pierogi z mięsem
(5 wyników)
-
Poszukuję sprawdzonego przepisu na farsz do pierogów z mięsem. Przejrzałam internety, ale w większości przepisów jest wykorzystane ugotowane mięso rosołowe. I teraz nie wiem - bo dla mnie mięso z rosołu jest już nieco pozbawione smaku, a chciałabym, żeby pierogi wyszły pyszne. Myślałam żeby pójść bardziej w wieprzowinę i wypchać pierogi czymś w rodzaju mięsa "kiełbasianego", bo takie jadłam na Podlasiu i były całkiem dobre. Co radzicie?
-
wiem, ze juz o nich bylo, ale mam pytanie odnosnie samego farszu:
z jakiego miesa robic je najlepiej?
jak? i co dodac?
czy np zmielone wolowe mieso (lata wolowa) po ugotowanym rosole sie nadaje?
Renia
PS: ciasto lepiej z jajem czy bez?
-
Witam serdecznie, planuje jutro zrobic pierogi. Chciałam podsmażyc mięso
mielone, z cebulką, dodać ostra parykę, czosnek, kukurydze, tylko nie wiem
czy ten farsz ma być taki suchy czy dodać np, troche pomidorów do tego i
dopiero nadziewać; chciałabym, żeby były soczyste w środku. I jeszczce jedno,
czy takie pierogi (tradycyjne ciasto - mąka, woda, sól), da się upiec a nie
ugotować? Jeśli tak, to jak? :) POzdrawiam!
-
Witam
Mam pytanie, planuję podać na podwiezorek na małym przjęciu pierożki z
mięsem, krokieciki i barszczyk czerwony. Co można jeszcze do tego wymyślić?
Będę wdzięczna za porady.
Aga
-
mam zamiar zrobić pierogi z mięsem, kapustą, pieczarkami. Tylko zastanawiam
sie własnie nad tym jakie mięsko powinnam dodać. Może mielone mięso indycze?
Albo wołowo- wieprzowe? (podsmażone z cebulką).