epilepsja

(6 wyników)
  • sluchajcie nie wiem co sie ze mna dzieje, boje sie, ze moze mam epilepsje, bo w mojej rodzinie byly dwie osoby z ta choroba. miesiac temy zemdlalam na imprezie u kolezanki, wypilam kilka piw, trwalo to chwile, wstalam z kanapy, zamroczylo mnie, poczułam się słabo i upadlam, ale znajomi mowli, ze nie bylo zadnych drgawek , poprostu lezalam na podlodze i nic, potem normalnie wstałam, pamiętałam, że upadłam itede. wczoraj to znowy sie zdarzylo! teraz w czasie cwiczenia fitness. znowu nie ...
  • Na podstawie rezonansu mózgu stwierdzono u mnie epilepsję, jednak nigdy do tej pory nie miałam ataku (skierowanie na rezonans z powodu bólu głowy). W momencie gdy współzyję ze swoim partnerem często pojawiają się u mnie przed oczami takie błyski jakby ktoś robił mi zdjęcia z aparatu z fleszem i tak zaczełam zastanawiać się zy to może mieć z wiązek z epilepsją, albo powiedzcie co to może być.
  • Byłam dziś u ginekologa i okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo się ucieszyłam, ale chyba za wcześnie. Choruję na epilepsję od 6 lat, biorę sporo tabletek. Wiem, że nie można przestać ich brać, a ilość ataków się zwiększa w ciąży. Dziecko może urodzić się zdeformowane... Biorę Gabitril i Trileptal. Któraś z Was była w takiej sytuacji?
  • Witam wszystkich:) Mam takie pytanko, czy ktoś wie może jaka antykoncepcja jest najbardziej bezpieczna pod względem interakcji z lekami na epilepsje , biorąc równiez pod uwagę żeby ta antykoncepcja byla jak najbardziej skuteczna.... Ponoć tabletki są średnio akceptowalne, więc co może być dobrę w takim przypadku?? Prosze o pomoc;) z góry wszystkim dziekuje i pozdrawiam:)
  • Choruję na epi pourazową(od 12 r.z.),przyjmuję lek Clonazepamum 0,5 mg (2 tabl rano ,2 wieczorem),bez napadów.Chciałam zapytać czy mogę spokojnie stosować plastry Evra? Czy raczej są niewskazane a lepsze byłyby pigułki??? Jeszcze nie współżyłam.Bardzo proszę o fachową poradę. Uprzejmie dziękuję i pozdrawiam:)
  • Jak myslicie czy jak kobieta jest chora na epilepsję choć nie ma ataków to czy może to być przeszkodą na ułożenie sobie życia osobistego,przecież każdy facet chce mieć zdrową żonę niż chorą - prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się