dyskopatia

(6 wyników)
  • 3 lata temu u mnie zdiagnozowano dyskopatię lewostronną. RM nie wykazał ucisków na korzenie, tylko "delikatny bulging" objawy: ch...ny ból pośladka, uniemożliwiający siedzenie, postrzały do stóp lewej nogi (przy wcześniejszych atakach) obecnie znów mnie zaatakowało i oprócz bólu pośladka, mam lekki ból/mrowienie po zewnętrznej stronie lewej nogi, kończy się silniejszym mrowieniem między kolanem a łydką, postrzałów nie ma. jestem już po fizjoterapii (masaże, tens, pole magnet, solux i lase...
  • Tak się zastanawiam czy jest możliwe wyleczenie dyskopatii? Czy dyski mogą się same powsuwać na swoje miejsca tylko dzięki ćwiczeniom? Kiedy tak naprawdę jest potrzebna operacja? Czy z dyskopatią bez leczenia można spokojnie żyć? Czy ktoś ma doświadczenie w temacie?
  • Witam, Kilka lat temu stwierdzono u mnie dyskopatie - uszkodzona czesc ledzwiowa kregoslupa. Nauczylam sie zyc z ciaglym bolem w tek okolicy, ale w najblizszym czasie zamierzamy z mezem postarac sie o pierwsze dziecko. Szczerze powiedziawszy bardzo sie obawiam reakcji ze strony kregoslupa - przy normalnym obciazeniu mam czesto klopoty z porannym wstaniem z lozka, co bedzie, gdy zaczne przybierac na wadze...? Czy ktoras z Was miala podobne problemy? Dziekuje i pozdrawiam. Yennah.
  • Co to może być - kłujący ból na wysokości lewej łopatki, z tyłu. Coś jak nerwoból, boli przy głębszym oddechu. Myślałam, że coś typu "krzywo spałam". Ale ten ból zaczął się powtarzać, a dziś obudziłam się ze zdrętwiałą lewą ręką, chociaż na niej nie leżałam... Zaczynam się martwić, nie wiem, iść z tym do lekarza?
  • Bardzo proszę o pomoc. Piszę w imieniu mojej mamy, która ma 55 lat. Ma dyskopatię, niedotlenienie mięśnia sercowego i leczy się na niedoczynność tarczycy. Bardzo dokucza jej drętwienie rąk oraz tzw. drętwienie języka. Mówi, że na końcu języka kilka razy w miesiącu wyskakuje jej pot.pypeć (bąbel), który bardzo boli.Żaden lekarz nie wie co jest tego przyczyną. Bardzo proszę o poradę. Może ktoś ma podoble dolegliwości lub lekarz wypowie się na ten temat.
  • Dziewczyny, jestem juz prawie 3 mesiące po porodzie,a wciąż dokucza mi okropny ból krzyża promieniujący na nogę. Czy macie jakies sprawdzone spospoby/ćwiczenia na złagodzenie go? Mona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się