ibuprofen

(8 wyników)
  • Który lek lepszy na bóle podczas @?
  • po jakim czasie spodziewać sie objawów przedawkowania iburpomu popitego kroplami walerianowymi na spirytusie <30 tabletek>?
  • Lecze zęba ale między wizytami w domu ból się nasila do tego stopnia ze nie działa na mnie żadna tabletka (ktorą mogę wziąść karmiąc piersią)tylko ibuprom! Wziełam w nocy i około 11 rano!! Czy to jest bardzo szkodliwe dla małego? Boje sie i mam wyrzuty sumienia ale ból jest nie do zniesienia!!!Doradzcie proszę!!!
  • ibuprom(5)

Czy to prawda że zażywanie ibupromu szkodzi zajściu w ciążę? Słyszałyście coś na ten temat?
  • Dokuczją mi silne bóle głowy w ciązy. Przez pierwsze trzy miesiące lekarz nie pozwolił mi zażywac żadnych leków. W środkowym okresie ciąży pozwolił mi soradycznie zazyć ADVIL ( IBUPROFEN), ponieważ leki typu APAP czy Paracetamol na mnie nie działają. Jestem obecnie w 24 tygodniu ciązy. Zazyłam Advil już pare razy. Czy rzeczywiście jest on bezpieczny dla dziecka ? I co można przyjmować od 7-go miesiaca ...czy tylko paracetamol ?
  • Bóle menstruacyjne pojawiły sie u mnie jakies 3 - 4 lata temu...wczesniej nie odczuwalam nawet malenkiego bolu. Hmmm slyszalam, ze jak ma sie endometrioze to bole wystepuja tez w inne dni nie tylko w pierszy dzien miesiaczki :/...Jesli bole sa spowodowane nadmierna iloscia zw. prostaglandynów to czy jest jakis sposob by jakos zmniejszyc wydzielanie tych substancji? :/ hyh ale namieszalam... ...Prostaglandyny wpływają na mięśnie gładkie macicy, przewodu pokarmowego i dróg oddech...
  • Witam p.doktor Ostatnio kupując kapsułki ibupromu zerknęłam na ulotkę i PO RAZ PIERWSZY znalazłam tam ostrzeżenie , że zażywanie tego leku osłabia działanie antykoncepcyjne wkładki. ( mam nadzieję , ze tylko w trakcie przyjmowania leku , bo tego już nie napisali ). Jak podkreśliłam , po raz pierwszy spotkałam się z takim ostrzeżeniem - ale skoro jest , to znaczy , że musiał być wymierny powód dla jego umieszczenia . Pytanie - jakie leki i z jakich powodów sa niewskazane przy spi...
  • Ostatnia miesiaczke mialam 22 lutego. 23 marca w dniu planowej miesiaczki nie pojawila sie ona- dostalam lekkiego krwawienia/plamienia przez pol godziny. Sytuacja powtorzyla sie 2 dni pozniej - krwawienie przez pol godziny. 2 tygodnie temu zaczely bolec mnie jajniki, brzuch w okolicy jajnikow, mam obrzmiale i bolesne piersi jak przed okresem ale okresu nie ma. Zaczyna mnie to nipokoic. Ciaza nie wchodzi w gre bo nie wspolzyje. 2 lata temu mialam torbiele ktore same sie wchlonely. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się