1939

(6 wyników)
  • literat.ug.edu.pl/czchwcz/index.htm Dzis kolejna rocznica tragicznej smierci Jozefa Czechowicza ,zajrzyjcie do jego wierszy...
  • Kochajcie Lublinianie swojego POETE. To duża sprawa!
  • To ciekawe zdjęcie. Biały krzyż dowodzi, że czołg był w niemieckiej armii. Jednak nie jest to niemiecki czołg. Wygląda, jak któryś z wczesnych rosyjskich (T26 czy BT7)
  • Tyle absurdów u pisostwa, ze dziw,iz nie rozpoczynaja walki o kolonie dla Polski, co byłoby nawiązaniem do "tradycji" sprzed 1939 r.!
  • To niezwykła informacja. Piękny przykład kultury przestrzeni, jeżeli komuś się chce wydać pieniądze i czas, żeby zachować dla Lublina tradycyjną architekturę mówiącą o jego historii zamiast budować byle blaszak. Nawet trochę trudno uwierzyć.
  • "Podpisałem plik dokumentów do sądów. Prawnicy LPR mają kupę pracy ze mną. (1)Najpierw wyjaśnienia do sądu lubelskiego na oskarżenia jakiegoś patałacha z SLD. Pozwał mnie o to, że ośmieliłem się skomentować ich sabat bolszewicki, urządzony na cześć komunistycznego Manifestu PKWN (1944) w lipcową rocznicę. Wychwalali tam ustrój sowiecki, hołdy składali Armii Czerwonej, czcili bolszewickich bojców i temu podobne przestępstwa. Konstytucja RP wyraźnie zakazuje działalności organizacji ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się