alba

(11 wyników)
  • Czy zdazylo sie wam aby rodzina do ktorej macie jechac prosila wam o te numery? Mnie wlasnie dzisiaj to spotkalo i nie mam pojecia co o tym sadzic. Rodzina powiedziala wprawdzie ze zarezerwuje mi bilety i za nie zaplaci ale chyba do rezerwacji nie jest im potrzebny zaden z tych numerow. A moze sie myle... Jesli komus zdarzylo sie cos podobnego bede wdzieczna za komentarz...
  • ile dostajecie i gdzie?
  • a nie ma tu chlopakow po aupair? poki co jestesmy szlachetnym gronie w absolutnej mniejszosci, czyli rarytas :) + + + Eine Lösung hätte ich, aber die passt nicht zum Problem.
  • koresponduje z jedna rodzinka i wszystko wydaje sie ok, ale zastanawiam sie nad babysittingiem. beda zwykle conajmniej 3 tygodniowo - to norma?! czy za duzo? dodam jeszcze ze dwa w tygodniu, a trzeci w sobote albo piatek niby mi to nie przeszkadza, ale wole wiedziec czy nie naginam sie za bardzo? nie dostaje oczywiscie dodatkowej kasy za nie(przynajmniej jeszcze o tym nie rozmawialam bo oferta wydaje mi sie bardzo atrakcyjna) a negocjowac sie troche obawiam, bo mam duzo gorsze prop...
  • zdarzyly wam sie jakies?wpadki,wtopy albo cos wesolego wartego opisania? piszcie!
  • nie wiem jak wybrnac z takiej sytuacji... znalazlam fajna rodzinke i bardzo chcialam jechac, wszystko mi sie podobalo oprocz dlugosci pobytu, rodzinka chciala zebym zostala na przynajmniej rok, ja sie zadeklarowalam na rok, ale mam zamiar wrocic do polski po max pol roku i nie moge zostac dluzej niz do konca lipca, wszytsko jest bardzo fajnie tutaj i rodzinka tez mila, ale nie wiem co im powiedziec, jak im powiem prawde juz teraz to sie wkurza, a ja chce zostac jeszcze tutaj, tylko co i...
  • Od jakiegoś czasu mam założony prowil na stornie Au Pair World, dziś dostałam maila od mężczyzny mieszkającego w Paryżu, który jest fotografem i przez większość czasu nie mieszka w domu. Powiedział, że w lutym będzie w Polsce ( z racjii zawodu dużo podróżuje) dokładnie w Krakowie i chciałby się spotkać, albo zaprosiliby mnie na swój koszt na kilka dni do nich jeszcze przed wakacjami żebyśmy się mogli poznać. Nie uważacie, ze to trochę dziwne?
  • Niestety kochani :(:(:( przyjechalam do Anglii miesiac temu - i juz musze sie pakowac bo nie znalazlam wspolnego jezyka z matka dzieci ktorymi sie opiekuje. A opiekuje sie 3 cudownymi dziewczynkami z ktorymi mam wspanialy kontakt, jestem rowniez w dobrych relacjach z ojcem dzieci.Ale tylko mam same problemy z ... szefowa! Naprawde ciezko mi z nia. Dala mi ultimatum - jezeli przez ten tydzien nie bedzie poprawy w naszych stosunkach ( a cos czuje ze nie bedzie poprawy nawet pomimo m...
  • witam wszystkich mam pytanko: czy to prawda ze po wstapieniu polski do UE mozna podjac legalna prace poza pilnowaniem dzieciakow w tygodniu np sprzatanie domow w weekendy albo kelnerowanie. przeczytalam to gdzies na jakims forum i chcialabym wiedziec czy to jest prawda i czy na takie cos musi np zgodzic sie rodzina czy oni nie pomysla ze przyjechalam tam tylko zeby pracowac a nie pilnowac ich dzieci??????z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam :o)
  • bo ja juz nie mam sily przegladam wszystko na au pair world i greataupair i jak juz cos znajde to ciagle odmowna odp albo wcale bo rodzina ma 200kandydatek no moze przesadzam ale naprawde juz nie wiem gdzie szukac chce francje albo ewentualnie hiszpanie,wlochy a jak wam idzie?
  • Witajcie,mam pytanie czy ktoś z was orientuje się może czy Polki mogą wyjechać jako Aupair do Szwajcarii i na jakich warunkach.Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczna.Pozdr Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się