jpg

(10 wyników)
  • Witam wszystkich, mam małe pytanie: jak zamienic maly plik jpg na wektor ale aby sprawić, że ten plik ma ładne linie i wygląda "gładko"? chodzi mi o ten plik: images49.fotosik.pl/136/ea11292297058707.jpg teraz jak robię narzędziami live trace krawędzie nie są mimo wszystko głądkie. może są jakies inne geometryczne narzedzia aby naprawiać krawedzie? szukam tez dobrego programu innego niz adobe lub corel, bo az tyle narzedzi nie jest mi potrzebnych, nie mam rowniez tyle ramu aby te progr...
  • pytanie trochę zagmatwane ale chodzi mi o cos takiego: chcę zestawić dwa zdjęcia obok siebie i potem zapisać to jako jeden obraz jako plik jpg. w jakim programie i jak to zrobić ? dzięki
  • witam, Grafik zrobił mi projekt nadruku na płytę, zamówiłam przez internet nadruk na płytach i okazuje sie ze na moim projekcie są szare obramówki, które będą brzydko wygląac po nadrukowaniu na płytach. Grafik, który mi to robił nie ma czasu się tym zająć...poniewaz mi zalezy mi na czasie muszę sobie poradzić sama... zainstalowałam demo Corela... ale nigdy z grafiką nie pracowałam... i nie wiem jak sobie z tym poradzic. Proszę o pomoc
  • Mam stronę, która składa się tylko i wyłącznie z grafiki pociętej na kawałki i wstawionej w tabelę. Wszystko jest ładnie, ale w górnym wierszu wstawiona jest animacja flash, a w wierszu tuż pod nim jpg. Oba mają taką samą długośc w pikslach, a mimo to widać, że jakby o 1 px rozjeżdża się jeden z drugim. Oto printskrin (trzeba się przyjrzeć, bo na pierwszy rzut oka nie widać;): img136.imageshack.us/img136/9879/pytaniees6.jpg Najlepiej widać to na 24h - czwórka jest w 2/3 wysokości jakby prz...
  • Witam. Mam taki problemik, otóż muszę wgrac do illustratora takie cuś images30.fotosik.pl/212/7163efcd5cde0b17.jpg" Robie to poprzez opcje Place. Niewiem czemu ale w CS3 wyskakuje mi okienko " Text Import Options " no i obojętnie jaką opcje wybiore to i tak ta fotka się nie otwiera :( Macie jakąś rade ?
  • To mój cały problem. Pierwszy raz retuszowałem zdjecie w Photoshopie, Potem przegrałem je na CD i chciałem otworzyć w innym PC...i nie otworzyłem. Czy powinienem przedtem jeszcze w Photoshopie konwertować plik do np. jpg? Jezeli tak to w jaki sposób? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Witam, mam pytanie dotyczące FastStone Imege Viwer - może ktoś z was używa tego programu i wie gdzie jest w nim możliwość "hurtowej" zmiany wielkości i/lub rozszerzenia (np. z jpg na jpeg) i może podzielić się ze mną tą wiedzą ? pzdr
  • Koncepcje mam juz mniej wiecej opracowana, chodzi o narysowanie. Teoretycznie moze byc komputerowo, ale nektore elementy moze byc latwiej narysowac. Ma byc w klimacie Leonarda Da Vinci, w stylu jego projektow/schematow. Chodzi glownie o schematy maszyn itp plus jego pismo odreczne (do tego akurat jest font) plus wykresy i elementy kojarzace sie z matematyka/ekonomia, bo tego dotyczy plakat. Byc moze cos w tym stylu: ucblibraries.colorado.edu/specialcollections/images/VinciGrapp...
  • Mam problem, gdyż od pewnego czasu zastanawiam sie jakimi programami (em) są wykonane tego typu grafiki? fc01.deviantart.com/fs20/i/2007/279/c/1/The_Chosen_Tree_by_P0RG.jpg fc05.deviantart.com/fs25/i/2008/069/9/f/ladybug_by_Tattoomaus78_by_psd_Club.jpg tn3-2.deviantart.com/fs28/300W/f/2008/070/1/1/116edb3869a81f75.jpg Gdyby ktoś był by w stanie powiedzieć jakimi programami są wykonane te "płynne" i "elastyczne" grafiki czekam na odpowiedź :]
  • Witam. Jestem początkującym grafikiem komputerowym i na razie klecę coś dla potrzeb prywatnych. Od wczoraj walczę jedna z pewną rzeczą i nie daję sobie z tym sama rady: w corelu Draw utworzyłam pewiej obiekt-kształt, który jest złożony z kilku krzywych beziera. Za pomocą opcji przyciągania obiektów, połączyłam te krzywe. I... usiłuję temu obiektowi nadać wypełnienie, ale niestety program "widzi" każdą tę jedną krzywą jako każdy jeden osobny obiekt, więc tego wypełnienia nie wid...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się