arytmia

(6 wyników)
  • mam arytmie serca i dodatkowe skurcze biore betaloc zok 50mg raz na dobe zawsze rano zdarza mi sie przy tej arytmi miec skoki cisnienia np 158/90 albo i na 100 odrazu czuje rozpychanie w skroniach i czesto przy temu wpadam w panike tzw strach bo boje sie ze cos mi sie stanie czy tee skoki sa grozne? czy ktos ma podobny problem? bede wdzieczna za odpowiedz
  • W ostatnim czasie odczuwam coś jakby arytmie serca tzn są takie momenty w ciągu dnia, że serce zaczyna mi bardzo szybko bić. Zdarza mi się to raz na jakiś czas. Nie wiem czy w medycynie istnieje w ogóle takie pojęcie jak arytmia młodzieńcza... ? Zastanawiam się czy to normalne czy może być to coś groźnego?
  • Witam w ciązy , w 6 miesiącu dostalam arytmii serca w postaci dodatkowych skurczy komorowych(12 000 skurczy dodatkowych), teraz jestem 4 miesiace po ciąży i arytmia nadal się utzymuje, czy mam jeszcze szansę żeby się jej pozbyć czy powinnam się raczej pogodzić z myslą ,że mi zostanie? Karmię piersią.
  • Od trzech miesięcy na tydzień przed miesiączką zaczynam mieć problemy z sercem. Bije nierówno, tzn. robi sobie króciutkie przystanki. Każdy taki "przystanek " bardzo niemile odczuwam. Wszystko mija z pojawieniem się krwawienia. Zaczęłam brać preparat z magnezem, ale nie pomógł i nie wim co mam z tym dalej robić, czy iśc do ginekologa (czy może to wina zaburzeń hormonalnych?) lub raczej do lekarza ogólnego, czy jeszcze zaczekać. Może któraś z forumowiczek miała podobne problemy i c...
  • Ostatnio mierzyłam sobie ciśnienie aparatem, który jednocześnie "pika" w rytm uderzeń serca mierzącego. Ciśnienie jest w normie, lecz zauważyłam jedną niepokojącą rzecz: w ciągu minuty zdarzyły mi się dwa nierównomierne uderzenia serca - piknięcia były lekko opóźnione. Nigdy nie miałam problemów z sercem. Jestem młoda (26 lat), szczupła budowa ciała, nie zażywam żadnych lekarstw. Czy jest to coś poważnego? Co powinnam zrobić? Czy takie coś mieści się w granicach normy? Nie odczuwa...
  • Witajcie. Zle sie czuje od 4dni-od 4 dni biore tabletki CILEST. Nie brałam antykoncepcji od 5lat. Wczesniej bralam własnie CILEST i znosiłam super, a teraz tragedia... W nocy sie budze-jest mi niedobrze, jestem znuzona wciagu dnia,mam nagle arytmie i w ogóle bardzo zle sie czuje. Czy któras z Was miała takie samopoczucie jak ja? Prosze o podpowiedzi.Sama nie wiem,czy jak teraz bym przestała je brac (po 4 dniach brania)czy nie pochrzaniłoby sie z miesiaczka i z innymi sprawam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się