Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      drewniany

drewniany

(238 wyników)
    • Który producent paneli drewnianych jest wg Was najlepszy (cena i jakość)? Od którego najlepiej kupić podłogę? Barlinek, Baltic Wood... ?
    • witam remontuje strych w 100-letniej kamienicy.. neiwiem co mam zrobic z podlozem pod laznienke ..jest tam drewniany strop 30x15 belki stropowe w odleglosci niecalego metra od siebie i stare deski.chcialem zerwac deski wyrownac do belek polozyc folie i wylac beton na okolo 9m2 na wysokosc 5 cm.. ale obawiam sie ze belki maga przegnic i to wszystko moze sie zawalic.. co o tym myslicie?? czy jest jakies inne rozwiazanie.. do plyty osb i na to plytki nie jestem przekonany w dodatku ma byc tam...
    • czy ma ktoś może doświadczenia w gontach drewnianych? potrzebuję informacji w zakresie głównie cenowym - materiały + robocizna (może być duże przybliżenie). właśnie remontuję drewniany dom w stylu góralskim (ok. 30- letni). dach mam z blachy + brak ocieplenia. w zimie w górach bywa chłodno :))) więc postanowiłem zmienić dach oraz go ocieplić. chciałbym zamówić wykonanie ok. 300 m2 dachu, który bedzie pokryty gontem drewnianym. wszelkie podpowiedzi mile widziane. pozdrawiam
    • Witam! Bardzo proszę o informacje na temat użytkowania oraz jakości drewnianych podłóg i paneli firmy Tarkett. Za wszelkie informację będę bardzo wdzięczna.
    • Mam w kuchni starą drewniana podłogę, lakieru dawno nie widziała. Ktos przez przypadek wylał na nią olej z frytkownicy i nie starł. I tak sobie wsiakał. Po 2 latach chce cos z tym zrobić, bo ogromna plama ochydnie wygląda. Mówia mi, ze nic juz nie zrobie, ze plama będzie zawsze, czy faktycznie?
    • chciałabym postawić drewniany domek (ok 60m2) letniskowy. Ocieplony wełną mineralna. czy jest metoda żeby takowy domek postawić i zmieścić się w 35tys ?. Gotowe odpadają- znacznie przekraczają mój budżet. może trzebaby wziąć cieślę, ale ile on weźmie za postawienie takiego domku?- może ktoś orientuje się w kosztach postawienia takiego domku za pomocą wynajętego czlowieka. A może ktoś z Was ma namiar na jakąś firmę, która podjęłaby się wykonania takiego domeczku za małe pieniądze.
    • witam proszę o odpowiedz na nurtujące mnie od jakiegoś czasu pytanie. Otóż ponad dwa lata temu zakupiłem mieszkanie w starej poniemieckiej kamienicy, mieszkanie było już po remoncie. Na podłogach w przedpokoju, kuchni, łazience oraz w salonie zrobiona jest betonowa wylewka, na tej wylewce położone są kafelki. wysokość tej wylewki wraz z kafelkami w stosunku do pozostałych pomieszczeń, gdzie nie ma tej wylewki a sa położone panele to ok.7cm. poprzedni właściciel zapewniał mnie, ze wszystko ...
    • Jestem w trakcie remontu mieszkania. Co wychodzi taniej? 1) podłoga z desek drewnianych (sosnowych 55zł/m2 będę miała) czy 2) wylanie betonu (muszę bo jest duża różnica poziomów w porównaniu do sąsiednich pomieszczeń) a na to ułożenie płytek ( myślę że kupowałabym max do 40zł/m2). Wiem mniej wiecej jaki będzie koszt drugiej opcji (razem z robocizną) ale zupełnie nie mam rozeznania co do pierwszej opcji. Ile będzie wynosiła robocizna, co oprócz lakieru będzie potrzebne? Ile potrzeba...
    • Mam pytanie chcę wykonać balkon w drewnianym domu chcę go zrobić na betonowych filarach i chcę aby był betonowy ale nie za bardzo wiem od czego zacząć może polecacie inne rozwiązanie balkonu może drewniany? proszę o radę
    • pomozcie! co polozyc w salonie gdzie bede miec ogrzewanie podlogowe- wodne. chcialam mozaike przemyslowa ale podobno odpada bo za gruba..jakie macie roziwazania?? czy ma ktos zamontowane panel drewniany firmy beligjskiej Par-ky- to mi polecja bo ma 7-8 mm.
    • Witam, mam pytanie chce zrobić nową [i]łazienkę na poddaszu[/i] w domu. poddasze mam na [i]stropie drewnianym[/i], chce zdjąć starą podłogę, zobaczyć w jakim stanie są belki stropowe, zabezpieczyć je i na tym ułożyć [i]drewniana podłogę[/i]. Jakie materiały zastosować (warstwy), żeby zabezpieczyć strop przed ewentualnym zalaniem i jakiego drewna użyć?? z tego samego drewna chce również zrobić obudowę wanny. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Witam! Na zimę schowałem do domu drewnianą huśtawkę zrobioną z okrągłych bali drewna około 9 cm średnicy. Niestety pod wpływem ciepła na drewnie pojawiły się pęknięcia. W jaki sposób i czym można wypełnić te szczeliny, żeby na wiosnę była znowu ładna?
    • Mam krotkie pytanie. W pon beda u mnie klasc podlogi drewniane. Kleic do posadzki betonowej deski debowe szer. 14cm, grubosc 2,5cm, dlugosc roznie ;)) Prosze powiedzcie dlaczego deski musza po polozeniu lezakowac ok. 2 tyg. zanim zostana wycyklinowane? Czy to zalezy od kleju? I jaki byscie klej polecali do klejenia desek? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.
    • Witam! Mieszkam w domu z ok. 1940 roku. Chcę wyremontować podłogi (położyć panele), ale najbardziej denerwuje mnie to, że podłogi się trzęsą gdy się po nich chodzi. Wiadomo, kiedyś nie było ani pieniędzy ani materiałów by robić betonowe stropy więc robiło się stropy z belek drewnianych na które kładło się deski. Ta drewniana konstrukcja powoduje te ruchy w pionie za każdym razem gdy po danej podłodze się chodzi. Czy jest jakaś metoda aby pozbyć się tych ruchów? Myślałem o wylewce, al...
    • Witam, Planuję remont domu. Ile będą mnie kosztowały (mniej więcej) ładne wewnętrzne drzwi drewniane (prawdziwe drewniane, bez żadnych oklein np. od stolarza)? Chodzi mi komplet: z ościeżnicami, klamkami i innymi niezbędnymi dodatkami (obecne będą wymontowane). Jaki przeznaczyć na to budżet? Drzwi jest 8 par. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
    • mam pytanie czy mozna przykręcic płyty kg do drewnianego stelazu na suficie ?(sufit jest cały drewniany ) dziekuje za pomoc
    • Witam Był niedaleko post na temat układania paneli na krzywym parkiecie - zerwać dać wylewkę i OK A co podpowiecie na drewnianych belkach stropowych przykręcona deska 32, ale niestety i one nie są również idealnie równe. Czy po wydzieleniu pomieszczeń wysypać jastrych i położyć panele ? Czy płyta miekka typu "pilśniowa" albo coś podobnego i panele ? No bo wylewki się nie da, chociaż ... ale ciężar robi swoje
    • Witam, niedługo będą zakładać nam schody drewniane i zastanawiamy się czy zamiast kinkietu na ścianie nie zrobić halogenów ok 3-4 z boku schodów, boję się tylko tego że te halogeny nie dadzą odpowiedniego światła bo cała nasza klatka schodowa jest zabudowana ( nie jest za duża bo ok 14 schodków)
    • Czym moge pokryc sciany z drewnianych plyt?W efekcie koncowym chcialabym uzyskac biala powierzchnie pod malowanie.Wyczytalam,ze gladzie gipsowe sie nie nadaja bo na zlaczach popeka.W takim razie co?A jezeli w gre wchodzi tapeta to czy mozna ja klasc bezposrednio na podlozu drewnianym?
    • W standardzie u dewelopera mam okna PCV w okleinie drewnopodobnej. Chciałabym zamienić je na drewniane, ale nie wiem czy się to opłaca. Drewniane na pewno są ładniejsze, wymagają konserwacji. Nie wiem czy da się konserwować okna z okleiną, co w przypadku gdy okleina się zniszczy?Czy np. pod wpływem warunków atmosferycznych coś się z nią nie dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się