16 wyników w czasie 147 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Poród i Arnica Montana

Mi lekarka zalecała Arnikę Montanę o potencji 200 CH.

Re: Arnica montana 15 - guz na czole.

My używamy od 5 do 15 ch,raz w tygodniu 30 ch,a raz na 6 tygodnijeden syn 200ch

Re: Zastosowanie ARNICA MONTANA w okresie połogu

Z forum wynika, że po porodzie arnica 200ch jednorazowo 3 granulki :)

Re: Zastosowanie ARNICA MONTANA w okresie połogu

Sama w okresie połogu brałam arnikę ( zalecał homeopata)- faktycznie to co powinno goiło sie bardzo szybko,krwawienia nie zbyt duże, ból niewielki, strona psychiczna (typu szok , zmęczenie) też ok. Jestem jednak przekonana ,że potencję 200ch( w przypadku kazdego leku homeo)może przepisać tylko

Leczenie potencją 200 CH, co wy na to? (początek wątku)

arnica montana 200 ch rano i staphysagria 200 ch wieczorem. Jedna rzecz mnie bardzo zastanawia, gdyż czytam to forum i mało kto jest leczony potencją 200 ch. Dodam tylko, że u syna jest poprawa, a w szczególności gdy występowały jakieś zaostrzenia typu angina czy ostry kaszel (wtedy brał inne

Re: Ostry ból ucha u dziecka

Niestety nie mam Pulsatilli. Co w tej sytuacji? Mam następujące leki: - belladonna 200ch i 15ch - arnica montana 200ch - hepar sulfur 30ch - gelsemium sempervirens 30ch i 9ch - ferrum phosphoricum 30ch - mercurius solubilis 200ch - rhus toxicodendron 200ch - aconitum napellus 200ch

Re: Ufff! Urodziłam:)

- caulophyllum 5 CH na szybsze rozwarcie -BOIRON - actaea racemosa 9 CHprzeciwbólowe ??? - arnica montana 200 CH przeciwkrwotoczne (niedokładnie) można spokojnie niższą potencję, 15, 30 ch .Najlepiej wziąć wcześniej i po porodzie

Re: Czy z każdym urazem głowy do lekarza?

kup sobie arnica montana 200ch 3*dz 3kulki przez dwa dni cena 7 zł.zatrzymuje krwawienia powoduje wchłanianie sie ewentualnych krwiaków.zawsze podaję gdy mala porządnie sie walnie.to homeopatia

leki przed i po operacji mięśniaka (początek wątku)

Witam szanowne grono znawców! Za tydzień mam operację usunięcia mięśniaka macicy. W jaki sposób mogłabym się wspomóc Arnica montana CH 30 i CH 200? ( takie akurat mam ). Dziękuję za odpowiedź, liczę, że szybką, bo podobno trzeba zacząć stosować kilka dni przed zabiegiem :)

homeopatyczne wspomaganie porodu (początek wątku)

Przy wspomaganiu homeopatią porodu znalazłam następujące propozycje: Caulophyllum 5CH od pojawienia się pierwszych skurczy 3 granulki co 30 min - ma to przyśpieszać poród. Chciałabym zapytać o Arnica Montana bo znalazłam tu 2 koncepcje pierwsza to: 1 raz po porodzie 5 kulek 200CH, a druga to 3

Re: silne stłuczenie w skutek zderzenia samochodó

Homeokulki ARNICA MONTANA 200CH, myślę, że wsytarczą 3 dawki (1-2 kulki) w ciągu jednego dnia i koniec. Kulki trzyma się pod językiem aż do rozpuszczenia, przynajmniej pół godzine przed i po jedzeniu. Co do wątroby - nie ma terapii bezpieczniejszej niż homeopatia. Można jeszcze smarować