Dodaj do ulubionych

Hanna i Julian

31.07.12, 11:42
To moje typy Hania już od dawna, Julian zostanie. Na miejscach drugich: Halszka i Wojciechsmile
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Hanna i Julian 31.07.12, 11:53
      Hanna mi się podoba, ale jej popularność mnie skutecznie zniechęca. Halszka także mi się podoba, ale tylko jako zdrobnienie, najlepiej od Haliny. Znam jedną dorosłą Halszkę i zawsze jej imię średnio mi do niej pasowało. Głównie z powodu jego "zdrobnieniowości" właśnie.

Co do typów męskich - nie przepadam za Julianem. Jest dla mnie z grupy wybitnie mało męskich imion, na czele z Natanielem i Gabrielem. Wojciech podoba mi się dużo bardziej, ale tu znowu - jego popularność mnie odrzuca, niestety.
      • dalenia Re: Hanna i Julian 31.07.12, 11:56
        A, czekaj. Na drugich miejscach, tzn. że na drugich miejscach w Twoim osobistym rankingu czy na drugich miejscach u dzieci? smile
      • paula.anna Re: Hanna i Julian 01.08.12, 11:57
        dalenia napisała:

> Hanna mi się podoba, ale jej popularność mnie skutecznie zniechęca. Halszka tak
        > że mi się podoba, ale tylko jako zdrobnienie, najlepiej od Haliny.

> Co do typów męskich - nie przepadam za Julianem. Jest dla mnie z grupy wybitnie
        > mało męskich imion, na czele z Natanielem i Gabrielem. Wojciech podoba mi się
        > dużo bardziej, ale tu znowu - jego popularność mnie odrzuca, niestety.

Pozwolę sobie podpisać się pod tym, co napisała Dalenia smile
        Choć ja może rozważyłabym Wojciecha, na razie nie odbieram go jako szalenie popularnego
    • annthonka Re: Hanna i Julian 31.07.12, 15:57
      Hania, Haneczka - bardzo ładnie, ale ja bym się nie zdecydowała ze względu na zbyt dużą popularność.
      Julian - dla mnie zbyt miękkie, chociaż zdrobnienie Julek mi się podoba.
      Halszka - zdecydowanie nie.
      Wojciech - odbieram to imię neutralnie, absolutnie mnie nie razi, ale sama bym nie nadała. Mały Wojtuś brzmi słodko.
    • corianna Re: Hanna i Julian 31.07.12, 23:34
      Hani ani Halszki nie lubie, jakos mi zadne damskie imie na litere H nie za bardzo sie podoba, jedynie Helenka ale tez zupelnie srednio ( zdrabnialabym Lenka, omijajac litere H ) : a meskie : i Julian i Wojciech sa super!
    • abiela Re: Hanna i Julian 01.08.12, 01:14
      ładne ale Hanna w moim odczuciu zbyt popularna. Wojciech i Halszka mnie za to nie zachwycają - Wojciech porządny ale tak jak Hanna, dośc popularny, Halszka zbyt zdrobnieniowo. Skoro lubisz imiona na h to może spodoba ci się Hilaria?
    • gaudencja Re: Hanna i Julian 01.08.12, 20:14
      Halszka strasznie zdrobnieniowa - nie lepiej nadać formę glówną, tj. Elżbietę, i zdrabniać do Halszki?
      Hanna za to przestała mnie przekonywać ze względu na popularność i kiedy się przekonałam, że większość Hanek starszego pokolenia jest oficjalnie Annami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.