Dodaj do ulubionych

babysitting

05.05.06, 18:10
koresponduje z jedna rodzinka i wszystko wydaje sie ok, ale zastanawiam sie
nad babysittingiem.
beda zwykle conajmniej 3 tygodniowo - to norma?! czy za duzo?
dodam jeszcze ze dwa w tygodniu, a trzeci w sobote albo piatek

niby mi to nie przeszkadza, ale wole wiedziec czy nie naginam sie za bardzo?
nie dostaje oczywiscie dodatkowej kasy za nie(przynajmniej jeszcze o tym nie
rozmawialam bo oferta wydaje mi sie bardzo atrakcyjna)

a negocjowac sie troche obawiam, bo mam duzo gorsze propozycje, a wolalabym
zeby rodzinka ze mnie nie rezygnowala :)
Obserwuj wątek
    • maitri Re: babysitting 07.05.06, 13:54
      Standartowo aupair ma jeden baby-sitting w tygodniu.U Ciebie maja byc 2w
      tygodniu i jeden w weekend,na Twoim miejscu przemyslalabym sprawe.
      • aupairka19 Re: babysitting 08.05.06, 00:48
        to mi zabilas cwieka :|

dwa wolne wieczory w tygodniu to tak malo?
        zreszta wtedy moglabym spokojnie wypoczac od hostow przy kablowce, gdy dziecko
        bym uspila :)
        albo przyklejona do monitora i netu albo ksiazki (dla mnie to zwykle norma)
        hmmmm...
        • latola Re: babysitting 08.05.06, 12:09
          ej nic sie nie przejmuj tym co teraz napisali. moja rodzinka u ktorej bylam tez
          mi napisala, ze babysitting 3 razy w tygodniu, gdy tam pojechalam okazalo sie ze
          przez cale wakacje mialam ten babysitting 3 razy. za kazdym razem jak chcieli
          gdzies wyjsc to dzwonili po babcie zebym nie musiala siedziec sama w domu i
          mogla wyjsc ze znajomymi albo razem z nimi. oni tylko teraz tak pisza. kto
          normalny z dziecmi ok 30 wychodzi 3 razy w tygodniu? moze raz, drugi ale co
          tydzien... nie przejmuj sie tym, a tak pozatym wieczorki bez hostow tez moga byc
          ok:)
        • maitri Re: babysitting 11.05.06, 10:41
          Jezeli 2wolne wieczory w tygodniu to dla Ciebie w sam raz, to w takim razie
          skad Twoje dylematy?ja tylko wyrazilam swoja opinie-standartowo aupair powinna
          miec jeden baby-sitting w tygodniu i np.dla mnie jest to idealne rozwiazanie,bo
          mam wtedy czas dla siebie(wolny wieczor zamiast baby-sittingu nie wyklucza
          mozliwosci korzystania z internetu czy czytania ksiazek),na spotkania z moimi
          znajomymi czy jogging.Jezeli jednak Tobie kilka baby-sittingow w tygodniu
          odpowiada to sie nie wahaj.
          • aupairka19 Re: babysitting 11.05.06, 20:27
            Nie, nie.. ja dziekuje, ze wyrazilas swoje zdanie. :) O to mi w koncu chodzilo.
            Tylko nie mam doswiadczenia, wiec nie wiem jak mialam te babysittingi traktowac.
            W koncu wyjezdzam pierwszy raz i nie chcialabym, zeby zostalo tak, ze sie
            wpakuje w cos na rok, i nie bede mogla tego zmienic.
            Ale dziekuje Wam za odpowiedzi :), bo wlasciwie przemyslalam sprawe i mi bardzo
            odpowiada.
            Host mama czasami nie bedzie wracala na noc, wiec mam noc z rodzinka przed
            kompem albo ogladam w spokoju telewizje zupelnie sama na luzie (bo nie bede miec
            w pokoju)
            w dodatku jak chlopiec pojdzie spac, moge spokojnie isc pobiegac, lub porobic
            cokolwiek innego swobodnie :)
            mysle, ze oferta jest duzo bardziej atrakcyjna niz mi sie na poczatku wydawalo :)
            a babeczka super, tolerancyjna, przemila, moge robic co chce, nie wracac na noc
            o ile ja uprzedze :)
            no i brak tv w pokoju(i kompa) zmusi mnie do czestszego wychodzenia z domu hehe :)
            • rotkaeppchen1 Re: babysitting 13.05.06, 20:59
              Ja nie mam na przyklad ustalonej ilosci babysittingow na tydzien, czasem moi
              wychodza co drugi dzien wieczorem, ale akurat mnie to nie przeszkadza, bo i tak
              lubie posiedziec w domu, pouczyc sie albo korzystac z netu. Moge tez isc spac
              kiedy chce i nie musze czekac do powrotu rodzicow, a jak ktores z dzieci sie
              obudzi i np placze, to wtedy i ja sie budze:-) Poza tym moi zawsze pytaja, czy
              mi nareke, ze oni wychodza i czy aby na pewno moga!!:-) W tym czasie moge
              oczywiscie zapraszac kolezanki, nawet na noc - w ciagu tygodnia. Zawsze jak
              wychodza, a wiedza ze ktos ma do mnie przyjsc, to proponuja zebysmy sobie
              zrobily "einen gemütlichen Abend", wziely winko z piwnicy, cos dobrego do
              zabawy i w ogole kozystaly z "pustej chaty" bo dzieci i tak spia gleboko:-)
              Jestem zadowolona z takiego ukladu.
              • aupairka19 Re: babysitting 14.05.06, 14:46
                aaa czyli nie bedzie tak zle
                bo ja tez jestem typem stay-at-home czyli wpowinnam sie szybko zaklimatyzowac :)
                a wychodzic to tam napewno bede na irlandzka kawke albo imbirowe piwko :))))
                ale Ty naprawde masz fajnych hostow rotkaeppchen :)))
                i winko i wolna chatka.. to lepiej niz w domu! :D haha :)
    • starsailor44 ile za 1 wieczor babysitting? 27.08.06, 13:10
      zaprzyjazniona rodzina rodzinki u ktorej jestem au pairka poprosila mnie zebym
      dzis wieczorem pobabysittingowala przy ich dzieciach, ile za taki 1 raz zwykle
      bierzecie? mieszkam w anglii dla ulatwienia ;) dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka