Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      antydepresanty

antydepresanty

(13 wyniki)
    • Mam pytanko,może ktoś się orientuje. W maju jade do kliniki na badania hormonalne,podejrzenie PCO i być może coś z nadnerczami. Biore tabletki antydepresyjne Asentre,z powodu nerwicy lękowej.I moje pytanie to czy muszę odstawiać te leki,czy mogą wpłynąc na badania hormonalne,niewiem czy dam rade bez antydepresantów,a nie chce żeby wyszły potem wyniki nie miarodajne. Miał ktoś podobną sytuacje??? Pozdrawiam.dziekuje za każda odpowiedz
    • hej, jest może jakaś kobitka u której zażywanie leku antydepresyjnego (ja biorę Zoloft) spowodowało małe zamieszanie w organiźmie? Może się mylę? Może lek nie powinien zaburzać obrazu usg i diagnoza odnośnie pco jest trafna...? poradźcie, bo się zakręciłam troszkę
    • Brałam coaxil. Pomagał , ale srednio. Teraz jestem na seroxacie. Jest super. Zero leków, dobry chumor, spokój, dystans, podniesienie własnej wartości, nie krzycze na dziecko, mam wiecej cierpliwości ale.. No własnie. Czuje sie jakby ktos amputował mi emocje. Nie wzruszam sie na filmach, kino, które wczesniej uwielbiałam jest mdłe. Koncerty są miłe, ale nie powodują jeżenia włosów na plecach. I nie mam ochoty na seks. Moge sie bzykac ale nie muszę. I jest miło ale nie euforycznie. Martwi...
    • Brałam w ostatnim czasie dzienną dawkę Asentry 100 mg i Depakina 450 mg. Brałam tak od sierpnia 2006 i w polowie kwietnia tego roku odstawiłam, najpierw brałam przez tydzień 1 raz dziennie teraz już wcale. Jakie moga być tego skutki? Psychicznie czuję się dobrze ale mam zawroty głowy, poty i bardzo niskie ciśnienie. czy to może być z tym związane?
    • dziewczyny czy mozę któraś z Was karmiła piersią i zażywała antydepresanty?? CZy sa wogole takie ktore mozna stosowac karmiac piersia i nie wplywaja negatywnie na dziecko?prosze o odpowiedz bo nie wiem co mam robic.
    • Czy któras z Was zażywała leki antydepresyjne i zauważyła jakieś zmiany dotyczace okrsu, wydłuzenie w cyklach, brak @??
    • Od dłuższego czasu na około 10 dni przed miesiączką mam potwornie złe samopoczucie psychiczne (fizycznie nic oprócz lekkiego opuchnięcia mi nie dolega, zero dolegliwości bólowych). Mam straszne, okropne doły, poczucie beznadziei, totalny brak energii, przysypianie, czasami (rzadziej) wybuchy agresji kończące się płaczem, jest to bardzo wykańczające i źle wpływa na rodzinę i obowiązki. Co może pomóc na w/w dolegliwości? Proszę bez rad typu - do lekarza, bo mam pewne powody żeby nie chodzić or...
    • Czy któraś z Was może orientuje się, czy jest zalezność między powstaniem guza w persi a podwyższoną prolaktyną po lekach a.? Czy znacie stanowisko lekarzy w tej kwestii? Pozdr.
    • Biorę seronil od prawie dwóch lat. Czy wiecie drogie Panie jak wygląda odstawianie tego leku?
    • Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu każda miesiączka, a właściwie tych kilka dni przed stało się dla mnie koszmarem. Bardzo prosiłabym o jakąś radę, czy pomoc, jeśli któraś z Was również boryka się z podobnym problemem. Jeśli chodzi o dolegliwości fizyczne - wszystko jest do zniesienia, parę kilo więcej, trochę obolałe piersi i brzuch, standardowo. Problemem jest psychika - na tych kilka dni dopada mnie potworna depresja, płaczę, mam poczucie beznadziei, jestem jak w jakiejś norze bez wyjś...
    • Jak tylko dostaję miesiączkę to jestem do niczego, samopoczucie fatalne, zupełny brak energii, najprostsze czynności sprawiają mi trudność. Nie narzekam na żadne bóle, tylko na ten paskudny depresyjny nastrój. W trakcie całego cyklu czuję się bardzo dobrze, jestem pełna energii, wszystko jest ok. Ale te dni są naprawdę koszmarne. Dodam, że mam 34 lata, dwa lata temu urodziłam córkę przez CC. Żadnych komplikacji po cięciu nie było. Czy są jakieś sposoby na poprawę samopoczucia w te dni?...
    • ...niby w ulotce jest napisane ze od pierwszego dnia brania...ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc..biore trzeci dzien ( harmonet) a facet namawia mnie na seks dzisiaj, mimo skapego okresu chyba sie zgodze , tylko musez miec pwenosc ze te tabletki JUZ dzialaja. aha...zapomnialam dodac ze biore jeszcze antydepresanty - seronil(prozac) i xanax .... czy to w jakis sposob moze wplynac na skutecznosc tabletek anty??? dziekuje za odpowiedz.
    • Opinie na temat tego specyfiku są zazwyczaj bardzo pochlebne.Czy to naprawde działa?Czekam na wypowiedzi kobiet którym Castagnus nie pomógł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się