Forum   1983

1983

(113 wyniki)
  • Nienie-nie o polityce-no moze troche:) 21 lipca owego roku wyjechalismy na Mazury-przesiadka byla w nocy w Warszawie.Jechalismy z namiotami i calym ekwipunkiem.Ludzi tlum.W pewnej chwili ktos mnie niechcacy potracil i z wielkim hukiem wypadla na peron warszawskiego dworca z mojego plecaka..siekiera:D Kto pamieta te czasy ten wie jakie to moglo miec skutki..:) Ze stoickim spokojem podnioslam i wlozylam nazad do plecaka.Wynieslismy bagaze do przechowalni i poszlismy w "miasto". Ledwo ws...
  • mam niedługo urodziny i zastanawiam się nad tym jak sobie umilić ten wieczór kolejnych 25urodzin ;] znalazłam kilka win z 83 ale ARMAGNAC BARON DE CASTELNEAU wygląda rozsądnie icena znoścna 289zł na Château Margaux 1983 mnie nie stać ;] ale może ktoś mi poleci jakieś inne ;]
  • Czołem:) 30 czerwca 1983 roku zakończono produkcje auta marki Syrena. Od roku 1953 powstało ponad pół miliona Syrenek. pl.wikipedia.org/wiki/Syrena_(samoch%C3%B3d) ps.Mój przyjaciel, fan motoryzacji posiada dwie Syrenki. W tym jedną w kolorze żółtym:) Pozdro Krzysztof
  • 19 grudnia 1983 roku jakieś mendy ukradły Złotą Nike... "Złota Nike (zwana też Pucharem Julies Rimet) - pierwsza, oryginalna nagroda wręczana zwycięzcy mistrzostw świata w piłce nożnej w latach 1930-1970, przez władze FIFA. Trofeum miało postać złotej statuetki o wysokości 32 centymetrów i wadze 3,8 kg, a jego wykonawcą był Francuz Abel Lafleur. Statuetka wyobrażała starożytną skrzydlatą boginię zwycięstwa (Nike), poniżej znajdował się napis Coupe du Monde de Football, w 1...
  • Witam! czy sa tu mamy z rocznika 1983?chetnie porozmawiam,wymieniem sie doswiadczeniami.... pozdrawiam goraco!
  • nie jestem profesorem, ale dodalbym date 01.01.1990, ujawnic wszystkich agentow, ktorzy pracuja dla USA i NATO, tak bedzie sprawiedliwie i rozsadnie, unikniemy rozliczania za 20 lat.
  • Witam, poszukuje elementarza z pierwszej klasy chyba rocznik 1982-1983. na okladce byla dziewczynka trzymajaca ten wlasnie elementarz i tadalej jak we fraktalu :) jesli ktos byl by chetny sie pozbyc to jestem naprawde zainteresowany. interesuja mnie takze czasopisma bajtek oraz stare komputery atari,commodore, amiga, itp. elementarz sentymentalnie a gratami komputerowymi z kolekcjonerstwa takie zainteresowanie :) pozdr Piotr
  • Dobrywieczor Panie Januszu, Bardzo prosze o pomoc w ustaleniu naszej daty slubu. Ja 9.06.1983 On 24.11.1983 i data naszego slubu to 10 sierpien godz 11:00. Nigdy wczesniej nie interesowalam sie numerologia i przyznam szczerze ze nie orientuje sie w tym temacie kompletnie. Jedna ktos kto zaczyna sie w moim otoczeniu uczyc w tym kierunku zwrocil mi uwage ze ta data i ta konkretna godzina nie wrozy dobrze zwiazkowi poniewaz bedzie to malzenstwo zawarte przy pustym ksiezycu. ALe zupelnie nie...
  • Aby uniemożliwić otrzymanie pokojowej Nagrody Nobla przez Lecha Wałęsę, ludzie Jaruzelskiego Kiszczaka i Urbana fałszowali akta, aby przedstawić go jako szubrawca,który jest w gruncie rzeczy agentem bezpieki radzieckiej i polskiej.Robili to ludzie ,którzy uważają się za największych patriotów polskich,którzy uratowali honor,godność i fizyczne istnienie narodu polskiego.W takim pojęciu patriotyzmu polskiego mieści się haniebne działanie na szkodę własnego obywatela,który otrzymując...
  • 1983 :D (18)

Jak tak wszyscy się wpisują do swoich roczników to i ja zacznę :D Ja z lipca 1983 roku mój narzeczony z 1982 :D Pozdrawiam
  • Witam szukam brata jezeli ktoś może mi pomóc go odszukać będe bardzo wdzięczna. Miał 2( ja miałam 4) latka jak został zabrany od matki Haliny Mania , brat miał nazwisko Pochawka. Jwstem jeg rodzoną siostra o 2 lata starszą. Jeżeli to pomoże miał rozczep warg i podniebienia.
  • 5 października 1983 roku przywódca NSZZ Solidarnośc Lech Wałęsa otrzymał Pokojową Nagrode Nobla. Przyszły Prezydent nie mógł odebrać jej osobiście. Dwa miesiące później w Sztokholmie reprezentowali go żona Danuta i syn. Lech Wałęsa obawiał się, że władze PRL nie wpuściłyby go z powrotem do kraju. Pani Danuta przeczytała wówczas oświadczenie męża: "Znane są wam powody, dla których nie mogłem przybyc do waszej stolicy, aby odebrać tę zaszczytną nagrodę. W tym uroczystym dniu ...
  • 19 wrzesnia 1983 roku po raz pierwszy użyty został znak graficzny zwany emotikonem. "Znaczek :-) został użyty po raz pierwszy 19 września 1982 o godz.11.44 przez profesora Scotta Fahlmana z Carnegie Mellon University, jednak sam pomysł typograficznych emotikon złożonych ze znaków przestankowych pojawił się wczesniej". "Emotikon lub emotikona (ang. emoticon), uśmieszek (smile, smiley), buźka to złożony ze znaków ASCII wyraz nastroju, używany oraz nadużywany przez użytkownikó...
  • Robi się coraz mniej ciekawie pośród wróżek - znowu pojawiła się nowa osoba która niestety zwęszyła łatwy żer na Allegro.... - Kilka osób zgłosiło już że otrzymało ten sam tekst- szablon - Teksty pochodzą z różnych książek o Tarocie, czyli niby standard pseudowrózek.. - Co jest "nowością" - u wróżki tej wykupuje się tak na prawdę nie indywidualną usługę wróżebną lecz KOD do swojej wrózby który należy wpisać na podanej stronie www. To działa na takich zasadach jak w wrózbach sms...
  • Posiadam wino Tokaj 1983 r., białe, zastanawiam się jaka może być jego wartość w PLN ?
  • Już w filmie Szklana Pułapka (Die Hard) z 1987 był pokazany działający komputer z dotykowym ekranem i interfejsem.
  • HEJ, JESTEM Z KLASY IVE OD p.TŁUSZCZAK. NAJPIERW BYŁ PALUCH A POTEM TŁUSZCZAK BRRR. POZDRAWIAM I ZACHĘCAM DO WPISÓW
  • ...i mówiono o Solidarności w państwowych mediach podobnie jak dziś pisze się i mówi w mediach mainstreamowych o PiS? Warto by się nad tym zastanowić czy dziś red. Michnik sugerujący, że "swołocz" nie dorosła do wolności i że sugerowanie jakoby RP nie była suwerenna jest jakąś aberracją nie zbliża się do tych, z którymi wtedy walczył?
  • Dobrze byłoby, gdyby udało się dotrzeć do takiego planu na którym zaznaczone byłyby numery istniejących wówczas bloków, może przystanki. Nie wiem czy Ursynów dotkneły zmiany nazw ulic Z góry dziękuje za podpowiedzi. Chciałbym też podziękować osobie o nicku yavorius za szybką pomoc w ustaleniu trasy autobusu A również z roku 1983.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?