Gość: KOLO IP: 193.201.167.* 31.01.07, 09:16 i koszty związane z ponownymi wyborami powinno sie zwindykować z majątku PIS- uarów (a głównie z majątku "szlachetki" Tołwińskiego, dowiedziałby sie może co to cena "honoru") Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natt Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 31.01.07, 12:25 Gość portalu: KOLO napisał(a): > i koszty związane z ponownymi wyborami powinno sie zwindykować z majątku PIS- > uarów (a głównie z majątku "szlachetki" Tołwińskiego, dowiedziałby sie może > co to cena "honoru") A tam, dobrze się chłopaki bawią. Nie oni pierwsi i nie ostatni. Dobrze ze jest ich tylko trzydziestu - popatrz jaki budred panuje w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.elpos.net 31.01.07, 14:48 Ani sam Tołwiński ani ci, którzy forsują jego kandydaturę nie wiedzą, co to honor. Przykre, że społeczeństwo naszego województwa jest tak tępe, skoro dokonało takich wyborów. Teraz ci wybrańcy przeznaczą nasze pieniądze na swoje zabawy zamiast na to co nam się przyda, a miało być inaczej. Przecież te wybitne jednostki pchały się do władzy tylko po to, żeby dzielnie słuzyć swoim wyborcom. Może ludzie będą chodzić wreszcie do urn wyborczych przed mszą a nie odwrotnie i może zaczną czytać ze zrozumieniem programy wyborcze. Z drugiej strony , rozumiem tez Tołwińskiego - od takiego koryta trudno się oderwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konserwa Oto prawdziwa morda demokracji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:39 Może teraz, chociaż niektórzy piewcy demokracji przejrzą na oczy i zrozumieją, to co inni wiedza od dawna: demokracja jest jednym z najgorszych sposobów wyłaniania przedstawicieli. A już szczególnie w socjaliźmie. Jest wiele lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Oto prawdziwa morda demokracji. 31.01.07, 16:50 Dlaczego to PiS ma zwracać koszty nowych wyborów a nie PO, które nic nie mówiło przed wyborami, że zawrze koalicję z postkomunistami i będzie ich się kurczowo trzymać? Dlaczego PO-LiD nie stworzą większości? Tak naprawdę jest prosty sposób żeby zapobiec takim sytuacjom w przyszłości. Wystarczy ustanowić takie prawo, że liczba radnych w sejmikach powinna być nieparzysta a tak będą prawdopodobnie nowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Czy naprawdę koalicja z PO jest niemożliwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:28 W Białym oczywiście? Czy naprawdę Tołwiński jest wart takiego zachodu i takiego poświęcania? Czy jest niezastąpiony? Czy nie ma innych kandydatów? Co kryje się za tą bezkompromisowością, detrminacją pana Dębskiego? Wyjaśnij mi Pogromco. Może to ja jednak nie mam racji, ale proszę o argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as I jeszcze jedno pytanie do pana PIS-owca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:38 Dlaczego pan Dębski jest taki niegrzeczny wobec dziennikarzy. Skąd taka arogancja i brak poczucia zobowiązania do pewnych wyjaśnień, nie wobec tego jednego dziennikarza, ale całego społeczeństwa. Czy ten pan wie co to jest kszatłtowanie pozytywnego wizerunku. Czy on wie, że od jego zachowania zależy nie tylko los jego stołka i poparcia dla PiS na Białostoczyźnie, ale także szansa na zbudowanie normalnego państwa? Bo ja cały czas uważam, że tylko PiS jest zdolny do przełomu w naszej niepodległej państwowości. Nie kompromitujmy się! Bo druga okazja jaką ma teraz PiS może się nie powtórzyć. Nie zachłystujmy się władzą. Panowie - POKORA I ODPOWIEDZIALNOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy Re: I jeszcze jedno pytanie do pana PIS-owca? IP: *.bsk.vectranet.pl 01.02.07, 21:47 Od kiedy to kaczyński jest taki porządny, to on bronił odwołanego dzisiaj wojewody pijaka, bo tak mu pasowało. Jak jemu pasuje to złodzieje i gwałciciele mogą być w rzadzie i jest ok. To jest tylko zakompleksiony mały człowieczek, a nie mąż opacznościowy Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Czy naprawdę koalicja z PO jest niemożliwa? IP: *.euro-net.pl 31.01.07, 20:41 Gość portalu: as napisał(a): > W Białym oczywiście? Czy naprawdę Tołwiński jest wart takiego zachodu i takiego > poświęcania? Czy jest niezastąpiony? Czy nie ma innych kandydatów? Co kryje się > za tą bezkompromisowością, detrminacją pana Dębskiego? Wyjaśnij mi Pogromco. > Może to ja jednak nie mam racji, ale proszę o argumenty. bo tołowiński to sprzedajna ku..a i tylko za stanowisko wicemarszałka zgodził się poprzeć koalycję pis-samobrona, a Debski wie że jeśli szlachetka obiecanego stanowiska niedostanie to figa z poparcia szlachetki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.bsk.vectranet.pl 31.01.07, 18:01 z tego co czytam wynika,że nie chodzi o wybranie samorządu ale o wybranie p.Tołwińskiego !? To kosztowna zabawa....na koszt społeczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 31.01.07, 18:09 W krajach demokratycznych niestety, jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.cnb.com.pl 31.01.07, 18:42 Mam tylko nadzieję, że po ponownych wyborach Dębskiego, Tylendy, Tołwińskiego itp. w Sejmiku już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Co wy PiS-owcy robicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:25 Mi się zdawało, że to partia inteligencka, inteligencji przedwojennej. A tu się okazuje, że ani z wychowania nie macie z tym nic wspólnego - (upieracie się przy głąbie i prymitywnym chamie, który nawet przy kobietach nie potrafi powstrzymać się od rzucania mięchem), ani z rozumu i inteligencji - (czy myślicie że jak 5 razy przegłosowywano bez rezeltatu danegokandytata to za 6 się uda?; poza tym czy nie zdajecie sobie sprawy z kompromitacji w oczach społeczeństwa?) Jeśli doprowadzicie do powtórnych wyborów, nie zagłosuję już na was. Niech pan Dębski zostaeni tym komisarzem. Moze poleci tak jak Dobrzyński. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien PO czy LiD - głos pójdzie na tą samą koalicję 31.01.07, 19:42 I tak poznałem ciebie po żółtych zębach, że jesteś propagandzistą z LiD, który udaje zwolennika PiS i odgraża się że nie zagłosuje na PiS. Po czym poznałem? Po tym, że wyzywasz przeciwników politycznych od chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: PO czy LiD - głos pójdzie na tą samą koalicję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:00 Jeśli jesteś członkiem PiS, to wstyd mi za ciebie. Przez takich jak ty Polska może przegrać. Niestety sam jeden Kaczyński nie wystarczy by odbudować Polskę. Struktury partyjne na dole też muszą mieć jakiś poziom. A tu w zapyziałym Białymstoku - kiepsko, oj kiepsko. Ale pomału idzie ku lepszemu. Mam nadzieję. Niech pan Dębski jako komisarz pokaże co potrafi. Kaczyński nie rychliwy ale spawiedliwy. Na to liczę. Pozdrówka partyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 31.01.07, 19:37 To ten p. Tolwiński mogłby byc takim etatowym kandydatem, ponieważ i tak go nikt nie wybierze , mógłby kandydować wiecznie i na kazdy stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.euro-net.pl 31.01.07, 20:00 www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070131/BIALYSTOK/70131001 polecam zwłaszcza wywiad z niedoszłym wicemarszałkiem tołowiński nie ma zielonego pojęcia o honorze ,co najwyżej mógł o tym czytać w książkach, chociaż oto bym go nie posądzał . To taki zaściankowy szlachetka który reprezentuje najgorsze cechy szlachcica za czasów I Rzeczpospolitej czyli : mentalne kołtuństwo, chamstwo, pieniactwo ,chciejstwo,tumiwisizm , sprzedczykowstwo i udawaną bigoterię. To dzięki takim indywiduom upadła I RP, to takie gnidy obecnie próbują sprokurować chore państwo zwane IVRP .Gdy tego pana spotkam na ulicy to co najmniej splunę mu w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiewolnikPostPRL-u Z niego taki szlachcic jak ze mnie Radziwił. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:11 Dyzma też studiował w Oxwordzie. Tylko bohater powieści Dołęgi-Mostowicza miał w porównaniu do niego klasę, a ten? Każdy burak szuka jakiegoś sposobu by się dowartościować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaściankowy Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:40 W słusznym (niestety) zapamiętaniu apeluję o rozwagę. > tołowiński nie ma zielonego pojęcia o honorze ,co najwyżej mógł o tym czytać w > książkach, chociaż oto bym go nie posądzał . To taki zaściankowy szlachetka > który reprezentuje najgorsze cechy szlachcica za czasów I Rzeczpospolitej czyli > : mentalne kołtuństwo, chamstwo, pieniactwo ,chciejstwo,tumiwisizm , > sprzedczykowstwo i udawaną bigoterię. To dzięki takim indywiduom upadła I RP, Akurat wszystkie złe cechy przypisywane "szlachetkom" są kulą w płot. Szaraki mieli i mają poczucie honoru. Tymi którzy przyczyniali się do zguby Rzeczypospolitej są JWielmożni. Czy Tołwiński jest JW ? Nie wiem. Wiem natomiast że żyjemy w czasach kiedy g.. o udaje złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:55 kurde, czy naprawde nie wiecie o co chodzi????? debski byl zastepca Tura, rzadzil tym miastem.. tak ze .. widac. Potem byl radnym LPR-u, wywalili go, teraz reprezentuje PIS, to czego sie spodziewacie??? tolwinski ma nas wszystkich gleboku w d.... prokuratorskie zioberki kazalimu poprzec PIS (byl radnym z PSL) bo inaczej sankcja za sprzeniewierzeni publicznej kasy 9 co roku 20 pare tysiakow na bankiety pod nazwa prezentacja koni itp. I sie zakleszczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.tiscali.es 31.01.07, 22:24 dyskusja pięknie się rozwija. są już wątki sensacyjne i teorie spiskowe. tylko patrzeć jak pojawi się ufo, kosmici i terroryści z wąglikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.euro-net.pl 01.02.07, 18:17 Gość portalu: zaściankowy napisał(a): > Akurat wszystkie złe cechy przypisywane "szlachetkom" są kulą w płot. > Szaraki mieli i mają poczucie honoru. Tymi którzy przyczyniali się do zguby > Rzeczypospolitej są JWielmożni. Czy Tołwiński jest JW ? Nie wiem. Wiem > natomiast że żyjemy w czasach kiedy g.. o udaje złoto. nie kulą w płot tylko strzał w dziesiątkę, a potwierdzeniem są źródła historyczne ogólnie dostępne .Z jednym mogę się zgodzić że usilnie nad tym pracowali z magnaterią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.elpos.net 01.02.07, 11:44 Niestety sejmik jest żalosny, ale tak wybralo spoleczenswo! Jak Bialystok wybral sensownego prezydenta to od razu widac efekty dzialanie: stadion, Jurowiecka nawet elastyczne przedszkola... nie ma czekania i rozmyslania jak w przypadku dawnych prezydentow. W sejmiku Debski - czy ten facet moze cos zrobic??? Tylko przepychanki! I nic do przodu - co jest typowe dla PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:29 W wydaniu białostockim, niestety masz dużo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 01.02.07, 15:07 Tak to bywa jak ktoś słucha pier-do-le-nia dziennikarzy wybiórczej i zakłamanych deklaracji polityków LiD i PO. Przecież Tusk i Komorowski wydał cichy prikaz żeby zawierać koalicję z komunistami. Rokita chciał koalicji PO- PiS w Krakowie, to mało co z partii nie wyleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:04 Po pierwsze kolego, to nie używaj wulgarnych słów. Członkowi, a nawet sympatykowi PiS to nie przystoi. Wbij to sobie raz na zawsze do swojego łba. No... chyba, że się jest symapatykiem pana Tołwińskiego, to najmocniej przepraszam! Z pozdrowieniami partyjnymi. As Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Nie życzę sobie, żeby jakiś pajac 01.02.07, 17:15 twierdził że jest moim kolegą, pouczał mnie i przesyłał mi partyjne pozdrowienia, bo do żadnej partii nie należę. Tołowińskiego mam gdzieś, ciebie też. Oczep się więc namolny palancie ode mnie i gdzie indziej szukaj przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as dobra bolszewicki prowokatorze :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:37 jedno sobie wyjaśniliśmy, nie masz nic wspólnego z PiS-em. I jestem z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie IP: *.elpos.net 01.02.07, 15:59 Nie rozumiem, dlaczego SLD to niby komunisci??? Czy osoby w wieku 20 lat utozsamiajace sie z pogladmi lewicowymi to tez komunisci??? czy jezeli ktos uwaza, ze kosciol powinien sie trzymac z dala od polityki, ze wazniejszy jest rozwoj miasta, regionu, panstwa od teczek i codziennych afer z kolejnym agentem to tez komunista, ??? Nie rozumiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Żałosny spektakl w regionalnym parlamencie 01.02.07, 17:34 Dlaczego zadajesz mi takie pytania mając internet, skoro sama mogłabyś sprawdzić? SLD powstała za pieniądze z Moskwy z komunistycznej zdradzieckiej partii PZPR - poczytaj sobie. Młode osoby o poglądach lewicowych powinne się dokształcić do jakiej partii wstępują zanim wstąpią. Poskomuniści dzierżyli władzę przez 8 lat i też deklarowali, "ze wazniejszy jest rozwoj miast, regionów, panstwa od teczek i codziennych afer z kolejnym agentem". Okazało się, że bezkarnie rozkradali państwo, podatki, biurokracja, deficyt budżetowy, zadłużenie, przestępczość i biurokracja rosły a agenci WSI zamiast strzec interesu Polski szpiegowali na rzecz obcych wywiadów, sterowali mediami, robili ciemne interesy z mafią i wsadzali swoich ludzi na stołki spółek skarby państwa. Taka to lewica i tak chroniła interesy ludzi najuboższych. To komunistyczne metody sprawowania władzy żywcem przeniesione z PZPR. Tylko głupiec wierzy dziś w ich deklaracje. Mądry człowiek ocenia ich po czynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Oj jak rozsądnie. :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:13 Choć bym chciał się przyczepić, nie mogę. No widzisz, potrafisz. Więc czemu nie potrafisz wytłumaczyć poczynań Debskiego i Tołwińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś