hanno

(105 wyników)
  • Proszę Was o pomoc w wyborze imienia dla synka, nazwisko krótkie na R. Zastanawialiśmy się nad Hubertem, Kornelem, Jonatanem, Oliwierem, Emilianem, Jeremim i Nikodemem. Ja mam swojego faworyta Eliasza - ale mąż się nie chce zgodzić, z uwagi na jego hebrajskość, którą rzekomo będą dręczyć małego inni. Ale mi się to imię bardzo podoba... A może macie jakieś inne typy? Co myślicie o Eliaszu?
  • Dziewczyny sa juz z nami!!! A problem z imieniem pozostal :( Sek w tym, ze ta, ktora miala byc Helenka jakos na swoje delikatne imie nie wyglada. Dziewczyna jak rzepa, lekko rudawa... Znajomi, ktorzy wiedzieli o planach imiennich pytaja, ktora to Klara a ktora HELCIA!!! Brrr!! Chyba nie przewidywalam mozliwosci takich zdrobnien. Nawet moj maz mowi o niej Hela. Oj moze lepiej byloby Hanna? Nina? Przypominam, ze imie musi byc funkcjonalne w Polsce i Anglii, pasowac do imion braci, czyli Julian...
  • rodzenstwo to Jagoda i Julian dlugie nazwisko na s konczy sie na icz mam czas do jutra
  • Nasze malzenskie dyskusje dotyczace imienia najmlodszej latorosli trwaja juz wiele miesiecy, ale nie trafilismy na "to" imie. Mieszkamy we Fr, maz stad pochodzi, wiec dobre funkcjonowanie imienia w dwoch krajach i w dwoch jezykach jest dodatkowym kryterium. Lista rozwazanych imion jest dluzsza, ale dzisiaj chcialabym spytac Was o opinie na temat tych dwoch imion : Hanna i Gabriela. W przypadku Hanny w wymowie fr zostanie z tego imienia "Ana", wiec nie jestem pewna jak bede to znosila, jak wsz...
  • Ktore Wam sie bardziej podoba?
  • Witajcie, znów tu jesteśmy bo nasza córeczka Hanna Emilia oczekuje rodzeństwa. Wybraliśmy dla synka - Benjamin a dla córki - Emma mamy tylko problem z drugimi imionami do tych powyższych? A może macie jakieś swoje propozycje na imiona które pasowały by do Hanny? Chcielibyśmy by ładnie pasowały do siebie...
  • Wszystko czysto teoretycznie, ale "umyśliła" mi się taka słodka trójeczka - 2 dziewuszki i chłopczyk. Pierwsze imiona jakie przyszły mi na myśl to Hanna, Zofia i Leonard. Zofia i Leon w rodzinie już są (starsze pokolenie, ale dyskwalifikuje), wiec na miejsce Zosi szybko weszła Anielka. Tak więc jest Hanna, Aniela i ... ? Przez Leona, Leonard odpada, dlatego czekam na wasze propozycje. A może jakieś całkiem inne imiona dla takiego trio ? :) A tak poza tym, WESOŁYCH ŚWIĄT I SMACZNEGO JAJKA ;)
  • Da się ostatnio zaobserwować zainteresowanie imieniem Hanna ? skąd to się wzięło? W moim odczuciu Hanna jest nieudaną próbą urozmaicenia Anny. O ile Ania podoba mi się nawet bardzo, to Hania brzmi przyciężko, coś się gryzie, jednej literki za dużo. Wiem, ze każdy ma inny gust, ale ciekawi mnie ten fenomen wzrostu popularności.
  • Które imię wybrać? Oba imiona bardzo mi się podobają, ale obawiam się że Raisa jest zbyt oryginalne a Hania zbyt ostatnio popularne. Co o tym sądzicie?
  • To moje typy Hania już od dawna, Julian zostanie. Na miejscach drugich: Halszka i Wojciech:)
  • dzisiaj na oddziale leżała mamusia, wczoraj urodziła bliźniaki Huberta Bartłomieja Hannę Jaśminę mnie osobiście ten zestaw bardzo przypadł do gustu :)
  • Podpowiedzcie bo Hania lada dzień przyjdzie na świat, a my nie dość, że nie jesteśmy pewni, czy Hanna to dobry wybór, to jeszcze kompletnie nie mamy pomysłu na drugie imię... Na razie rozpatrywane wersje to: Hanna Maja Hanna Emilia Hanna Zuzanna Hanna Rozalia Hanna Alicja a może jakieś inne? proszę o podpowiedzi :)
  • Ponownie pytam o Wasze zdanie. Teraz na tapecie są dwa imiona Helena i Hanna. Które z tych imion Waszym zdaniem będzie lepsze? Bardziej popularna jest Hania (ale w takim stopniu, że w ogóle nam nie przeszkadza). Zastanawiam się tylko, czy któreś z tych imion za kilka lat nie będzie traktowane za "starodawne".
  • Pomóżcie wybrać imię dla siostry lub brata mojej Hani Helenki.
  • Czy ktoś może wie, czy przy Chrzcie Świętym można nadać imię Hanna? Hanna jest jak wiemy odmianą imienia Anna, czy zatem samo imie Hanna nadane przy urodzeniu wystarczy i może też zostać potraktowane jako imie święte? Czy musiałabym dodatkowo dla Kościoła nadać imię Anna lub imię innej świętej? Szczerze mówiąc wolałabym nadać tylko jedno imię Hanna i ciekawa jestem czy Kościół traktuje Hannę jak Annę.
  • moja bliska koleżanka spodziewa się córki. jeszcze kilka miesięcy temu wahali się między Hanną i Antoniną (spytana o upodobania zdecydowanie doradzałam Antoninę), a tu się okazuje że nastąpiła zmiana. ponoć na szkole rodzenia co druga oczekiwana dziewczynka miała być Hanną lub Antoniną. zatem zdecydowali się na - - Aleksandrę. a mi się szkoda zrobiło, że nie Antosia, no ale cóż poradzić :) czy rzeczywiście Aleksandra obecnie jest mniej popularna od Antoniny? o Hannę nawet nie pytam,...
  • Które imię Waszym zdaniem jest bardziej popularne: Hanna czy Amelia? Ostatnio ciągle słyszę że Amelia jest nadawane na każdym kroku, podobnei jak Zosia i Marysia. Czy to prawda? I jak się ma popularność Amelii i Hanny? Czy idą "łeb w łeb"?
  • Ktore imie jest mniej popularne i bardziej sie wam podoba? Myslalam, ze Hanny nie sa zbyt modne ale coraz wiecej sie o nich slyszy:( Pozdrawiam
  • szukajac imienia zaczelam przegladac liste imion japonskich i zastanawiam sie,czy hana jest odpowiednikiem naszej polskiej hanna,a kaiya to polska kaja. a tak z ciekawostek znalazlam tez imie kohana. ciekawe,czy daloby sie je zarejestrowac w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.