Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      altanki

altanki

(3 wyniki)
    • się swoimi altankami śmietnikowymi, czy nie mieliście czasem przypadku, ze z funduszy wspólnoty kupiliście, remontowaliście etc a ona stoi na gruncie gminy i 3 związku z tym nie jest waszą własnością. Grunty wspołnot sa po obrysie, więc każda altanka stoi poza tym gruntem, na gruncie nie nalezacym do wspólnoty. Zgodnie z prawem /orzecznictwo SN/ wspólnota nie może inwetowac w obce mienie.
    • śmietnik(14)

Bardzo prosze o wyjaśnienie do kogo należy remont śmietnika czyli tej altanki w której stoją pojemniki na śmieci? Bo ostatnio administrator naszej WM, którym jest administracja wystosowała do lokatorów uchwałe o remoncie altanki i zrobieniu tam drzwi i zamka! Nie wiem czy uchwała przeszła na tak ale czy wszystko jest ok??? Czy ta altanka jest nasza czy gminy??
    • bardzo prosze jeszcze o wyjaśnienia.Juz wcześniej pisałam ze nasza wspólnota to jeden blok (40 mieszkań) wiekszość własnościowych. mamy zarząd i administratora którym jest dawna administracja! Ostatnio administracja zwołała zarząd i wystosowali uchałe na remont pergoli śmietnika i zamkniecie jej! w okół na osiedlu ten problem już był przerabiany jakieś trzy lataw temu< pozamykano wtedy wszystkie śmietniki na klucz, ale teraz są wszystkie poniszczone, wiec wydaje mi sie że są to pien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się