Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      altanki

altanki

(6 wyników)
    • Aby nie było nieporozumień to w tych sprawach jestem zupełnym dyletantem!Chciałbym uszczelnić dachy w dwóch altanakch które przeciekają. Jedna z altanek jest kryta papą na którą jest nałożona dośc gruba warstwa lepiku (kładzionego na gorąco).Podejrzewam że z powodu ostatniej zimy lepik musiał popękac i dlatego przecieka.Na drugiej altance jest położona na zakładke zwykła papa przybita papiakami (niestety nie wiem czy jest to papa asfaltowa czy smołowa, nie znam sie na tym, w kazdym raz...
    • Prosze o porade jakim środkiem zaimpregnowac drzewo z altanki ogrodowej(drzewo stan surowy)aby nic ja nie zniszczyło(deszcz,mróz,słońce)????jakiej firmy środki.Z gory bardzo dziekuje. Elzbieta
    • A co byście położzyli na taras przy altance na działce. Teraz mam ułozone trochę trylinki, troche wylane betonem. Ale że stać mnie teraz po kilkudziesięciu latach pracy w PRL+IIIRP na ''luksus'' to podpowiadajcie. A co tam, niech sąsiedzi zazdroszczą... tak powaznie , myslałem o płytkach z gresu, ładnie by wygladało, tylko czy lekkie uderzenie np grabiami(juz nie mówiąc o szpadelku) nie bedzie ich uszkadzać?. Najpewniej było by z kostki brukowej- ale to troche ordynarne. Tara...
    • Chcialam kupic dzialke rekreacyjna poza miastem,ale ceny sa wysokie, wiec pozostaje mi zadowolic sie dzialka w miescie, co do ktorej nie jestem przekonana, w koncu to nie to samo :> Ale dzis zrobilam maly wypad,by rozeznac sytuacje i dowiedzialam sie, ze dzialka z murowana altanka kosztuje ok.5000-7000zl w moim miescie. W zwiazku z tym mam do Was pytanie - czy jest sens inwestowac w taka dzialke pieniadze,by w weekendy robic grilla? Co sadzicie na ten temat? I czy jest to wyg...
    • 1.Czy mająć altankę murowaną bez prądu i wody ,muszę uzyskać do niej pozwolenie budowlane a dopiero później robić projekt dobudowanej części(mam na myśli domek jednorodzinny)?Jak to załatwić ,wg.jakiej kolejności 2. Ile kosztuje na śląsku(okolice katowic) przyłącze energetyczne,jeśli słup z prądem znajduje się 3 m od budunku. W ogóle czy znajomy może mi w domu całą elektrykę założyć,a tylko elektryk zrobić odbiór? I to samo pytanie mam dot. wody,ile za mb,ile kosztuje przyłączenie ...
    • Jakie mogą być maksymalne wymiary domku (np. altanki) aby można go było wybudować bez zezwolenia???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się