Gość: pawman Re: Białystok pozdrawia Poznań:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:36 Poznań pozdrawia Białystok, a co tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: Białystok pozdrawia Poznań:) IP: *.dialog.net.pl 18.10.06, 15:38 Nie ma co, ciekawa dyskusja. Beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 18.10.06, 15:47 Gość portalu: breslau napisał(a): > Nie ma co, ciekawa dyskusja. > Beznadzieja Pozdrawiamy umarły Breslau i żyjący Wrocław. A co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Białystok pozdrawia Poznań:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:45 Breslau zyje:) W poglebionym metrze..i nie tylko tam. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 18.10.06, 16:52 Gość portalu: josip napisał(a): > Breslau zyje:) No nie. Niemozliwe. Spedziłem w Wrocławiu 0,5 roku odsługując armię i sam osobiscie dobijałem tego trupa. Pozostały tylko wspomnienia. Ktoś wierzy w zmartwychwstanie Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saruel Re: Białystok pozdrawia Poznań:) IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 00:25 Pozdrawiam Sauruela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Białystok pozdrawia Poznań:) IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 09:40 Pozdrawiam ciocię, wujka i kuzyna. A co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 11:51 Gość portalu: Q napisał(a): > Pozdrawiam ciocię, wujka i kuzyna. A co tam. Białystok pozdrawia również ciocię, wujka i kuzyna. oraz psa. a co tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 15:06 nutopia napisała: > Białystok pozdrawia również ciocię, wujka i kuzyna. > oraz psa. > a co tam:) Pozdrawiamy przesympatycznych Białostoczczan, ich ciocie, wujków i kuzynów oraz psy. A także Dobrusię, Lucyfercia i Horacynę:) A co tam:) P.S. Najsensowniejszy wątek na tym forum. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 20:15 renepoznan napisał: > A także Dobrusię, Lucyfercia i Horacynę:) > A co tam:) Zgadza się;) - a co tam:) Wspomnienia moje z Białymstokiem sięgają krótkich chwil w połowie lat 80-tych spędzonych w tym mieście między przesiadką z PKS-u z Hajnówki do pociągu jadącego do Poznania. A że było całe pół godziny czasu, to z dwójką znajomych wybrałem się na "miasto". Był to dość "dziwny" dzień, bo 3 maja. A jak bardzo była to nielubiana data przez ówczesne władze niech świadczy to, że z samego faktu robienia zdjęcia obiektowi sakralnemu położonemu ładnie na górce, w którym była uroczysta msza, zgarnięci zostaliśmy przez "władzę" i "suką" na sygnale przetransportowano nas na komisariat MILICJI. Spędziliśmy tam kilka godzin, tłumacząc się "namiętnie" co to my akurat robimy w tym "pięknym" mieście i do tego w takim dniu. A że nie byliśmy "aborygenami", to był ewidentny dowód przeciwko nam. Po długim, chyba niezbyt przekonywującym tłumaczeniu się, wypuszczono nas i o dziwo podwieziono nas pod dworzec (oczywiście też "suką", ale już bez sygnału). "Władza" myślała, że pociąg będzie jeszcze czekał na nas:-> A on wpisssssssssdu pojechał do Poznania kilka godzin temu:( Z poznanych wówczas lokalnych atrakcji, to wspominam TYLKO: 1) komistariat milicji, 2) kibel na dworcu. Mam takie nieśmiałe pytanie;) Czy od tego czasu coś się zmieniło w Białymstoku? -- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Coś jeszcze;) 19.10.06, 20:28 Zdjęcia, które tam robiłem, to oczywiście superszpiegowskim aparatem Smiena 7. Aparat następnej generacji - Smiena 8M, uchodził wówczas za pełen "wypas". Natomiast posiadanie super sprzęcicha Zenith TTL, które można było dostać na zasadzie barteru za ładny kawałek mięsa, było tylko niedoścignionym marzeniem;) -- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 20:58 A ja Białystok pamietam z późniejszego pobytu w tym miescie. Przy czym ten pobyt ograniczył sie do spacerku pomiedzy Dworcem kolejowym a Sądem - jak sie mozna domysleć - wyjazd zawodowy. Ale przy okazji zobaczyłem troche miasto. Urokliwe - choc te chaty przy Urzedzie Miasta troszke mnie zdziwiły. Ale centrum niezłe. Pałac (Branickich ???) imponujacy. Policji nie zastałem - to były czasy gdy im paliwa brakowało a ja poza tym zdjęć nie robiłem. Więc nie przypominałem szpiega z tych pruskich dzielnic. Pozdrawiam Białystok ponownie. A co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 21:17 A co tam! Zmieniło się! Wybudowali nam kilka domów i już tak nie wieje :) No i dworzec mamy popisowy (nareszcie). Generalnie to zapraszamy. Mamy około 40-u lokali rozrywkowych bo na wschodzie (z braku laku) lud się bawi na okrągło. A co tam! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 22:27 A ten duży kościół w centrum na górce to jeszcze stoi?;) Tyle mi zostało w pamięci z "krajobrazu" miasta;) Właśnie tam mnie przydybali:( A co tam! Uściskaj MATA:) Obejrzałem wszystkie zdjątka. Gratuluję:) -- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 19.10.06, 22:38 Heheh..jestemy z Matem zaszczyceni:)) Ko?ciół stoi i nie tylko jeden, pewnie oprócz rekordów w ilo?ci knajp na mieszkańca bijemy też rekordy ko?cioła na mieszkańca :) A Wam Poznaniacy zazdro?cimy rowerówek. Jak również Cytadeli i Musierowicz. Ze wschodnim pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 20.10.06, 10:01 to ja wkleję zdjęcie tegoż kościoła:) a co tam! www.ga.com.pl/foto20/09772x.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 20.10.06, 21:59 No właśnie!! To ten. Jak tak patrzę, to staliśmy gdzieś na wysokości tego żółtego słupka i cykałem sobie foto. Nawet się nie spostrzegłem, jak nas zgarnęli:( -- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 23.10.06, 14:45 lucyferciu napisał: > No właśnie!! To ten. Jak tak patrzę, to staliśmy gdzieś na wysokości tego > żółtego słupka i cykałem sobie foto. Nawet się nie spostrzegłem, jak nas > zgarnęli:( > -- > Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu > M.K. to piękny kościół... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 20.10.06, 09:59 w odpowiedzi napiszę: odpowiedz tkwi w twojej sygnaturce:D Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 20.10.06, 22:16 A ja od sierpnia tego roku mam męża białostoczanina! Sciągnełam go do Poznania :). To miłość mojego życia. W Białymstoku są moi teściowie, szwagrostwo, znajomi. Jestesmy tam jak tylko mamy trochę czasu. Cudowne miasto, Pałac Branickich, Kościół św. Rocha niesamowicie oświetlony wieczorem.....Podlasiaki to wspaniali ludzie. Poznanianki zresztą też :)(i poznaniacy :)). Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Białystok pozdrawia Poznań:) 23.10.06, 14:44 ritta76 napisała: > A ja od sierpnia tego roku mam męża białostoczanina! Sciągnełam go do > Poznania :). To miłość mojego życia. W Białymstoku są moi teściowie, > szwagrostwo, znajomi. Jestesmy tam jak tylko mamy trochę czasu. Cudowne miasto, > > Pałac Branickich, Kościół św. Rocha niesamowicie oświetlony > wieczorem.....Podlasiaki to wspaniali ludzie. Poznanianki zresztą też :)(i > poznaniacy :)). dużo budynków jest oświetlonych przyjeżdżaj na kiszkę ziemniaczaną:D Odpowiedz Link Zgłoś