Dodaj do ulubionych

Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie

IP: 193.201.167.* 31.01.07, 09:16
i koszty związane z ponownymi wyborami powinno sie zwindykować z majątku PIS-
uarów (a głównie z majątku "szlachetki" Tołwińskiego, dowiedziałby sie może
co to cena "honoru")
Obserwuj wątek
    • natt Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 31.01.07, 12:25
      Gość portalu: KOLO napisał(a):

> i koszty związane z ponownymi wyborami powinno sie zwindykować z majątku PIS-
      > uarów (a głównie z majątku "szlachetki" Tołwińskiego, dowiedziałby sie może
      > co to cena "honoru")

A tam, dobrze się chłopaki bawią. Nie oni pierwsi i nie ostatni. Dobrze ze jest
      ich tylko trzydziestu - popatrz jaki budred panuje w sejmie
      • Gość: glos Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.elpos.net 31.01.07, 14:48
        Ani sam Tołwiński ani ci, którzy forsują jego kandydaturę nie wiedzą, co to
        honor. Przykre, że społeczeństwo naszego województwa jest tak tępe, skoro
        dokonało takich wyborów. Teraz ci wybrańcy przeznaczą nasze pieniądze na swoje
        zabawy zamiast na to co nam się przyda, a miało być inaczej. Przecież te
        wybitne jednostki pchały się do władzy tylko po to, żeby dzielnie słuzyć swoim
        wyborcom. Może ludzie będą chodzić wreszcie do urn wyborczych przed mszą a nie
        odwrotnie i może zaczną czytać ze zrozumieniem programy wyborcze. Z drugiej
        strony , rozumiem tez Tołwińskiego - od takiego koryta trudno się oderwać.
    • Gość: Konserwa Oto prawdziwa morda demokracji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:39
      Może teraz, chociaż niektórzy piewcy demokracji przejrzą na oczy i zrozumieją,
      to co inni wiedza od dawna: demokracja jest jednym z najgorszych sposobów
      wyłaniania przedstawicieli. A już szczególnie w socjaliźmie.
      Jest wiele lepszych.
      • pogromca_czerwonych_hien Re: Oto prawdziwa morda demokracji. 31.01.07, 16:50
        Dlaczego to PiS ma zwracać koszty nowych wyborów a nie PO, które nic nie mówiło
        przed wyborami, że zawrze koalicję z postkomunistami i będzie ich się kurczowo
        trzymać? Dlaczego PO-LiD nie stworzą większości? Tak naprawdę jest prosty
        sposób żeby zapobiec takim sytuacjom w przyszłości. Wystarczy ustanowić takie
        prawo, że liczba radnych w sejmikach powinna być nieparzysta a tak będą
        prawdopodobnie nowe wybory.
        • Gość: as Czy naprawdę koalicja z PO jest niemożliwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:28
          W Białym oczywiście? Czy naprawdę Tołwiński jest wart takiego zachodu i takiego
          poświęcania? Czy jest niezastąpiony? Czy nie ma innych kandydatów? Co kryje się
          za tą bezkompromisowością, detrminacją pana Dębskiego? Wyjaśnij mi Pogromco.
          Może to ja jednak nie mam racji, ale proszę o argumenty.
          • Gość: as I jeszcze jedno pytanie do pana PIS-owca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:38
            Dlaczego pan Dębski jest taki niegrzeczny wobec dziennikarzy. Skąd taka
            arogancja i brak poczucia zobowiązania do pewnych wyjaśnień, nie wobec tego
            jednego dziennikarza, ale całego społeczeństwa. Czy ten pan wie co to jest
            kszatłtowanie pozytywnego wizerunku. Czy on wie, że od jego zachowania zależy
            nie tylko los jego stołka i poparcia dla PiS na Białostoczyźnie, ale także
            szansa na zbudowanie normalnego państwa? Bo ja cały czas uważam, że tylko PiS
            jest zdolny do przełomu w naszej niepodległej państwowości. Nie kompromitujmy
            się! Bo druga okazja jaką ma teraz PiS może się nie powtórzyć. Nie zachłystujmy
            się władzą. Panowie - POKORA I ODPOWIEDZIALNOŚĆ!
            • Gość: wy Re: I jeszcze jedno pytanie do pana PIS-owca? IP: *.bsk.vectranet.pl 01.02.07, 21:47
              Od kiedy to kaczyński jest taki porządny, to on bronił odwołanego dzisiaj
              wojewody pijaka, bo tak mu pasowało. Jak jemu pasuje to złodzieje i gwałciciele
              mogą być w rzadzie i jest ok. To jest tylko zakompleksiony mały człowieczek, a
              nie mąż opacznościowy Polski.
          • Gość: vlad79 Re: Czy naprawdę koalicja z PO jest niemożliwa? IP: *.euro-net.pl 31.01.07, 20:41
            Gość portalu: as napisał(a):

> W Białym oczywiście? Czy naprawdę Tołwiński jest wart takiego zachodu i takiego
            > poświęcania? Czy jest niezastąpiony? Czy nie ma innych kandydatów? Co kryje się
            > za tą bezkompromisowością, detrminacją pana Dębskiego? Wyjaśnij mi Pogromco.
            > Może to ja jednak nie mam racji, ale proszę o argumenty.

bo tołowiński to sprzedajna ku..a i tylko za stanowisko wicemarszałka zgodził
            się poprzeć koalycję pis-samobrona, a Debski wie że jeśli szlachetka obiecanego
            stanowiska niedostanie to figa z poparcia szlachetki
    • Gość: aaa Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.bsk.vectranet.pl 31.01.07, 18:01
      z tego co czytam wynika,że nie chodzi o wybranie samorządu ale o wybranie
      p.Tołwińskiego !? To kosztowna zabawa....na koszt społeczenstwa.
    • stefan.bialystok Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 31.01.07, 18:09
      W krajach demokratycznych niestety, jest to normalne.
      • Gość: jerzy Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.cnb.com.pl 31.01.07, 18:42
        Mam tylko nadzieję, że po ponownych wyborach Dębskiego, Tylendy, Tołwińskiego
        itp. w Sejmiku już nie będzie.
    • Gość: as Co wy PiS-owcy robicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:25
      Mi się zdawało, że to partia inteligencka, inteligencji przedwojennej. A tu się
      okazuje, że ani z wychowania nie macie z tym nic wspólnego - (upieracie się przy
      głąbie i prymitywnym chamie, który nawet przy kobietach nie potrafi powstrzymać
      się od rzucania mięchem), ani z rozumu i inteligencji - (czy myślicie że jak 5
      razy przegłosowywano bez rezeltatu danegokandytata to za 6 się uda?; poza tym
      czy nie zdajecie sobie sprawy z kompromitacji w oczach społeczeństwa?) Jeśli
      doprowadzicie do powtórnych wyborów, nie zagłosuję już na was. Niech pan Dębski
      zostaeni tym komisarzem. Moze poleci tak jak Dobrzyński.
      • pogromca_czerwonych_hien PO czy LiD - głos pójdzie na tą samą koalicję 31.01.07, 19:42
        I tak poznałem ciebie po żółtych zębach, że jesteś propagandzistą z LiD, który
        udaje zwolennika PiS i odgraża się że nie zagłosuje na PiS. Po czym poznałem?
        Po tym, że wyzywasz przeciwników politycznych od chamów.
        • Gość: as Re: PO czy LiD - głos pójdzie na tą samą koalicję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:00
          Jeśli jesteś członkiem PiS, to wstyd mi za ciebie. Przez takich jak ty Polska
          może przegrać. Niestety sam jeden Kaczyński nie wystarczy by odbudować Polskę.
          Struktury partyjne na dole też muszą mieć jakiś poziom. A tu w zapyziałym
          Białymstoku - kiepsko, oj kiepsko. Ale pomału idzie ku lepszemu. Mam nadzieję.
          Niech pan Dębski jako komisarz pokaże co potrafi. Kaczyński nie rychliwy ale
          spawiedliwy. Na to liczę. Pozdrówka partyjne.
    • sceptyk31 Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 31.01.07, 19:37
      To ten p. Tolwiński mogłby byc takim etatowym kandydatem, ponieważ i tak go
      nikt nie wybierze , mógłby kandydować wiecznie i na kazdy stołek.
      • Gość: vlad79 Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.euro-net.pl 31.01.07, 20:00
        www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070131/BIALYSTOK/70131001
        polecam zwłaszcza wywiad z niedoszłym wicemarszałkiem

tołowiński nie ma zielonego pojęcia o honorze ,co najwyżej mógł o tym czytać w
        książkach, chociaż oto bym go nie posądzał . To taki zaściankowy szlachetka
        który reprezentuje najgorsze cechy szlachcica za czasów I Rzeczpospolitej czyli
        : mentalne kołtuństwo, chamstwo, pieniactwo ,chciejstwo,tumiwisizm ,
        sprzedczykowstwo i udawaną bigoterię. To dzięki takim indywiduom upadła I RP, to
        takie gnidy obecnie próbują sprokurować chore państwo zwane IVRP .Gdy tego pana
        spotkam na ulicy to co najmniej splunę mu w twarz

• Gość: NiewolnikPostPRL-u Z niego taki szlachcic jak ze mnie Radziwił. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:11
          Dyzma też studiował w Oxwordzie. Tylko bohater powieści Dołęgi-Mostowicza miał w
          porównaniu do niego klasę, a ten? Każdy burak szuka jakiegoś sposobu by się
          dowartościować.
        • Gość: zaściankowy Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:40
          W słusznym (niestety) zapamiętaniu apeluję o rozwagę.

> tołowiński nie ma zielonego pojęcia o honorze ,co najwyżej mógł o tym czytać w
          > książkach, chociaż oto bym go nie posądzał . To taki zaściankowy szlachetka
          > który reprezentuje najgorsze cechy szlachcica za czasów I Rzeczpospolitej
          czyli
          > : mentalne kołtuństwo, chamstwo, pieniactwo ,chciejstwo,tumiwisizm ,
          > sprzedczykowstwo i udawaną bigoterię. To dzięki takim indywiduom upadła I RP,

Akurat wszystkie złe cechy przypisywane "szlachetkom" są kulą w płot.
          Szaraki mieli i mają poczucie honoru. Tymi którzy przyczyniali się do zguby
          Rzeczypospolitej są JWielmożni. Czy Tołwiński jest JW ? Nie wiem. Wiem
          natomiast że żyjemy w czasach kiedy g.. o udaje złoto.
          • Gość: ptik Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:55
            kurde, czy naprawde nie wiecie o co chodzi?????
            debski byl zastepca Tura, rzadzil tym miastem.. tak ze .. widac.
            Potem byl radnym LPR-u, wywalili go, teraz reprezentuje PIS, to czego sie
            spodziewacie???
            tolwinski ma nas wszystkich gleboku w d....
            prokuratorskie zioberki kazalimu poprzec PIS (byl radnym z PSL) bo inaczej
            sankcja za sprzeniewierzeni publicznej kasy 9 co roku 20 pare tysiakow na
            bankiety pod nazwa prezentacja koni itp.
            I sie zakleszczylo...
            • Gość: pirat Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.tiscali.es 31.01.07, 22:24
              dyskusja pięknie się rozwija. są już wątki sensacyjne i teorie spiskowe. tylko
              patrzeć jak pojawi się ufo, kosmici i terroryści z wąglikiem.
          • Gość: vlad79 Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.euro-net.pl 01.02.07, 18:17
            Gość portalu: zaściankowy napisał(a):

> Akurat wszystkie złe cechy przypisywane "szlachetkom" są kulą w płot.
            > Szaraki mieli i mają poczucie honoru. Tymi którzy przyczyniali się do zguby
            > Rzeczypospolitej są JWielmożni. Czy Tołwiński jest JW ? Nie wiem. Wiem
            > natomiast że żyjemy w czasach kiedy g.. o udaje złoto.

nie kulą w płot tylko strzał w dziesiątkę, a potwierdzeniem są źródła
            historyczne ogólnie dostępne .Z jednym mogę się zgodzić że usilnie nad tym
            pracowali z magnaterią
    • Gość: aga Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.elpos.net 01.02.07, 11:44
      Niestety sejmik jest żalosny, ale tak wybralo spoleczenswo! Jak Bialystok
      wybral sensownego prezydenta to od razu widac efekty dzialanie: stadion,
      Jurowiecka nawet elastyczne przedszkola... nie ma czekania i rozmyslania jak w
      przypadku dawnych prezydentow. W sejmiku Debski - czy ten facet moze cos
      zrobic??? Tylko przepychanki! I nic do przodu - co jest typowe dla PiS!
      • Gość: as Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:29
        W wydaniu białostockim, niestety masz dużo racji.
        • pogromca_czerwonych_hien Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 01.02.07, 15:07
          Tak to bywa jak ktoś słucha pier-do-le-nia dziennikarzy wybiórczej i
          zakłamanych deklaracji polityków LiD i PO. Przecież Tusk i Komorowski wydał
          cichy prikaz żeby zawierać koalicję z komunistami. Rokita chciał koalicji PO-
          PiS w Krakowie, to mało co z partii nie wyleciał.
          • Gość: as Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:04
            Po pierwsze kolego, to nie używaj wulgarnych słów. Członkowi, a nawet
            sympatykowi PiS to nie przystoi. Wbij to sobie raz na zawsze do swojego łba.
            No... chyba, że się jest symapatykiem pana Tołwińskiego, to najmocniej
            przepraszam! Z pozdrowieniami partyjnymi.
            As
            • pogromca_czerwonych_hien Nie życzę sobie, żeby jakiś pajac 01.02.07, 17:15
              twierdził że jest moim kolegą, pouczał mnie i przesyłał mi partyjne
              pozdrowienia, bo do żadnej partii nie należę. Tołowińskiego mam gdzieś, ciebie
              też. Oczep się więc namolny palancie ode mnie i gdzie indziej szukaj przyjaciół.
              • Gość: as dobra bolszewicki prowokatorze :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:37
                jedno sobie wyjaśniliśmy, nie masz nic wspólnego z PiS-em. I jestem z tego
                zadowolony.
    • Gość: aga Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.elpos.net 01.02.07, 15:59
      Nie rozumiem, dlaczego SLD to niby komunisci??? Czy osoby w wieku 20 lat
      utozsamiajace sie z pogladmi lewicowymi to tez komunisci??? czy jezeli ktos
      uwaza, ze kosciol powinien sie trzymac z dala od polityki, ze wazniejszy jest
      rozwoj miasta, regionu, panstwa od teczek i codziennych afer z kolejnym agentem
      to tez komunista, ??? Nie rozumiem ???
      • pogromca_czerwonych_hien Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 01.02.07, 17:34
        Dlaczego zadajesz mi takie pytania mając internet, skoro sama mogłabyś
        sprawdzić? SLD powstała za pieniądze z Moskwy z komunistycznej zdradzieckiej
        partii PZPR - poczytaj sobie. Młode osoby o poglądach lewicowych powinne się
        dokształcić do jakiej partii wstępują zanim wstąpią.

Poskomuniści dzierżyli władzę przez 8 lat i też deklarowali, "ze wazniejszy
        jest rozwoj miast, regionów, panstwa od teczek i codziennych afer z kolejnym
        agentem". Okazało się, że bezkarnie rozkradali państwo, podatki, biurokracja,
        deficyt budżetowy, zadłużenie, przestępczość i biurokracja rosły a agenci WSI
        zamiast strzec interesu Polski szpiegowali na rzecz obcych wywiadów, sterowali
        mediami, robili ciemne interesy z mafią i wsadzali swoich ludzi na stołki
        spółek skarby państwa.

Taka to lewica i tak chroniła interesy ludzi najuboższych. To komunistyczne
        metody sprawowania władzy żywcem przeniesione z PZPR. Tylko głupiec wierzy dziś
        w ich deklaracje. Mądry człowiek ocenia ich po czynach.
        • Gość: as Oj jak rozsądnie. :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:13
          Choć bym chciał się przyczepić, nie mogę. No widzisz, potrafisz. Więc czemu nie
          potrafisz wytłumaczyć poczynań Debskiego i Tołwińskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka