aniabania1974 29.06.08, 13:10 te dwie firmy buduja domy gotowe m.in typu MAX.ktoś siez nimi wybudował?prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mono Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 10:22 buduje z Abiesem-NIE POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 23:09 ja od dwóch tygodni nie mogę się z nimi skontaktować... oferta bardzo mi się spodobała ale ich podejście do klienta jest totalnie odwrotnie od tego jakie powinno być. jak można olewać potencjalnego klienta?! a czemu Ty nie polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 20:20 to przyjdź do Spometu ja buduję z nimi i jestem bardzo zadowolony jak się dowiedziałem wszystkie Maxy które zrobili są ładnie i solidnie wykonane a klijęci są zadowoleni Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 77.223.200.* 27.10.08, 21:51 ktory projekt wybrales z oferty spomet?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 195.117.221.* 03.11.08, 18:56 Witam! Mamy zamiar kupić projekt domu MAX 5. Oglądaliśmy dwa domki wybudowane przez tę firmę, wyglądają nieźle. Jeżeli ktoś może udzielić kilku rad na temat rozwiązań związanych z ogrzewaniem tego typu domku, czekam na propozycję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 195.117.221.* 03.11.08, 18:59 Chętnie przeczytam inne opinie na temat tego typu domków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garlicomaniak Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 10:32 Witam, Zakupiłem od Spomet projekt max 5 w odbiciu lustrzanym. Niestety nie udało się zagospodarować tego domu na naszej małej działce i chętnie go odsprzedam. Są 4 egzemplarze projektu, które były tylko w moich rękach więc są w idealnym stanie. Jeśli ktoś chce zakupić go taniej proszę o kontakt add.bpt@prokonto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.gprs.plus.pl 26.12.08, 19:26 powiedzialbym ze pracownicy sa solidni potrafia doradzic,<mowie o pracownikach z hali> jak zrobic tam tylko blokuje szefostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papap Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.09, 20:09 interesuje mnie firma abis prosze o wypowied Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 195.117.221.* 04.11.08, 15:09 Witam serdecznie! My także mamy zamiar budować dom MAX 5, ale mamy jeszcze kilka wątpliwości. Jaki typ ogrzewania Pan zainstalował? Czego dotyczyły usterki? Czy miał Pan duży problem z wygładzaniem ścian? Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:27 ogrzewanie podlogowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiecek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 23:55 Budowałem dom z Abiesem... Tragedia, same poprawki i niedoróbki. Terminy dla nich nie istnieją. Kompletny brak profesjonalizmu i lekcewarzący stosunek do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek ffff Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.gprs.plus.pl 26.12.08, 20:51 powiem szczeze ze SPOMET zajmuje sie produkcja ciastek i lepiej zeby to robili widzialem domy wykonane przez ta firme i szkoda gadac a lepiej nie pisac i przenioslem sie do ABIESU i jestem zadowolony z jakosci tylko terminy i jeszcze raz terminy tlumacza sie ze tyle maja zlecen niewiem czy wiezyc?????? jednak wole pozniej a dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayraja Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 17:57 Ja buduję ze SPOMETEM mam niestety wiele zastrzerzeń główny problem to uszczelnienie poziome między płytą fundamentową a ścianami leżą na papie i są prześwity które według norm są nie do uszczelnienia po postawieniu budynku. Powinny być ustawiane na specjalnych materiałach/uszczelkach/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felus Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.gprs.plus.pl 22.01.09, 19:22 zdecydowanie polecam firme ABIES buduje z nimi teraz dom maxx 5 i widzialem i porownalem jakosc obu firm I WYBRALEM ABIESU szkoda tylko ze nie potrawia dotrzymywac terminow ale lepiej moze warto poczekac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaniu3230 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 81.219.42.* 29.01.09, 14:05 Ja wybudowałem, przez Abies max 3 ,więc o spomecie nie mogę nic poweidzieć .Trochę problemów było podczas budowy, ale teraz po 5 miesiącach odkąd mieszkam , okazuje się że to chyba jest normą podczas budowy.Mam ogrzewanie gazowe piec turbo, co dało mi spore oszczedności,gdyż nie murowałem komina-koszt za m-c ogrzania taniej niż w bloku o połowie mniejszej powierzchni. Pozdrawiam tomaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.gprs.plus.pl 25.02.09, 15:10 Właśnie rozpatruje ofertę firmy ABIES czy można by z kimś porozmawiać telefonicznie albo może ktoś znalazł by czas, żeby się spotkać. Jak by nie było jest to sporo kas. Pozdrawiam. dawid26_85@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr77 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 14:29 Uważajcie na ABIES!!!!!! Podczas montażu (który trwał tydzień) spadł deszcz...po kilku dniach na ścianach pojawiła się pleśń i grzyb. Firma uchyla się od odpowiedzialności i ma poważne kłopoty finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:26 Z tego co wiem to Abies nie ma domu typu Max5 jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotuch Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.09, 00:12 Będę budował z Abiesem i na pewno wypowiem się o nich jak będę miał zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 20:47 ale ryzykant z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotuch Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.09, 21:35 Początek obiecujący. Profesjonalna firma jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 01:49 A gdzie to mogę zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampard Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 83.1.128.* 14.05.09, 20:14 pracuje w firmie montujacej te domki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artnemo Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.adsl.alicedsl.de 15.05.09, 21:56 Hallo lampard, co mozesz powiedziec na temat jakosci prac i obslugi wykonywania przez firme Abies? Jestem zainteresowany wspolpraca z nimi... Czy to firma godna polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:24 My zdecydowaliśmy się na budowę domku mobilnego ( patrz Bumati, ale dużo drożej), uporali się sprawnie ( około 6 tyg.)i domek stoi na działce, wygląda dobrze, czas pokaże jak się będzie sprawadzał. Ludzie z Abies są super mili ( Pan Marcin Noculak i Pan Artur), naturalnie jakieś zgrzyty są zawsze, ale każdy problemik dało się rozwiązać. Na youtube krótki filmik : www.youtube.com/watch?v=smxuB8zs8oI powodzenia, my możemy polecić Abies Asia+Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 195.242.186.* 02.10.09, 16:11 Asiu i Mirku - czy mogę prosić was o więcej informacji nt. waszego domku? Właśnie z żoną chcemy zbudować podobny dom (lecz dwumodułowy) z firmą Abies i chcielibyśmy poznać Wasze zdanie - jak się tam teraz mieszka, czy w środku wykończenie jest dobrze zrobione, itd. Jeżeli macie jakieś zdjęcia (z budowy i ogólnie) to bardzo chętnie byśmy je obejrzeli - już kilka razy widzieliśmy Wasz dom - w różnych fazach produkcji na hali :) Muszę przyznać, że wykonanie bardzo przypadło nam do gustu. Jak macie rozwiązany dach i rynny? Czy jest wszystko szczelne? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź na maila: olek@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Klara [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 20:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.09, 22:07 Cześć Lampard. A co powiesz o kłopotach finansowych tej firmy. Płacą wam czy ściemniają? Macie dużo roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
sliczna.7 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 27.10.09, 14:39 Witam!!! Mają złą kalkulację wyssaną z palca masakra Spomed kupiliśmy projekt max 2 ale nie bedziemy u nich budowali tylko u innej firmy ale ten sam projekt i niech spomed nie mówi że nie wolno.Pytaliśmy sie ich ile bedzie mniej kosztowało jak zrezygnujemy z instalacji co oraz kaloryferów jestem instalatorem i sam chce sobie to zrobić a pozaty te kaloryfery które oni dają to totalne dziadostwo najgorsze na rynku to każdy wam powie w hurtowni.Cene jaką podali to 1400 zł.DZwoniłem miesiąc wczesniej mowili 1500 wniosek jeden ceny wyssane z palca i z pozostałymi sprawami pewnie to samo zdierają jak mogą twierdzą ze mają 60% rabatu na kaloryfery okej spoko tylko tak ani tak nie wychodzi 1400 zł chyba ze wam ktos robi za darmo a wiem ze macie podwykonawców do tych zeczy.Kłamią jak znut nastepne czytajcie umowy jak rezygnujecie z ścianki robi wam sie jeden np pakój to nich wam dadzą tyle zgniazdek ile sie nalezy na 2 pomieszczenia a jak sie jedzie na bystrą pani nie przeczytala umowy i zamontowali jej same kaloryfery bez instalacji.Szok.TEN SAM PROJEKT BEDZIE ROBIŁA NAM INNA FIRMA I NIE KRETACZĄ JAK ONI.ZAPRASZAM NA MOJEGO E-MAILA ABCCONSULTING@O2.PL MOZEMY SIE SPOTKAC I POGADAC TE DOMY ZE SPOMEDU BEDA SIE SYPAĆ OWSZEM DAJA GWARANCJĘ ALE EKIPĘ REMONTOWĄ BEDZIECIE MIELI CO CHWILE TAK JAK DZIADOWSKIE AUTO CO CHWILE DO SERWISU.MASAKRA P.S SPOMED ZRÓBCIE SOBIE KONKRETNA WYCENĘ BO LUDZIE ZACZYNAJA SIĘ Z WAS SMIAĆ.NR 1 NA RYNKU HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPOMET Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 78.8.105.* 09.11.09, 11:47 Witamy. Jesteśmy specjalistami do spraw sprzedaży domów Firmy Spomet. W dopowiedzi na powyższy tekst chciałybyśmy sprostować kilka kwestii. Po pierwsze autor tekstu nie kupił u nas nigdy projektu, ponieważ ze wszystkimi klientami budującymi z nami domy Max2 mamy stały kontakt oraz na bieżąco jesteśmy informowane na jakim są etapie z pozwoleniem na budowę i fundamentami. Podana cena na dzień dzisiejszy za odliczenie kaloryferów w domu Max2 to 1400 zł, natomiast kwota 1500 zł to cena z poprzedniego miesiąca. Ceny nie są wyssane z palca, ponieważ Firma współpracuje z różnymi hurtowniami i jaki wiadomo każda ma inne ceny i rabaty. Kaloryfery oferowane przez Naszą Firmę wyprodukowane są przez polską Fabrykę Grzejników VNH, która wchodzi w skład koncernu austriackiego Vogel&Noot Wärmetechnik. Firma ta prowadzi produkcję grzejników płytowych m.in. grzejników ocynkowanych CosmoNova. Są to grzejniki płytowe przeznaczone do zastosowania w najróżniejszych pomieszczeniach, mają szczególne właściwości techniczne oraz nowatorski design. W ten sposób płaskie i asymetryczne prowadzenie wody kanałami stwarza możliwość szybkiej regulacji przy nieznacznej zawartości wody w układzie. Dzięki inteligentnej koncepcji produktu najwyższą wydajność osiąga się nawet przy najniższej temperaturze pracy, co zapewnia dobre samopoczucie osób przebywających w danym pomieszczeniu, przy jednoczesnym oszczędnym zużyciu energii. Grzejniki płytowe mają wszelkie dopuszczenia na rynek polski: • Deklaracja zgodności z normą EN 442 • Znak Dzięki temu zagwarantowana jest jakość, która wykracza daleko ponad normę. Dokładna metoda zgrzewania, wysokiej jakości gruntowanie, a na koniec malowanie proszkowe, zapewniają niezawodną pracę grzejników CosmoNOVA przez wiele lat. Jak widać kaloryfery dajemy bardzo dobrej jakości a nie jak Pan napisał cytujemy: „totalne dziadostwo najgorsze na rynku to każdy wam powie w hurtowni”. Aż dziwne że Pan jest instalatorem i potrafi Pan takie głupoty wypisywać. Na każde pomieszczenie przysługują dwa gniazdka w standardzie i nie zależnie od tego jakie są zmiany w projekcie klient otrzymuje tyle gniazdek ile się należy. Nigdy nam się nie zdarzyło, żeby Klient miał zamontowane kaloryfery bez instalacji. Skoro jest Pan instalatorem to Pan wie, że zamontowanie kaloryferów bez instalacji nie miałoby sensu- ponieważ czemu by miały one służyć? ozdobie? Jak widać próbuje Pan bezpodstawnie oczerniać Naszą Firmę na forum internetowym. Jeśli będzie miał Pan jakieś pytania czy wątpliwości co do stosowanych przez Nas materiałów prosimy o kontakt- chętnie udzielimy Panu wszystkich informacji. Z POWAŻANIEM Katarzyna i Aleksandra spec. do spraw sprzedaży domów Odpowiedz Link Zgłoś
sliczna.7 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 27.12.09, 18:32 Kupilismy u was projekt i to udowodnię wkleję linka który przekieruje na stronę zrobię fotki.Nikt sie nie kontaktował z nami od momentu zakupu a pozwolenie juz mamy.Brak instalacji max3 oraz max 2 połączone ze soba miejscowość jak sie jedzie na brenną przy starej drodze moze pojechac zapytac brak gniazdek domek max 2 stare bielsko za rondem prosto po prawej stronie wystarczy zapytać.Kaloryfery maja te same Regulus-System" S.j. Bogusław Wójcik Firma REGULUS-system jest uznanym producentem grzejników centralnego ogrzewania. Branża: Ogrzewanie - urządzenia Bielsko-Biała, ul. Dworkowa 2 Udzielą opini.Tekst taki to w katalogach piszą a w zyciu wychodzi inaczej.Śmieszne i jeszcze ceny za domy chcą podnieś.I niech pani nie twierdzi ze nie kupilismy projektów bo kupiliśmy i zero telefonu od was a budowę bedzie wykonywała inna firma w tym samym systemem i nie podam jaka aby nie było ze to konkurencja zostanie wybudowany przedstawie foto na forum z adresem itp > Witamy. > > Jesteśmy specjalistami do spraw sprzedaży domów Firmy Spomet. > W dopowiedzi na powyższy tekst chciałybyśmy sprostować kilka > kwestii. > Po pierwsze autor tekstu nie kupił u nas nigdy projektu, ponieważ ze > wszystkimi klientami budującymi z nami domy Max2 mamy stały kontakt > oraz na bieżąco jesteśmy informowane na jakim są etapie z > pozwoleniem na budowę i fundamentami. > Podana cena na dzień dzisiejszy za odliczenie kaloryferów w domu > Max2 to 1400 zł, natomiast kwota 1500 zł to cena z poprzedniego > miesiąca. Ceny nie są wyssane z palca, ponieważ Firma współpracuje z > różnymi hurtowniami i jaki wiadomo każda ma inne ceny i rabaty. > Kaloryfery oferowane przez Naszą Firmę wyprodukowane są przez polską > Fabrykę Grzejników VNH, która wchodzi w skład koncernu austriackiego > Vogel&Noot Wärmetechnik. Firma ta prowadzi produkcję grzejników > płytowych m.in. grzejników ocynkowanych CosmoNova. Są to grzejniki > płytowe przeznaczone do zastosowania w najróżniejszych > pomieszczeniach, mają szczególne właściwości techniczne oraz > nowatorski design. W ten sposób płaskie i asymetryczne prowadzenie > wody kanałami stwarza możliwość szybkiej regulacji przy nieznacznej > zawartości wody w układzie. Dzięki inteligentnej koncepcji produktu > najwyższą wydajność osiąga się nawet przy najniższej temperaturze > pracy, co zapewnia dobre samopoczucie osób przebywających w danym > pomieszczeniu, przy jednoczesnym oszczędnym zużyciu energii. > > Grzejniki płytowe mają wszelkie dopuszczenia na rynek polski: > • Deklaracja zgodności z normą EN 442 > • Znak > Dzięki temu zagwarantowana jest jakość, która wykracza daleko ponad > normę. Dokładna metoda zgrzewania, wysokiej jakości gruntowanie, a > na koniec malowanie proszkowe, zapewniają niezawodną pracę > grzejników CosmoNOVA przez wiele lat. > > Jak widać kaloryfery dajemy bardzo dobrej jakości a nie jak Pan > napisał cytujemy: „totalne dziadostwo najgorsze na rynku to każdy > wam powie w hurtowni”. Aż dziwne że Pan jest instalatorem i potrafi > Pan takie głupoty wypisywać. > > Na każde pomieszczenie przysługują dwa gniazdka w standardzie i nie > zależnie od tego jakie są zmiany w projekcie klient otrzymuje tyle > gniazdek ile się należy. > > Nigdy nam się nie zdarzyło, żeby Klient miał zamontowane kaloryfery > bez instalacji. > Skoro jest Pan instalatorem to Pan wie, że zamontowanie kaloryferów > bez instalacji nie miałoby sensu- ponieważ czemu by miały one > służyć? ozdobie? > > Jak widać próbuje Pan bezpodstawnie oczerniać Naszą Firmę na forum > internetowym. > > Jeśli będzie miał Pan jakieś pytania czy wątpliwości co do > stosowanych przez Nas materiałów prosimy o kontakt- chętnie > udzielimy Panu wszystkich informacji. > > > Z POWAŻANIEM > Katarzyna i Aleksandra > spec. do spraw sprzedaży domów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lester Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.punkt.opole.pl 18.08.10, 22:19 Witam, gdzie można obejrzeć w okolicy bielsko-białej lub wrocławia taki dom najlepiej MAX 3 ? Odpowiedz Link Zgłoś
sliczna.7 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 27.12.09, 18:38 około lutego przedstawie zdięcia z linkiem na gratka.pl etapy budowy nie przez firme spomed ani abies no i oczywiście mozna będzie zobaczyć na zywo budowa w bielsku białej domu max 2 Odpowiedz Link Zgłoś
abc-foto Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 22.01.10, 13:07 co tu sie dziwic że te domy robione są jak są robione wieczne poprawki nikt sie nie zastanawia co bedzie za 5 lat firma bedzie miała chyba specjalny serwis na telefon sciana popękała zadzwoń jak przy samochodach co sie dziwić jak firma płaci np slusarzowi 1300 zł brutto to jemu pracowac sie chce chyba raczej nie jaka płaca taka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tania Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 195.117.221.* 22.02.10, 21:38 A my wybudowaliśmy z firmą Spomet domek MAX 5 i wcale nie narzekamy! Firma solidna, ekipy budowlane takie, że inne w Polsce powinny z nich brać przykład; pracowici, solidni i rzetelni. Panie współpracujące z klientami zawsze pomocne i życzliwe. W trakcie budowy istnieje możliwość wprowadzania zmian -na telefon!!! Nawet z problemami bankowymi nie na problemu! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
vipbielizna Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 16.04.10, 09:47 ok co ma miły człowiek do jakości zobaczymy za 2 lata.Powodzenia > A my wybudowaliśmy z firmą Spomet domek MAX 5 i wcale nie narzekamy! Firma > solidna, ekipy budowlane takie, że inne w Polsce powinny z nich brać przykład; > pracowici, solidni i rzetelni. Panie współpracujące z klientami zawsze pomocne > i > życzliwe. W trakcie budowy istnieje możliwość wprowadzania zmian -na telefon!!! > Nawet z problemami bankowymi nie na problemu! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Abiesu Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.10, 00:52 Niestety firma Abies jest na skraju bankructwa poprzez nieumiejętne zarządzanie przez pana Niemca który udaje że nie rozumie po polsku do spółki z jego żoną nie żoną choleryczką. Mieli naprawdę coś do zaoferowania na tym rynku ale postanowili nieuczciwie traktować swoich klientów co się szybko rozniosło i nikt o zdrowych zmysłach do nich nie przyjdzie. Ja ze swojej strony życzę im aby wreszcie zamknęli ten cyrk gdyż dla nich uczciwy człowiek to śmieć a ważne jest żeby go złapać za portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysztofSpomet [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.10, 12:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaGostyń Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 109.243.178.* 15.04.10, 13:54 Moje żądanie zwrotu 25% wartości domu pojawiło się w związku z brakiem reakcji na pisma reklamacyjne (potwierdzenia odbioru korespondencji przez Spomet do wglądu) do dnia 30-03-2010. Reklamacja trwała od października 2009 roku uważam więc, że byłam wyjątkowo cierpliwym klientem, a moje postępowanie jest w pełni zgodne z art.636 i 637 kodeksu cywilnego.W tym miejscu pragnę zaznaczyć iż wady domu są na tyle poważne iż uniemożliwiają oddanie go do użytku w rok po wybudowaniu trudno więc mówić o "rzekomych usterkach". Mających wątpliwości nadal zapraszam do korespondencji w celu obejrzenia "dzieła" firmy Spomet-jeśli jest dobre- obroni się samo.Oświadczam, że żadnego autoryzowanego przedstawiciela firmy Gerda nie było nigdy w moim domu-więc nie mógł zostać usunięty. Co do ekip Spometu art 637 kc ma brzmienie; "...Jeżeli dzieło ma wady, zamawiający może żądać ich usunięcia, wyznaczając w tym celu odpowiedni termin z zagrożeniem, że po bezskutecznym upływie wyznaczonego terminu nie przyjmie naprawy..." Jednocześnie informuję, że Spomet nie ma prawa publikacji moich danych osobowych i w związku z tym faktem do moich zarzutów dołączam jeszcze naruszenie dóbr osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaGostyń Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 14:52 Wpis z 15.04.2010 jest nieaktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ajc.com.pl 01.03.12, 21:03 ale dlaczego nie aktualny? rozwiń myśl - naprawiono usterki czy postraszono biurem prawnym za publikowanie nie przychylnych opinii? Jak się mieszka po upływie kolejnego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
lenabierun Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 16.04.10, 01:29 Witam!końcem lutego wybudowała się ze Spometem(max 3)jestem zadowolona i dodam że moja siostra w przyszły wtorek stawia fundamenty na max 5:)nie mam zastrzeżeń tez nie słyszałam jakiś narzekań ze strony wykończeniowców pracujących u mnie że np ściany krzywe dach przecieka czy coś podobnego. Chciałam się wybudować z Abies ale przykro mi to mówic potraktowali mnie jak gówniare a na dodatek czułam się jak "śmieć" dlatego podzielam opinie o tej firmie państwa którzy pisali że czuli się tak samo..przed budową oczewiście tak ja wy próbowałam zasięgnąć opinii i nawet oglądałam 3 domy i dlatego się zdecydowałam na spomet gdyz po rozmowie z właścicielami tych domów nie słysząc od nich słów krytyki na nich wywnioskowałam że są zadowoleni.Natomiast moja siostra miał mniejszą przyjemność rozmowy z jakomś panią z gostynia wiec nie chce nikogo urazić ani oczerniać gdyż nie wiem ile domów jest w tej okolicy takich wiec domyslam sie ze jest to być może jedna z pani która udziela sie na tym forum ale nie ważne! za cytuje siostrę "taki ładny domek ażebyś widziała co w środku jak w obojniku -niechlujstwo tak pomalowane ściany ze chyba sama sobie je ta pani malowała po ciemku a na dodatek zamiast lampek na kablu powieszone żarówki ...no nędza!!wiec jeżeli to ta pani wypisuje cos o fachowcach którzy maja się wypowiedziec od niej to hahah chce widzieć tych fachowców patrząc na wykończeniówkę w środku jej domu:P nie rozpisując się więcej jak skończe remont prześle zdjęcia mojego domu i powiem krótko polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
vipbielizna Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 16.04.10, 09:54 zobaczymy za 2 lata jak się będzie sypał domek zmieni pani zdanie jestem architektem i wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKwaśny Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.10, 10:44 To niezły z Ciebie architekt:) Ja akurat postawiłem sobie taki dom 10 lat temu. Stawiała mi go firma znajomego z Niemiec. Notabene firmy już nie ma, a dom nadal stoi. :) Zresztą takich domów w Niemczech jest od zatrzęsienia. W krajach skandynawskich tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
targi2010 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 16.04.10, 21:01 Niemcy to nie Polska tym bardziej jak firma spomet która ma podejście jakie ma typowo komunistyczne jeden robi trzech się patrzy zrobić byle zrobić na tym forum to same usterki.Firma robi tylko i wyłącznie masowo zrobić tanio sprzedać drogo i tyle ich widziano.Jak mozna zauważyć na tym forum jest post z krtytką a następny już post jaka to nie fajna firma ciekawe ile loginów na tym forum ma firma spomet już chyba sami się pogubili.Osoby które są zadowolone to głównie osoby które mieszkają 3 tygodnie w nowym domu zobaczymy za rok lub za dwa braknie im papieru na pisanie reklamacji.Pozdrawiam > To niezły z Ciebie architekt:) Ja akurat postawiłem sobie taki dom 10 lat temu. > Stawiała mi go firma znajomego z Niemiec. Notabene firmy już nie ma, a dom nada > l > stoi. :) Zresztą takich domów w Niemczech jest od zatrzęsienia. W krajach > skandynawskich tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 109.243.182.* 21.04.10, 10:31 Jeśli ma pani problemy z pisaniem, to warto poprosić o pomoc kogoś, kto to potrafi, bo trudno cokolwiek zrozumieć z tego bełkotu... Odpowiedz Link Zgłoś
vipbielizna Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 16.04.10, 09:53 No właśnie budując przez waszą firmę spomet to same reklamacje poprawki itp itd czyli tak jak ktos napisał jak ze starym autem wiecznie w serwisie ludzie to dom na całe zycie ma być co będzie za 5 lat jak wy na poczatku wieczne poprawki robicie.Nie warto kusić się na cenę bo ona w przeliczeniu na metry kwadratowe nie jest taka atrakcyjna.Warto to dokładnie przeliczyć a poza tym domy te to takie skrzynki masówka robiona. Odpowiedz Link Zgłoś
targi2010 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 16.04.10, 21:07 zrobili dom pokazowy bynajmniej tak to nazwali wybudowali taki sam jaki był wcześniej czyli max1 bo tamten po prostu się sypał i wypadało by już pisać reklamację ale jak to sami do siebie :) Lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo77 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 78.8.104.* 19.04.10, 08:37 Ja pi...ole, myślałem że dowiem się jakiś konkretnych informacji nt. tych firm, ale widzę, że wy ludzie nie potraficie pisać nic obiektywnego. Zastanawia mnie ile te firmy zbudowały domów w tym roku? Jaki jest realny czas postawienia takiego domu? Opinie, ile ludzie wydali na ogrzewanie w tego typu domach. Ma ktoś odpowiedzi na moje pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 212.244.24.* 21.04.10, 15:39 SPOMET? Tak się składa że znam bardzo dobrze tą firmę, właścicieli i pracowników i powiem wam: Ludzie albo jesteście bardzo głupi, albo bardzo bogaci, ponieważ to jest produkt, a na produkcie każdy chciałby zarobić, te domki są bardzo drogie i dla ludzi co mają działkę w górach lub nad jeziorem czyli domki rekreacyjne, wy piszecie co będzie za 2 czy 5 lat zastanówcie się co będzie za 20 lat bo ja wiem co będzie to co wszędzie wyburza się domek i buduje następny tak to się odbywa więc to jest produkt dla bogatych ludzi a bogaci ludzie nie biorą kredytów na taki cel. Rozwiązanie jest proste i tańsze wymurujcie dom tradycyjnie bo to jest taniej i na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 81.219.4.* 21.04.10, 19:42 moim zdaniem czytanie tych wypowiedzi nie ma sęsu chcesz usłyszeć opinię o tych domkach skontaktuj się z tymi którzy je już wybudowali jeśli firma buduje dobrze napewno da ci namiary do swoich inwestorów co do poprawek najmij sobie ekipę i wybuduj dom murowany pomijając cenę poprawek wcale nie będziesz miał mniej czy ktoś z was zna fachowca po którym nie trzeba poprawiać w Polsce to chyba niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaniu Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 77.252.190.* 22.04.10, 15:04 witam, to ja napisałem że budowałem z Abies , mieszkam w domu blisko 2 lata i jest ok tzn ciepło, tanio i nic sie nie popsuło.Olo 77 jak chcesz coś więcej napisz na priv tbudzioch@interia.pl , bo tu nie ma sensu -przynajmniej dla mnie - sie wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.10, 00:07 JA TEZ BUBOWAŁAM Z ABIESEM NIE NARZEKAM DOM ŁADNY,CIEPŁY I DOBRZE ZROBIONY NARZEKAM TYLKO NA BIURO BRAK OBSŁUGI I LUDZI NIC NIE WIEDZA.BIURO CIAGLE ZAMKNIETE ,WYKONANIE JEST SOLIDNE JEDNAK NIE W TERMINIE ALE WARTO CZEKAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.c192.msk.pl 24.03.11, 22:02 Szukam osoby z która moglabym porozmawiac na temat domkow. chce taki wybudowac. nie wiem czy mozna zaufac tej firmie tzn abies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ajc.com.pl 01.03.12, 21:17 dokładnie... zamiast opinii w miarę obiektywnych większość bzdurne narzekania bez konkrtów - jakby pisane przez konkurencję bądź człowieka który coś słyszał o tych domkach ale z bliska nie widział... Myślimy nad Max 3 z dachem 40' ( użytkowe poddasze - pokój dla córki ) i piwnicą ( ogrzewanie kominek z płaszczem i piec węglowy bo gazu nie do siebie nie podciągnę ) . koszt ok 260 kkzł dużo... ale murowany wyjdzie o 150 więcej obecnie a to mnie zabije finansowo... rozważam szukam czytam... będę wdzięczny za porady i opinie ludzi którzy kilka lat już w takich domkach pomieszkują. argumenty za -liczę iż wyjdzie taniej niż murowanie -liczę iż wprowadzę się do gotowego domku i będę miał spokój -czas...czas...czas... przeciw - jednak jest to drogie jak za kilka kantówek i wełnę :) - zastanawia mnie co z nim za 10 lat 15lat...... nie mówiąc co za 30-40 jak nie będzie mnie stać postawić nowego... nosek86@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesław Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 83.218.118.* 16.04.12, 23:27 Ja budowałem...i pod kontem szybkości wykonania byłem pod wrażeniem, to jednak jakość wykonania budzi pewne zastrzeżenia. i niech się wam, przyszli inwestorzy, nie wydaje że za tą cenę kupujecie dom w stanie dewaloperskim...bo obudzicie się w pewnym sensie w nocniku?...i co z tego że w płycie są instalacje, a kaloryfery podłączone w esy floresy(niech będzie żmijka która się wije nad posadzką przez 10 cm), i nie idzie nijak paneli położyć...i co z tego że jest instalacja wod-kan skoro tak właściwie w "standardzie" wykonania z podłogi sterczy kilka rurek, a odpływy kibelków w moim przypadku wyszły w ścianie, a odpływ w kuchni pół metra od ściany...i tak właściwie to radź sobie pan sam, bo czegoś się pan spodziewał w standardzie i za te pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysztofSpomet Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.10, 14:45 Zapraszam serdecznie do obejrzenia programu "Polak potrafi" w telewizji TVN Turbo - czwartek (24.06), godz. 18:15 - piątek (25.06), godz. 11:30, 22:50 - niedziela (27.06), godz. 06:45 Pierwsza część programu poświęcona jest budowie domów szkieletowych. Udostępniliśmy naszą fabrykę oraz jedną z naszych inwestycji grupie TVN w celu wykonania nagrania. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
slawoj_jw Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 25.08.10, 17:15 Witam! Jakis czas temu zainteresowała nas oferta firmy Spomet. Wybralismy sie osobiście z mężem i tatą do Bielska na Żywiecką. I zostalismy bardzo miło zaskoczeni. Wbrew niektórym opiniom przedstawiciele firmy poświęcili nam naprawdę duzo czasu. Dokładnie wyjasnili na czym rzecz polega, zaprowadzili do fabryki, a także zawieźli na plac budowy, gdzie moglismy zobaczyć Max 3 w trakcie budowy. Dom zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Mój tata budowlaniec przemaglował:) Pana technologa najdokładniej jak potrafił i przyznał, że nie ma żadnych zastrzeżeń co do technologii i wiedzy pracowników na ten temat. Jesteśmy zdecydowani na budowe ze Spometem na 99% bo zawsze jakieś wątpliwości pozostają, bo taka juz chyba natura człowieka, że dopóki nie przekona sie na własnej skórze,to do końca nie uwierzy:)Jeśli ktos z Was wybudował Max 2 ze Spometem to bardzo proszę o adres e-mail.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natia0 Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał 28.09.15, 22:17 Witam, mam pytanie czy wybudowała Pani dom z firmą Spomet? jak się w nim mieszka? czy jest solidny i dokładnie postawiony. Proszę o odpowiedź. mój adres e - mail: nataloczka@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysztofSpomet Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 78.8.106.* 07.09.10, 08:32 Zapraszam państwa do odwiedzenia Targów Mieszkaniowych "Nowy Dom, Nowe Mieszkanie" w dniach 11-12.09.2010 na Warszawskim Torwarze, gdzie będziemy prezentować swoje domy na stoisku o nr N1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysztofSpomet Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: 78.8.104.* 23.09.10, 09:14 Serdecznie zapraszamy Państwa na Targi mieszkaniowe, które odbędą się w dniach: 2-3.10.2010 w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. Nasze stoisko (nr 62) znajdować się będzie w Sali ratuszowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:04 taki wątek pojawił się na forum.muratordom.pl. Zapytaj lub poszukaj forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?56-Wymiana-do%C5%9Bwiadcze%C5%84-og%C3%B3lnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.205.115.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.05.11, 09:49 Poszukajcie informacji o firmie na forum budownictwa drewnianego - www.budujzdrewna,pl/forum Dużo informacji też o ciasteczkach Spomet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaśmin Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 21:15 Obok mnie w Mazańcowicach wybudowano dom MAX3. Jestem pod wielkim wrażeniem tempa w jakim powstał ten dom. Ekipa pracowała od rana do późnego popołudnia praktycznie bez chwili wytchnienia. Sam dom jest nie wielkich rozmiarów, ale pomieszczenia są rozmieszczone tak aby cała powierzchnia została maksymalnie wykorzystana. Ponad to w domu tym mimo braku ogrzewania i ostatnich chłodnych dni utrzymuje się temperatura około 10 -15 stopni C. To naprawdę fajny dom. Konsultanci firmy Spomet są profesjonalistami wysłuchują sugestii klientów co do ostatecznego wyglądu budynku, podsuwają ciekawe pomysły rozwiązania ułożenia pomieszczeń. Warto budować dom z tą firmą. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.centertel.pl 11.12.11, 15:02 budowalem z abies skonczylo sie na tym ze za moje wplacone im pieniadze powstal coprawda dom ale nie na mojej dzialce , pieniadze juz odzyskalem ale ile nerwow no i domu nie ma. teraz zdecydowalem sie na perfekko z warszawy poki co jestem bardzo zadowlony wszystko idzie zgodnie z planem alle juz jestem ostrozny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc anna Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 18:56 odradzam stanowczo firme ABIES byłam z oferta domu i zaliczka na dom .Nie mozna sie z nikim dogadac (włascicielem jest Niemic ktury nic nie rozumie ) ale jak wpłaciłam zalicze to nagle wszystko wie i rozumie .Czekałam na dom około 4 miesiecy i doczekałam sie -wiele usterek do poprawy byli fachowcy naprawili po 2 miesiacach nazekali ze pracuja po 3 miesiace bez wyplat to sie nie miesci mi w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garlicomaniak Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 10:37 Witam, a przypadkiem właścicielem domu nie jest pracownik PSB (Polskie Sklady Budowlane) którzy teraz handlują tymi domami?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: kto budował z ABIES lub SPOMET z bielska-biał IP: *.ten.net.pl 17.04.12, 11:58 Dzień dobry, Jestem studentka III roku UW i Architektury i miałabym prośbę o wypełnianie krótkiej ankiety do mojej pracy licencjackiej www.wbadanie.pl/ankieta/246081946/ Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę wspaniałego domu w którym będziecie doświadczać Państwo samych szczęśliwych chwil. Magda Odpowiedz Link Zgłoś