pikadooor 31.07.12, 11:42 To moje typy Hania już od dawna, Julian zostanie. Na miejscach drugich: Halszka i Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Hanna i Julian 31.07.12, 11:53 Hanna mi się podoba, ale jej popularność mnie skutecznie zniechęca. Halszka także mi się podoba, ale tylko jako zdrobnienie, najlepiej od Haliny. Znam jedną dorosłą Halszkę i zawsze jej imię średnio mi do niej pasowało. Głównie z powodu jego "zdrobnieniowości" właśnie. Co do typów męskich - nie przepadam za Julianem. Jest dla mnie z grupy wybitnie mało męskich imion, na czele z Natanielem i Gabrielem. Wojciech podoba mi się dużo bardziej, ale tu znowu - jego popularność mnie odrzuca, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Hanna i Julian 31.07.12, 11:56 A, czekaj. Na drugich miejscach, tzn. że na drugich miejscach w Twoim osobistym rankingu czy na drugich miejscach u dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Hanna i Julian 01.08.12, 11:57 dalenia napisała: > Hanna mi się podoba, ale jej popularność mnie skutecznie zniechęca. Halszka tak > że mi się podoba, ale tylko jako zdrobnienie, najlepiej od Haliny. > Co do typów męskich - nie przepadam za Julianem. Jest dla mnie z grupy wybitnie > mało męskich imion, na czele z Natanielem i Gabrielem. Wojciech podoba mi się > dużo bardziej, ale tu znowu - jego popularność mnie odrzuca, niestety. Pozwolę sobie podpisać się pod tym, co napisała Dalenia Choć ja może rozważyłabym Wojciecha, na razie nie odbieram go jako szalenie popularnego Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Hanna i Julian 31.07.12, 15:57 Hania, Haneczka - bardzo ładnie, ale ja bym się nie zdecydowała ze względu na zbyt dużą popularność. Julian - dla mnie zbyt miękkie, chociaż zdrobnienie Julek mi się podoba. Halszka - zdecydowanie nie. Wojciech - odbieram to imię neutralnie, absolutnie mnie nie razi, ale sama bym nie nadała. Mały Wojtuś brzmi słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Hanna i Julian 31.07.12, 23:34 Hani ani Halszki nie lubie, jakos mi zadne damskie imie na litere H nie za bardzo sie podoba, jedynie Helenka ale tez zupelnie srednio ( zdrabnialabym Lenka, omijajac litere H ) : a meskie : i Julian i Wojciech sa super! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Hanna i Julian 01.08.12, 01:14 ładne ale Hanna w moim odczuciu zbyt popularna. Wojciech i Halszka mnie za to nie zachwycają - Wojciech porządny ale tak jak Hanna, dośc popularny, Halszka zbyt zdrobnieniowo. Skoro lubisz imiona na h to może spodoba ci się Hilaria? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hanna i Julian 01.08.12, 20:14 Halszka strasznie zdrobnieniowa - nie lepiej nadać formę glówną, tj. Elżbietę, i zdrabniać do Halszki? Hanna za to przestała mnie przekonywać ze względu na popularność i kiedy się przekonałam, że większość Hanek starszego pokolenia jest oficjalnie Annami. Odpowiedz Link Zgłoś