Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      brak owulacji

brak owulacji

(9 wyników)
    • Witam wszystkich dowiedziałam się od mojej pani ginekolog,że nie w każdym miesiącu mam owulację.Był to dla mnie lekki szok.Swoją diagnozę oparła na USG dopochwowym jajników.Było robione w 19 dniu cyklu i były na jajnikach pęcherzyki,jeden 16 mm...Jej zdaniem nie zaszła wtedy owulacja...Oznacza to jej zdaniem,że w zajściu w ciążę potrzebne mi będą tabletki hormonalne,które będą blokować przysadkę mózgową i wymuszać na jajnikach odpowiednią pracę. Jednak dopóki nie zamierzam mieć dz...
    • Witam serdecznie, Piszę bo jestem zaniepokojona- od 2-3 cykli zauweażyłam, że trakcię cyklu mam "sucho" przez cały czas o co więcej moja szyjka macicy jest długa, cały czas nisko i zamknięta. ponadto tyję. tak do lekarza się wybieram, ale mam pytanie moze któras z was miala cos takieg. dodam, ze w ciazy na 99,9% nie jestem
    • Czy któraś z Was miała(lub ma) podobny problem. A mianowicie chodzi o cykle bezowulacyjne. Po krótce byłam na USG w środę- pęcherzyki 19-20 mm i kolejne USG wczoraj- większa ilość pęcherzyków ale mniejszych. Lekarz powiedział, że brak owulacji. Zaznaczam, że dzień wczorajszy to 14 dc. Od jutra mam brać luteinę przez 10 dni, potem mam brać clostilbegyt od 5-9 dc, a potem jakiś zastrzyk na pękanie pęcherzyków. Ja już sie w tym wszystkim pogubiłam. Nie wiem co jest na co, no bo z teg...
    • Przez 6 lat bez przerwy bralam pigulki (Diane 35 i Milvane), we wrzesniu odstawilam. Pierwszy cykl byl bezowulacyjny i trwal 70 dni, drugi bez owu i 74 dni, trzeci bez owu i trwa juz 140 dni! Nie mam ani owulacji ani miesiaczki. O tabletkach nie chce juz nigdy w zyciu slyszec. Jakie moga byc powody tego wszystkiego? Wlasnie dzis zrobilam badania hormonow, czekam na wyniki. Co sie moze dziac w moim organizmie, co z tego jest najlatwiejsze do wyleczenia, a co najtrudniejsze? Czy mam...
    • Moze mi ktoras a szanownych pan pomoze zrozumiec. Nie mam okresu. Tu juz 58 dzien. Wczoraj robila test. Negatywny. Nie zabezpieczamy sie, dzidzius mile widziany. Zawsze mialam cykle dlugie 33-44 di. Jakis 8 lat temu leczylam sie hormonalnie bo okres mialam jak u slonia, podobno zawyzony poziom hormonow, uregulowalo sie wszystko kiedy zrezygnowalam z pracy ktora nabawila mnie lekkiej nerwicy. Kilka dni temu bylam u lekarki, ktora stwierdzila ze czasami zdarzaja sie cykle bezowulac...
    • witam, szukam informacji nt. małych jajników - moje mają wielkość 15,4 x 8,4 mm i 19,8 x 10,2 mm. czy ktoś wie czego jest to przyczyną?
    • W poprzednim cyklu miesiączka opóźniło mi się o ok 2 tygodnie, przy czym krwawienie bylo skąpe. W przeddzień owej miesiączki robilam test- wynik negatywny. W tym cyklu obserwując się nie zauważylam żadnego śluzu (teraz 26 dzień cyklu). Czy to oznacza, że mam cykl bezowulacyjny? Czy w takim cyklu powinnam planowo dostać miesięczkę?
    • Zalozylam osobny watek, bo poprzedni bardzo sie zozrosl i nie wiem czy dotrze Pani do mojego pytania, otoz przerwalam ( z polecenia lekarza) branie pigulek (harmonet) w 11 dniu cyklu. Mialam krwawienie z odstawienia. Dzis mija 31 dzien cyklu i nie mam miesiaczki. czy to oznacza, ze podczas 11 dni brania juz zhamowala sie owulacja i nie dostane krwawienia? czy spokojnie czekac na miesiaczke? (tzn do na owulacje). bardzo dziekuje za odpowiedz, ad PS nim zaczelam brac pigulki, mi...
    • Czy brak sluzu plodnego swiadczy o braku owulacji, czy momo wszystko owulacja moze nastopic?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się