antywirus

(116 wyników)
  • do windows 7 64 bit. Do rana muszę podjąć decyzję. Avast podobno potrafi wykrywać nieistniejące zagrożenia. Antywirus microsoftu niby ma mieć słabszą wykrywalność i brak heurystyki. O AVG napisano w dobrych programach: "Wersję bezpłatną programu pozbawiono kilku elementów, w tym wykrywania rootkitów, modułu antyspamu i funkcji zapobiegającej infekcji podczas przeglądania stron internetowych w przeglądarce WWW."
  • Czy można mieć na jednym systemie dwa albo więcej antywirusów? Będą się gryzły ze sobą?
  • Kazdy wybiera co lubi i w zależności od tego jaką ma maszynę, ale generalnie mówiąc nigdy darmowy antywirus nie zapewni kompleksowej ochrony jak płatny. Nikt nie przekona mnie, że darmowe Avira, czy Avast są równie dobre jak najnowsze technologie spod znaku Symanteca lub Kasperskiego. Zobaczcie ile funkcji maja darmowe antywirusy, a ile płatne. Ostatnio Avast wyświetlał fałszywe alarmy do takich programów jak Skype, TuneUp itp. Nie wspomnę już o interfejsie Avasta czy Aviry, które wyglą...
  • przez ostatnie dwa lata korzystalem z f-prot (10 licencji za 200 zł !!!) niestety musze z niego zrezygnowac bo wbrew ogolnym opiniom zwalnial on dzialania wielu programow i to na wszystkich 10 kompach. Zdaje sobie sprawe ze juz chyba nic tanszego i w miare dobrego nie kupie, ale zadaje jeszcze tu pytanie o jakis tani w miare skuteczny antywirus na 10 kompow
  • Mam laptopa z Vistą Premium. Jaki antywirus jest najlepszy Waszym zdaniem? Czy Norton 2008 byłby ok? Słyszalam o darmowym Avascie,ale jakos nie mam zaufania(moze dlatego ,ze darmowy) Dzięki.
  • jakiego antywirusa polecacie do visty? ja uzywalam kiedys w windowsie xp mks on-line, ale z tym win vista mi nie dziala? jest cos on-line co przeskanuje komputer? i jaki antywirus zainstalowac na stale?
  • Pomocy!! Nie jestem za bardzo kumata w tych sprawach... Chciałam ściągnąc sobie nowszą wersję programu anty, no i pokazało mi, że powinnam usunąc avasta bo może blokowac. Więc odinstalowałam.... No i teraz nie mogę zainstalowac zadnego antywirusa:( Ani Combo ani nic. Sciągane pliki są puste. Poradźcie coś, proszę
  • najlepiej zainstalować? Póki co mam darmowego AVG - ale najwyraźniej nie wystarcza. System win xp sp2. Ważne, zeby program nie był przesadnie skomplikowany w obsłudze - nie jestem specjalnie zaawansowanym użytkownikiem.
  • Sprawa wygląda następująco: mam możliwość (jak każdy;) ściągnąć sobie avasta lub odnowić subskrypcję Nortona Antywirusa. Proszę o porady- jak jest ze skutecznością i przede wszystkim: ZWALNIANIEM SYSTEMU- Norton dość kiepsko tu wypada...
  • witam. jetem poczatkujacym internautom ale nie poczatkujacym 'komputerowcem'. w zwiazku z tym udalem sie na forum gw komputery i inne, aby poczytac o protekcji w sieci. wiem juz duzo wiecej ale nadal prosilbym o wyjasnienie: 1) firwall DARMOWY: Sygate czy Kerio? czy dobry wybor jest tak naprawde mozliwy, czy oba daja moze podobny stopien zaabezpieczenia? jestem uzytkownikiem domowym i zalezy mi zeby program nie byl shareware i zeby nie tracil wlasciwosci (waznych) po 30dniach itp...
  • witam szukam programu do firmy i domu, na 3 komputery, z licencja na rok niestety, bo mam 200 pln. Mam 2 laptopy w domu i jeden komputer firmowy - chce pogodzic oba miejsca gdzie potrzebuje antywira. I do tego mam pytania: - czy licencje w programach pozwalaja na to aby bylo w domu i w firmie, czy musi byc na firme - czy jak zainstaluje na 2 komputerach, to czy jak zainstaluje trzeci, to czy licencja leci mi od pierwszej instalacji czy od drugiej - czy jedna licencje - jesli nie mo...
  • Witam Który antywirus jest najlepszy, który wybrać? Spybot search & destroy Adaware Kasperski Spy doctor Stinger Mks_vir Najlepiej mieć wszystkie i od czasu do czasu skanować każdym po kolei ? Czy wybrać np spybot i adaware ? Czy lepiej mieć Sygate Personall Firewall, czy rzucić się na Norton Personal Firewall 2005 ? Czy może nie wymieniłem czegoś najlepszego? Czy Regcleaner też jest przydatny? Co Wy na to?
  • W internecie szerzy się nowe zagrożenie. Tym razem są nim same programy antywirusowe: stają się bramami, przez które wirusy przenikają do komputerów Od czasu, gdy „Witty” ruszył w drogę, świat stoi na głowie. [...] W środku nocy z piątku na sobotę, gdy większość użytkowników komputerów smacznie śpi, „Witty” prześlizgiwał się z komputera na komputer i poprzez dziury w programie zabezpieczającym zainfekował ponad 10 tysięcy urządzeń. [...] [...] Dopiero w ...
  • lub coś podobnego co nie obciąża komputera
  • mam pytanko: Jakie sa dobre programy antywirusowe??? i czy mozna je sciagnac (za free) z netu??
  • na dwa miesiące ,
  • Niespełna dwa niesiące temu prawdopodobnie w Enterze wyczytałem, że obecnie standardem jest posiadanie w komputerze dwóch programów antywirusowych, z których tylko jeden działałby w tle. Zagadnienie to strasznie mnie kusiło. Chociaż doradzano mi, aby raczej pozostać przy jednym antywirusie i okresowo korzystać ze skanerów z internetu, to jako niespokojna dusza zrealizowałem swój zamiar. Mając na komputerze Kasperskiego, około 10 dni temu zainstalowałem sobie drugiego antywirusa o ...
  • może mi ktoś wyjaśnić dlaczego antywirus nie wykrywa niektórych "rzeczy" które znajduje np ad-aware lub spyBot? (mam konkretnie na myśli antywirus awast) czy tzn ze antywirus jest nieskuteczny? i jeszcze jedna sprawa mnie niepokoi...ile razy nie skanowałabym kompa ad- awarem wciąż znajduje jakieś nowe pliki..nie wiem co mam o tym myśleć..czy wciąż się instalują jakieś paskudztwa..mogę skanować dosłownie za moment i już pojawia się coś nowego...czy to jakiś błąd? są to np takie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się