kozłowski nie, Sawicki zdecydowanie nie, Kochan też nie. Zostaje wieć chyba jedynie Truskolaski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka