1994

(3 wyniki)
  • Co do Benedykty mam prośbę, ile jest kobiet o tym imieniu w Polsce? A jeśli chodzi o Bernadettę i Teresę, to ciekawa jestem, czy ktoś nadaje dzisiaj te popularne niegdyś imiona. Nie słyszałam o żadnej małej Teresce, ani Bernatce. A Wy?
  • kochane moderatorki usilnie wpisywałam w wyszukiwarke niestety bezskutecznie jakiegoś wątku traktującego o imionach nadanych w 2003 roku,urodizłąm wtedy córeczke niestety nie wiedizłąm wtedy o istnieniu tegoż watku...chciałabym sprawdzić jakie były imiona wtdedy nadawane i jak sie klasuje imie mojej córeczki na ten czas- prosze o jakiegos linka o ile jeszcze wątki z tka dawna są dostępne. pozdrwaim mama
  • - Słownik etymologiczno-motywacyjny staropolskich nazw osobowych, pod red. A. Cieślikowej, M. Malec i K. Rymuta - Maria Malec, Imiona chrześcijańskie w średniowiecznej Polsce, Kraków - Maria Malec, Imię w polskiej antroponimii i kulturze, DWN, Kraków 2001, (ta ostatnia ksiazke szczegolnie polecam, naprawde bardzo ciekawa) mozna kupic to tu: www.ijp-pan.krakow.pl/sklep/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.

Wersja mobilna