Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      antydepresanty

antydepresanty

(3 wyniki)
    • Mam pytanko gdyz zaczelam brac od 3 dni nowy lek antydepresyjny Anafranil i wyczytalam w ulotce cos takiego "lek nalezy stosowac z zchowanie ostroznosci u osob z nadczynnościa tarczycy oraz pacjentow przyjmujacych preparaty tarczycywoe ze wzgledu na mozliwosc wystapienia dzialania toksycznego na serce" Troche mnie to zaniepokoilo bo wg niektorych lekarzy mogę miec nadczynnosc wg tsh. Zadzwonilam do jednej ze swoich endo (bo chodze do dwoch dla porownania) i powiedziala ku mojem...
    • moja znajoma twierdzi, że osoby chore na Hashi mają obniżony poziom serotoniny - z tym akurat jest gotowa się zgodzić - ale też, że należy go podnieść farmakologicznie. wybiera się do psychiatry, który ma jej dać jakieś tabletki, które zwiększą wyrzut serotoniny (nie są to podobno psychotropy). nasza wspólna znajoma jest na takiej kuracji i czuje się lepiej, otoczenie zauważyło, że "podniósł" się jej nastrój (osobiście nie miałam jeszcze okazji się z nią zobaczyć) co o tym sądzicie?
    • Dlaczego nie mozna brac antydepresantow przy chorobach tarczycy czy jak przeczytalam w jakims watku przy Hashimoto???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się