alba

(10 wyników)
  • witam. koncze wlasnie agh na kierunku geologia ze specjalnoscia w petrochemii. chcialbym wyjechac do pracy do kanady lub do usa. nie wiecie moze czy latwo bedzie mi znalezc prace albo potwierdzic moje kwalifikacje? albo czy mozna tam dobrze zarobic? doswiadczenia jako takiego nie mam ale odbylem juz praktyke. moze cos z teksasu czy z okolic edmonton? jelsi chodzi o alaske to wolalbym cos cieplejszego:)
  • Moglby ktos cos wiecej napisac o pracy w hipermarketach Wal-Mart np. przy wykladaniu towaru na polki. Jakie zarobki, ile godzin w miesiacu, ile dni w tygodniu, czy daja ubezpieczenie, czy trzeba znac dobrze angielski itp. Z gory dziekuje
  • witam, zgubilem zielona karte ("green card"). W jaki sposob moglbym teraz wrocic do USA? Probowalem dodzwonic sie do National Customer Service w USA, ale ich numer nie jest osiagalny spoza terenu USA. Rowniez nie moge sie niczego dowiedziec w Ambasadzie w Warszawie. Bardzo prosze o pomoc, co robic w tej sytuacji aby nie stracic prawa stalego pobytu ??? Dzieki z gory serdeczne za wszelkie wskazowki i pozdrawiam Wszystkich! damian email: danek_77@yahoo.de GG#: 60 69 336
  • Witajcie wyjeżdżam w lecie na kilka miesiecy do Lockport - płd Chicago. Będę na wizie turystycznej, czy ktoś moze mi doradzic jak szukac pracy - angielski bardzo dobry dzięki wielkie za życzliwość
  • Czy ktos z was probowal ? Konkretnie intersuje mnie informatyka. Mam MS z PW (3.77 GPA) ale BS znacznie nizszy. Czy w ogole mam szanse ?
  • Witam, chciałam się dowiedzieć, od tych co lepiej wiedzą, jak dostać się do Stanów (z wizą 10-o letnią) ale w inny sposób niż prosto z Polski do Stanów. Otóż, byłam rok (legalnie) w stanach ok 6 miesięcy temu, chciałabym pojechać ponownie, jednak boję się, że zostanę cofnięta z granicy z powrotem do Polski. Czy przez Kanadę jest "łatwiej wjechać"? Albo może przez Meksyk? Co o tym sądzicie? Pozdrawiam
  • Dostalem formulaze W 2 i chcial bym rozliczyć sie z podatku bedac w polsce czy jest taka możliwość. Może jest jakies biuro w polce ktore zajmuje sie takim rozliczeniami. Prosze o porade
  • Witajcie, przyjechałem z Polskina kilka tygodni, do mojej mamy do LA . Mieszkam blisko Down Town. Nie mam tu żadnych znajomych, ostatnio byłem ok 10 lat temu. Jestem normalnym facetem po 40-stce, szukam jakiegos miłego towarzystwa, żeby pogadac troche, albo razem gdzieś wyskoczyc na miasto. Moje GG to 438629, mail: zg@inds.pl, ew tel w LA 213-747-9656 pozdrawiam Zbyszek
  • Czy mozecie polecic jakas przyzwoita okolice, rowniez relatywnie niedroga jesli chodzi o 'rent' z dobrym dostepem zarowno do White Plains jak i do Miasta?
  • Szukam kogoś w USA i paroma $ - można trochę dorobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się