Forum   domek

domek

(18 wyników)
  • Nie wiem czy piszę w dobrym dziale.. Jak nie to przepraszam. Przy taniejących materiałach budowlanych i kosztach robocizny postanowiłem zrobić remont domków letniskowych. Remont już dobiega końca, teraz wyposażenie. Więc jak w temacie, osoby doświadczone proszę o poradę. Chodzi o w miarę tanie, bezawaryjne lodówki.
  • Jak w temecie - czy ktos robil tort-domek? Mam pomysl na niego (cienkie krazki zeby dawalo sie go kroic w "roznych kierunkach" :) dlatego, ze bedzie dosc wysoki), ale moze ktos robil cos podobnego i ma jakies sugestie? Pozdrawiam!
  • od jakiegos czasu chodzi za mna deser z dziecinstwa przygotowywany przez moja mame. nazywal sie 'domek baby jagi';) ...byl na zimno...w ksztalcie trojkata, i podluzny;) na trzech bokach oblozony herbatnikami ('mokrymi'), w srodku jakas masa ze slodkiego twarozku. jadlo sie to w nastepujacy sposob: deser do lodowki, potem sie kroilo na male trojkaciki, w srodku tej twarozkowej masy czerwona 'kropka', z jakiejs konfitury zapewne. przygotowywane w siermieznych latach 80tych;) moj...
  • czytam przepisy i jakoś niestety nie mogę sobie wyobrazić jak się te herbaniki później składa w trójkąt??? najpierw się wykłada masę na hernatniki,ale później niby jak?? może i niemądre pytanie, ale mnie zaćmiło;))
  • sciany i dach mam w czesciach ale nie mam pojecia czym go skleic...macie pomysly?
  • juz 5 lat temu piekłam, ale przy przeprowadzce zakopałam mój automat w graciarni, teraz odkopałam i znów świeży chlebek, bez dodatków chemii sobie piekę, pyyyyyszne i zdrrrrowe pieczywo ciemne i razowe :)))
  • bardzo lubie je robić i w tym roku dość hurtowo produkowałam je dla krewnych i znajomych. błąka mi sie po głowie myśl o robieniu ich na sprzedaż, ale kompletnie nie wiem ile taka chałupinka mogłaby kosztować...? fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2558880,2,1,domeczki.html
  • remontuję stary, wiejski domek i zastanawiam się nad białymi meblami do kuchni. Z ciemnyym, drewnianym blatem będą na pewno śliczne, martwi mnie tylko utrzymanie ich w czystości.... Słyszałam, że z takimi meblami jest mega problem, trzeba je na okrągło wycierać, przecierać. Lubie gotować, lubię mieć czysta kuchnię... i nie wiem czy decydowac się na biłą kuchnię. Poradźcie cos, prośzę:)
  • Witam! Grupa znajomych ( w porywach ma byc ze 30 nawet osob)wybiera sie na sylwka na dzialke, do domku. Domek jest spory, jest wyposazona kuchnia. Umawiamy sie, ze kazdy ma wziac cos do zjedzenia...i tu pojawia sie problem; co mozna by przyrzadzic (najlepiej dzien przed, bo w sylwka jeszcze lece do pracy), tak, by wziac to ze soba samochodem i ewentualnie szybko "wykonczyc" na miejscu? Domyslam sie, ze rzadzic beda salatki, wiec moze ktos ma jakis ciekawszy pomysl? No ewentualni...
  • Zaczne banalnie-mam swietnego znajomego, zna sie na winach, wprowadza mnie w ten swiat, ale zawsze to on wybieral wina, a teraz odwiedzi mnie i chcialabym,zeby nie przezyl zawodu. Ma byc czerwone, wytrwane i dobre. Ale jest jeden problem-nie jestem milionerka, niestety:) zatem prosze o pomoc i wskazowki, gdzie moge owe rekomendowane wina w wawie zakupic! dziekuje z gory za pomoc!
  • Na stronie www.kuchnia.com.pl znalazłam przepis na domki z piernika. Zachwyciły mnie zdjęcia tych domków. Postanowiłam zrobić coś takiego na święta. Efekt może być rzeczywiście wspaniały. Bajkowa chatka i jeszcze ten zapach. Niestety w przepisie brakuje ilości potrzebnej mąki, jajek. Autorka przepisu nie odpowiedziała na e-maila. Może ktoś ma pojęcie jakiego ciasta użyć do wypieczenia takiego domku. Będcę wdzięczna za informacje.
  • Proszę o przepis, to bardzo pilne.
  • jestemw domku chora, mzoe ktoś podesle jakiś prosty, zeby z aduzo składniko nie było, bo pewnie nie wszystkie bede miała ?
  • Dużo było o piernikach, teraz poproszę o przepis na lukier. Ma być bialutki, elastyczny, żeby się nie kruszył i gęsty, żeby można było wyciskać go szprycą.
  • Wiem, ze to może nie bardzo temat na to forum, ale w sumie też o jedzeniu :) No więc - zmieniam meble w kuchni i jakbym nie kombinowała, wychodzi mi że nie będę mieć piekarnika. W sumie dość rzadko go używam, ale jednak żal będzie się z nim rozstać. No i wymyśliłam sobie takie "cuś" które widziałam w jakichś telezakupach - taki mini piekarnik, trochę większy od kuchenki mikrofalowej. Że niby można w tym i kurczaka i makaron zapiekany - nie jakies gigantyczne ilości ale taką porcję ...
  • Witam wszystkich serdecznie. Mam w domku butlę niezłego białego rumu, jednak nie bardzo wiem z jakim napojem najlepiej by było go zmieszać. Szczerze mówiąc nigdy jeszcze nie próbowałam tego alkoholu, a wolę nie eksperymentować. Może ktoś z Was jest akurat smakoszem i zaproponuje jakiegoś ciekawego drinka? Zdaję sobie sprawę, że z pewnością istnieje mnóstwo kombinacji z udziałem tego trunku, ale prosiłabym o coś prostego, niezbyt wyszukanego:) jeśli można. Pozdrawiam
  • Witam. Czy ktoś oglądał Podróze Kulinarne Roberta Makłowicza, lub czy ktoś może wie, jakie dwie skale prezentował Pan Robert podczas podróży po Austrii (bodajże). Były to dwie skale umiejętności kucharzy, przyznawane także wybitnym restauracjom. Pierwsza to białe kapelusze kucharskie, druga to chyba gwiazdki. Prosiłbym o nazwy tych dwóch sposobów nominacji, bądź organizacji które to wydaja. Troche łopatologicznie to opisałem ale tyle tylko pamiętam. Pomocy Grzegorz
  • Siedzimy w pracy do wieczora... Jakie macie pomysły na przeżycie jeśli chodzi o jedzonko? Co przyrządzacie sobie w domu? Jak?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się