Dodaj do ulubionych

Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce

27.10.05, 23:43
Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce

I wysyłać na rozmowy do Lisa, wściekłego i rozgoryczonego z osobistej porażki
Niesiołowskiego??

Ludzie, ten facet nawet nie zdążył ochłonąć.

A wburzenie jest złym doracą.
I co POlitycy PO, tego nie wiedzą??

WSTYD.
Obserwuj wątek
    • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:32
      pan.nikt napisał:

> Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce
      >
      > I wysyłać na rozmowy do Lisa, wściekłego i rozgoryczonego z osobistej porażki
      > Niesiołowskiego??

Co się stało u Lisa?? (Nie oglądałam :( Byłam na zlocie czarownic. Poważnie.)
      • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:39
        Nic specjalnego.
        Spotkali się domniemani koalicjanci.
        Po stronie PiS Dorn (jak to Dorm) i bardzo zrównoważony Romaszewski,
        po stronie PO wyjątkowo wygaszony Rokita i pieniacz Niesiołowski.

Jestem tym zaskoczony i zbulwersowany, bo nie ysyłą się po ewentualna zgodę
        pieniacza z założenia, w dodatku, dziś po całodziennej przepychance w Senacie,
        z głeboką osobistą, a nieodreagowaną urazą.

Po co??
        • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:44
          Powtórzą jeszcze ten program?? Chciałabym go obejrzeć.
          • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:46
            ??/ Oj chyba Polsat nie powtarza.
            • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:49
              Szkoda.
              • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:50
                tomaszlis.wp.pl/.?ticaid=1708
                • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 00:55
                  Dziękuję. Rozumiem, że za parę dni będzie można przeczytać, co tam się
                  wydarzyło, ale to nie to samo, co wizja.
                  • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 01:03
                    Zwróć uwagę na taką rzecz:
                    Facet mówi wieczorem:
                    "Niesiołowski: Zachowanie PiS to obrzydliwość"

PAP, msu /27.10.2005 21:25

wiadomosci.onet.pl/1186492,11,item.html
                    To godzine później, nie jset poważnym partnerem do ewentualnego powrotu do
                    przerwanego dialogu.
                    Cudów nie ma
                    • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 01:14
                      Ale chyba sam przyznasz, że PIS zachowuje się dość dziwnie. Popiera Leppera,
                      który został usunięty z funkcji wicemarszałka za, delikatnie mówiąc, niestosowne
                      zachowanie, a nie popiera Niesiołowskiego. Dla mnie to dwulicowość.
                      • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 07:15
                        dobrusia_to_ja napisała:

> Dla mnie to dwulicowość.

W zależności od sytuacji PiS stosuje różne systemy wartości:( Bo zawsze ich
                        musi być na wierzchu. Zresztą ten sam problem dotyczy zwolenników-fanatyków tej
                        partii
                      • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 09:24
                        PiS ma poważny problem.
                        Wobec oporów PO, musi szukac sposobu na rzadzenie.
                        Nie w koalicji, ale w koalicji parlamentarnej.
                        A SO jest trzecim ugrupowaniem w Sejmie. Czy to się komuś podoba, czy nie.
                        Sam Lepper zajął w kraju 19 miejsce jeśli chodzi o liczbe uzyskanych głosów.
                        Taki są fakty.

Swoją drogą, uważam, że z punktu wiedzenia PiS, lepiej by było, żeby Lepper
                        powstrzymał wswoje ambicje i na V-ce marszałka sejmu SO wystawiła kogoś mniej
                        kontrowersyjnego.

Ale jak mówią:
                        "tak się gra, jakie się ma karty",
                        albo
                        "tak się gra, jak przeciwnik pozwala"

Ps Sprawa Leppera nie ma nic wspólnego z pieniactwem "motylka".
                        • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 10:31
                          Ale Lepper sam jest pieniaczem.
                          • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 10:46
                            dobrusia_to_ja napisała:

> Ale Lepper sam jest pieniaczem.

DOBRUSIU. Tyle delikatności widzę w Twojej wypowiedzi, ale przecież ten palant
                            Lepper, to jest gość prosty w konstrukcji. Rzec by można, że jest granatem od
                            pługa oderwany. Ja sobie nie życzę, aby ktoś taki decydował o losie kraju, a co
                            za tym idzie i moim

Pozdrawiam
                            • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 10:50
                              ucyferciu napisał:

> Ja sobie nie życzę, aby ktoś taki decydował o losie kraju, a co
                              >
                              > za tym idzie i moim

Ja też nie chcę, ale jaki mam na to wpływ?? Żaden :(
                            • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 10:54
                              Nie jeste zwolennikiem rządów Leppera.
                              I Lepper nie będzie rządził.

Natomiast musisz przyznać, że potrafi się facet przebijać.
                              • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:00
                                Hitler też umiał. Trafił na podatny grunt. Nic więcej. Gdyby w Polsce ludziom
                                żyło się dobrze, nikt nie zawracałby sobie głowy Lepperem.
                                • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:23
                                  dobrusia_to_ja napisała:

> Hitler też umiał. Trafił na podatny grunt. Nic więcej. Gdyby w Polsce ludziom
                                  > żyło się dobrze, nikt nie zawracałby sobie głowy Lepperem.

Podstawowym działaniem elit rządzących kraju, w tym również samorządów
                                  lokalnych, jest podnoszenie jakości życia mieszkańców. A Kaczory wspierani
                                  Lepperem mają taki sposób, który zrujnuje gospodarkę polską. Już obserwuje się
                                  konsternacje wśród inwestorów zagraniczych. Tylko czekać, że zabiorą
                                  wszystkie "klamoty" i przeniosą do krajów bardziej przyjaznych. A wtedy głód i
                                  ubustwo będzie znacznie większe
                                  • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:25
                                    Lucyferciu STRASZYSZ
                                    • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:27
                                      Skąd że znowu. Po prostu ja z nimi współpracuję i wiem jakie są ich odczucia:(
                                      • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:37
                                        Minie im.
                                        A inna sprawa, że juz wiele zakładó uciekło do Chin, na Słowację, na Węgry.
                                        • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:39
                                          Kaczory i Lepper zachowują się jak pijane dziecko z brzytwą we mgle. Po prostu
                                          są nieprzewidywalni!!
                                          • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:56
                                            A PO, jest przewidywalne??
                                            Mówiło o koalicji i obraziło się na społeczeństwo, bo nie wygrali.
                                            Uhahahaha
                                            • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:59
                                              Przede wszystkim są bardziej zrównoważeni psychicznie (z wyłączeniem
                                              Niesiołowskiego)
                                              • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:12
                                                Oj chyba sie mylisz.
                                                Nawet pomijając Niesiołowskiego
                              • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:16
                                pan.nikt napisał:

> Natomiast musisz przyznać, że potrafi się facet przebijać.

Coraz bardziej przychylam się stwierdzenie Kingi, która tu mówiła, że ten gość
                                będzie conajmniej v-ce premierem. Niedoczekanie!! Już wykupuję bilet lotniczy
                                na wyspy Hula Gula i spadam stąd. Kaczory i Lepper, to są ludki prawdopodobnie
                                z jednego miotu. Gdyby im zabrać widownię, to umierają w 3 dni
                          • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 10:52
                            Ponoć się cywilizuje!
                            • raaaf4 Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:11
                              pan.nikt napisał:

> Ponoć się cywilizuje!

W Panstwie prawa ten kmiot by siedzial i robil kilofem przy budowie drogi, nie
                              bylo by tak ze partia ktora ma w nazwie prawo i sprawiedliowsc by go popierala.
                              Winne sa tez media i wszyscy ktorzy chca wogole z tym burakiem rozmawiac.
                              Takim ludziom trzeba pokazac gdzie ich miejsce.
                              Zero tolerancji dla takich typkow.
                              CHam i prostak z wyrokami miejsce dla takich jest w pierdlu.
                              • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:33
                                On nie ma pojęcia o pracy kilofem przy budowie drogi. W przeszłości był
                                starszym oborowym
                                • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:38
                                  ???
                                  Skąd wiesz?
                                  Bo ja znam inne dane.
                                  • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:40
                                    Z jego CV
                                    • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:43
                                      ??
                                      A ja słyszałem, że był kierownikiem PGR
                                      • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:47
                                        pan.nikt napisał:

> A ja słyszałem, że był kierownikiem PGR

To rzeczywiście experience na zaj.....sty, żeby decydować o losie milionów:)))
                                        Ale w zasadzie, to chyba się czepiam, bo do decydowania o milionach to
                                        wystarczy byc malarzem. Taki zwykłym, pokojowym. Przerabialiśmy to już onegdaj
                                        • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:54
                                          Tak samo, jak malowanie kominów.
                                          Ot jakieś doświadczenie życiowe.

A soją drogą, dlaczego dyskutujemy o Lepperze?
                                          Przecież nie on tworzy rzad i nawet do niego nie wejdzie.
                                          • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:09
                                            pan.nikt napisał:

> Tak samo, jak malowanie kominów.

W tym przypadku to nie to samo.
                                            • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:13
                                              Eh, Dobrusiu. On myśli, że każdy kto trzyma pędzel w ręku ma znamiona bycia
                                              Hitlerem.
                                              • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:15
                                                ??? Lubisz kpić?
                                                Ja też.
                                                Ale nie tak
                                                • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:23
                                                  Ja nie kpię. Ja ironizuję:))
                                            • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:13
                                              ????
                                              Malowanie kominów jest mniej odpowiedzialne niż kierowanie PGR-em??
                                              • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:27
                                                pan.nikt napisał:

> ????
                                                > Malowanie kominów jest mniej odpowiedzialne niż kierowanie PGR-em??

Bardziej niebezpieczne.
                                                A jeśli chodzi o kierowanie PGR-em. To, że ktoś był kierownikiem nie znaczy, że
                                                był w tym dobry. Ciekawe, o jaki PGR chodziło. Większośćtych gospodarstw to było
                                                dno. I jeszcze jedno. Zastanawia mnie, dlaczego w swojej biografii pan Lepper
                                                nie wspomina nawet słowem o Darłowie. To jego rodzinne miasteczko, w którym
                                                zaczynał oficjalnie swoją kampanię wyborczą. Akurat w tym czasie byłam tam na
                                                wakacjach. Nasi gospodarze namawiali nas na pójście na tę imprezę. Darłowo
                                                prawie całe na niego głosowało.
                                                • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:41
                                                  dobrusia_to_ja napisała:

> Ciekawe, o jaki PGR chodziło. Większośćtych gospodarstw to było dno.

No o jaki to PGR może chodzić? Oczywiśćie o PGR w dawnym koszlińskim, gdzie
                                                  wszystkie po prostu padły. To zapewne dzięki umiętnościom zarządzających:))

> I jeszcze jedno. Zastanawia mnie, dlaczego w swojej biografii pan Lepper
                                                  > nie wspomina nawet słowem o Darłowie. To jego rodzinne miasteczko

Może, jak chodził do szkoły, to "kiblował" kilka lat w jednej klasie:)) Z tego
                                                  powodu też bym się nie chwalił
                                                  • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:48
                                                    Spokojnie.
                                                    Nie wszystkie pGR-y były dnem, tak samo jak nie wszystkie były super.
                                                    Czyli, ani propaganda Gierka, ani KLD w wolnej Polsce nie były prawdą.

Natomiast wszystkie PGR-y padły z powodu decyzji politycznej, a to już
                                                    powinniście pamiętać.

A czy Lepper był dobrym kierownikiem, nie wiem. Tak samo, jak nie wiem, czy
                                                    Tusk dokladnie malował kominy.
                                                    Ani, tam, ani tam mnie nie było/
                                                  • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:54
                                                    pan.nikt napisał:

> A czy Lepper był dobrym kierownikiem, nie wiem. Tak samo, jak nie wiem, czy
                                                    > Tusk dokladnie malował kominy.

Panie.nikt przepraszam za swoją arogancję próbując coś ci zasugerować, ale w
                                                    dyskusji nie powinno się używać porównań. A to z banalnego powodu. Zapisane to
                                                    jest już w Prawie rzymskim (ponad 2000 lat), że porównanie nie jest dowodem. W
                                                    tej części wątku rozmawiamy o Lepperze, to dyskutujmy o nim. W innym będziemy
                                                    rozmawiali o Tusku, to proponuje trzymać się Tuska.

Używanie porównań jest twoją ulubioną argumentacją

Sorry:))

Lucyfer
                                                  • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 13:46
                                                    pan.nikt napisał:

> Spokojnie.
                                                    > Nie wszystkie pGR-y były dnem, tak samo jak nie wszystkie były super.

Zgadzam się. W Wielkopolsce było sporo bardzo dobrych PGR-ów. Niestety w
                                                    koszalińskim było odwrotnie. Wiem to od znajomych, którzy tam mieszkają.
                                                    Najzabawniejsze jest to, że oni myśleli, że u nas takich gospodarstw nie było.
                                                    Powód był bardzo prosty. Nie słyszeli o kłopotach z nimi w Wielkopolsce,
                                                    natomiast o problemach z koszalińskimi i w Bieszczadach wiedzieli wszyscy.
                                                  • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 14:19
                                                    Bieszczady, to trochę inna "bajka". tam zwyczajnie po akcji "Wisła" nie było
                                                    ludzi.
                                                    Fakt, że w Koszalińskim, generalnie PGR-y były gorsze niż u nas, ale też nie
                                                    wszystkie. Np Janusz Paul (dziś Jarosławiec), wywodzący się od "starego" Paula
                                                    z Bieganowa, też praktykowal w koszalińskim
                                  • raaaf4 Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:45
                                    pan.nikt napisał:

> ???
                                    > Skąd wiesz?
                                    > Bo ja znam inne dane.

A jakie to ma k.... znaczenie kim byl?
                                    Kim jestt jest wazne chamem prostakiem przestepca ktoremu sie pozwalana dostep
                                    do zaszczytow panstwowych.
                                    Panie Nikt ten czlowiek powinien siedziec w pierdlu, powiniem przyjsc Pan
                                    Policjan i nastrzelac pala po tej czerstwej gebie zalozyc kajdanki i wsadzic do
                                    pudla za przestepstwa popelnione.
                                    Dlaczego starasz sie legimityzowac jego wladze????
                                    Wszyscy dali dupy, co to za kraj i spoleczenstow co pozwala kmotom i przestepca
                                    dostepowac zaszczytu bycia reprezentantem narodu?????
                                    Co to za kraj???? Co to za ludzie???? Panie NIkt ???
                                    A PiS jeszcze mu daje fotel marszalka........
                                    MASAKRA
                                    • pan.nikt Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 11:55
                                      Raaaf-ciu, nie denerwuj się. To nie ja zaczynałem od oborowego
                                      • raaaf4 Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:01
                                        pan.nikt napisał:

> Raaaf-ciu, nie denerwuj się. To nie ja zaczynałem od oborowego

Denerwuje sie.
                                        Pwoeim Ci dlaczego wlasnie dlatego ze powtarzasz za dormem brednie ze Lepper
                                        sie cywilizuje.
                                        Jest przestepca moze sie co najwyzej resocjalizowac.
                                        Wkurza mnie ze paria ktora dostala najwiecej glosow ktora jest oredownikiem
                                        odnowy moralnej w Panstwie ma w swojej nazwie jakze szlachetne slowa Prawo i
                                        Sprawiedliwosc legimityzuje takiego skurw...... to mnie boli najbardziej.
                                        Ktos nas znowu oszukal???
                                        dalismy sie wydymac a zwykle?
                                        Nie bronie tu PO nie uwarzam ich za krysztalowych ludzi bron Boze.
                                        Ale taka obluda .......cos jest nie tak z tym Panstwem z jego
                                        parlamentarzystami...
                                        cos tu nie gra.....

chyba jednak trzeba wyjechac.....

mialo byc normalnie a jest jak zwykle........

• lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:04
                                          raaaf4 napisał:

> dalismy sie wydymac a zwykle?

A zawsze myślałem, że na przyjemności trzeba sobie zasłużyć:))) Widocznie
                                          myliłem się
                                        • dobrusia_to_ja Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:13
                                          raaaf4 napisał:

> chyba jednak trzeba wyjechac.....
                                          > mialo byc normalnie a jest jak zwykle........
                                          Nie wyjeżdżaj, może jednak coś dobrego z tego bałaganu się urodzi.
                                      • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:01
                                        Na zamknięcie tej części wątku, to powiem, że praca z kilofem przy budowie
                                        drogi, jest wysiłkiem dla Leppera nad wyraz intelektualnym
                                        • raaaf4 Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:04
                                          lucyferciu napisał:

> Na zamknięcie tej części wątku, to powiem, że praca z kilofem przy budowie
                                          > drogi, jest wysiłkiem dla Leppera nad wyraz intelektualnym

I oplacalnym Opalił by sie for free, i pierwszy raz cos dobrego zrobil dla
                                          Polski.
                                          • lucyferciu Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce 28.10.05, 12:06
                                            Rzeczywiście, utylitaryzm w działaniu to podstawa:)))
        • Gość: Q A Leppera nie zaprosili ? IP: 195.20.110.* 28.10.05, 11:01
          Przeciez to teraz najbardziej cenny dla PiSu kompan !!!
          Czyżby PiS sie wstydził swoich bliskich ???
          Oj nie ładnie.....
    • Gość: zdegustowany [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 01:32
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: harry 37 Re: Jak można mówić poważnie o koalicji i Polsce IP: *.icpnet.pl 28.10.05, 22:13
      Czy Państo wiecie co znaczy w skócie "PiS "? Otóż jest to skrót programowy,
      od tych dwóch braci Kaczynskich, co ukradli księżyc . Skrót tem oznacza ,taką
      idee programowa partii " PODPIERDZIELIMI i SŁOŃCE " Wszystkiego najlepszego
      tej części społeczeństwa co na PiS głosowało. może w końcu przekonaliście
      się z kim mamy doczynienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka