Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      drewniany

drewniany

(51 wyników)
    • Z drewna klejonego wykonuje sie cale ramy konstrukcyjne...z plastiku nie
    • mam w domu skrzypiące podłogi drewniane. Mają tak na oko z 40-lat(blok został wybudowany w 1960).Mam zamiar położyć panele 12mm. Ile by kosztowała robocizna tj. zerwanie tej starej podłogi wylewki położenie paneli itd... Pozdro
    • Co macie u siebie i co polecacie? U mnie w domu podłogi są drewniane i nie wiem jak "spisują się" panele (takie z płyty, oklejane, no wiecie ;P) – po jakim czasie się niszczą, jakie detergenty można stosować. Chce wszystko wiedzieć. Bo druga opcja to parkiet z drewna/deseczek, z tym, że cena mnie powala, a trzeba wymienić w prawie całym mieszkaniu. Nowa podłoga byłaby kładziona na obecny parkiet pamiętający jeszcze czasy Gierka. Czy to robi jakąś różnicę (tzn. nie czasy Gerka ty...
    • Stoję przed dylematem.Zdecydowanie wolę podlogę drewnianą.mam jednak ograniczone fundusze.Zdecydowałam sie na tańsze panele drewniane /jest ich sporo w marketach budowlanych/. Podzielcie się, proszę uwagami jak one sprawują się w mieszkaniach z wielkiej plyty /nierównosci/.Na co powinnam zwrócic uwagę?
    • Witam wszystkich i mam dylemat, otoz mam podasze ktore jest ocieplone wata i musze połozyc płyty kartonowo gipsowe, poniewaz na skosy.fachowce mowia jeden ze nalezy kupic płyty kartonowo gipsowe i oczywiscie stelarz do tych plyt, drugi mowi ze jesli mam zrobiony juz stelaz ale z drewna to nie potrzeba stelaza metalowego. rozmawiaja z kolega stwierdzil ze najlepiej bedzie jak kupie stelarz metalowy, bo dom chodzi i nie edzie pekniec, a jesli bym zamontował płyty na stelarz drewni...
    • Witam, będziemy wymieniać stare okna na ona PCV (niestety nie stać nas na drewniane). Zastanawiam się czy do plastikowych okien będą pasować drewniane parapety? Chodzi oczywiście o parapety wewnętrzne. Może ktoś ma takie połączenie albo widział u kogoś? ------------------------- naszemieszkanie.wordpress.com
    • jak w temacie,napiszcie prosze,ktore drzwi są trwalsze i lepsze jakościowo,sosnowe,czy z płyty ,ale w naturalnej okleinie (firmy DRE)nie chciałabym,aby były to drzwi na 5 lat,a na drewniane z prawdziwego zdarzenia mnie nie stać ,napiszcie prosze ,które lepsze ,dziekuje pozdrawiam
    • Witam.Jestem w poszukiwaniu solidnej firmy,produkującej drewniane okna.Zastanawiam się nad ADPOL z Torunia,GORAN z Lublina i KRC Olecko.Jest bardza mało wątków na ten temat, więc liczę na Was, czy znacie firmy godne polecenia, a które odradzacie(oprócz Urzędowski). Drewniane okna, to nie mały wydatek, więc nie chciałabym póżniej narzekać.Bardzo dziękuję za wszystkie opinii.Pozdrawiam.
    • witam, mam zamiar wymienic okna na drewniane mieszkam w Warszawie okna mam nietypowe 1) 95 na 152 (pojedyncze) 2) 175 na 152 (podowjne) 3) 6x 95 na 290 (6 skrzydel balkonowych + lufty nad nimi) ile moga kosztowac takie okna? czy znacie dobrych producentow/montazystow?
    • jak w temacie mam zamiar kupić gotowy drewniany domek i mam problem czym ocieplić wełna, styropian domek nie będzie miał kominka czy innego źródła ogrzewania wewnątrz słyszałem że wełna będzie chłonąć wilgoć i może śmierdzieć styropian nie przepuszcza powietrza natomiast ma powodować grzyb lub czernienie desek czy jest to prawda a może istnieją inne metody ociepleń proszę o poradę, pzdr
    • Poszukuję namiarów na niedrogą a solidną firmę w Warszawie sprzedającą i montującą okna drewniane.
    • Witam Przy wyborze okien każdy ma odmienne zdanie na temat jakie okna zamontować, drewniane czy popularne plastiki.Wielu z nas woli jednak drewno i wtedy zdajemy sobie pytanie jaki parapet wybrać? Parapety drewniane są na tyle dobrym wyborem , ponieważ możemy je odnawiać wiele razy. Mam przyjemność zaprezentowania parapetów drewnianych które wykonałem według własnego pomysłu z elementami intarsji. Chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o kolorystyce, wzorach i ogólnie o moim pomyśle. ...
    • Zastanawiam się nad podłogą w mieszakniu. Oczywiscie chciałabym aby podłoga była drewniana ale od parkiey odstręz mnie konicznosc cyklinowania już za 10 lat. Czy może panele drewniane albo jkiś inny produkt może tzw finish parkiet bądż co bądz fabryczne lakierowne są trwlsze i wytrzymają z 15 lat. Chciałąbym uniknać cyklinowanoia i całego bałąganu który ie z nim wiaze juz za 10 lat. W ogóle nie wyobrazam soebe tego zabiegu gdy sie mieszka w doimu rzeba by sie gdzieś wyprowadzi i...
    • Jakie okna polecacie drewno czy pcv czy ktoś ma doświadczenie z oknami Urzedowski?
    • konkretnie chodzi mi i powloke lakiernicza. Prosze o kontakt na adres gazetowy.
    • od jakiegoś czasu rozglądam się za panelami drewnianymi. początkowo byłem zdecydowany na barlinka, ale jeżdżąc po sklepach zacząłem nabierać wątpliwości. naturalne jest, że sprzedawcy z konkurencji odradzają barlinka, ale już mniej naturalne, gdy odradzają go również sprzedawcy, którzy barlinka mają w swojej ofercie. barlinek podobno nie grzeszy jakością. szukam paneli do 150 pln za m2. co polecacie (jaką firmę/producenta)?
    • PAnele drewniane są piękne jak piękny parkiet i łatwe w montazu jak panele zwykłe. Niestety są dosc drogie kiedyś deske barloineckaw idziałm po125/mkw. Z tego co czytam na forum deska barlinecka wsród uzytkowników ma wielu niezadowolonych nie polecajćych jej z uwagi na kiepską trwałosć wgniecneia zrysowania. Czy to atrybut paneli drewnianych od tego producenta czy innych tez? Jak użytkuije się panel drewniany w porównaiu do zwykłego laminowanego ale porządnego o wys scieralnosci...
    • witam, planuje podloge z drewna - parkiet, deske podlogowa. co polecacie? jaki gatunek drewna (raczej nasz rodzimy)? jak ksztaltuja sie ceny obecnie za sam material, jak za robocizne? ile w przyblizeniu wychodzi cena za m2 takiej podlogi (drewno+robocizna)? wiem, ze to bardzo ogolne informacje, i wszystko zalezy od tego, jakie to drewno, itd... mozecie napisac, jak to wyszlo finansowo u was? jakiego producenta polecacie, firmy?
    • Architekt radzi wyłożyć wnętrze zieloną płytą k-g ze względu na wilgotność. Obawiam się pękania płyt i sensu kładzenia kafli gdy drewno będzie pracować. Jak zabezpieczyć ściany w mokrych strefach?
    • Witam, z racji tego, że wiosna już tuż tuż ;) planujemy w końcu obłożyć naszą fasadę domu deskami elewacyjnymi :) I tu rodzi się problem, bo jak drewno już znaleźliśmy (modrzew), niedługo będzie go ekipa zakładać to padło pytanie czym chcemy aby to pomalować. Jeśli chodzi o sam impregnat bezbarwny to na razie jest wszystko przygotowane produktem Sadolin Base... i teraz musimy się zastanowić co najlepszego było by na pomalowanie już "ostateczne" ? Co możecie polecić? dalej Sadolin? Może Vidar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się