kiedy

(15 wyników)
  • Czy ktos wie kiedy w koncu Francja otworzy swoj rynek pracy dla Polakow?
  • Wybieram się za 4 miesiące do UK. Planuje raczej tanie linimi liniami lotniczymi. Kiedy najlepiej jest kupic bilet?
  • Zwracam się z pytaniem do osób znających realia rynku pracy w Londynie. Które miesiące są nalepsze, by szukać pracy w stolicy Anglii??? Słyszałem (nie wiem ile w tym prawdy), że najgorsze to czerwiec, lipiec i sierpień.
  • ...pod wzgledem liczby Polakow w nim mieszkajacych? zaraz po Chicago i Warszawie? Jakies sugestie? A moze juz jest...
  • Gdzie bando z GW widzicie te wzrosty wynagrodzeń ( chyba tylko kosztów utrzymania 40% - dojście do standardu UE)
  • Nie przesadzajmy z tymi polsko-francuskimi roznicami - polskie zaangazowanie na Ukrainie krytykowalo tylko paru nawiedzonych dziennikarzy, co zreszta nie jest az takie wyjatkowe, bo takie teksty pojawialy sie rowniez i w Wielkiej Brytanii (w "Guardianie") oraz... w Polsce ("Trybuna"). Przeciwna byla tez Liga Przyjaciol Rosji (LPR). Zreszta wiekszosc komentarzy w prasie francuskiej tez byla polskiemu zaangazowaniu przychylna. Wiem, bo czytam regularnie "Figaro" i "Monde." Rzad fra...
  • jak w temacie.
  • Nie moge zyc w tym kraju przez ten idiotyczny ruch drogowy samochodami po zlej stronie drogi. Co za idiota wymysli ze samochodami kieruja psy. To samo w Australii, NZ i Irlandii. Co za debilizm, caly swiat jezdzi po prawe stronie.
  • Mamy załatwioną pracę w Holandii na trzy osoby szukamy kogoś najlepiej z Północno-Wschodniej Polski ze sprawnym samochodem. Jeżeli masz samochód i chcesz pracować w Holandii napisz: mehid@interia.pl
  • Co to znaczy, kiedy ktos mowi : "Czuje sie Polakiem" ?
  • O kondycji moralnej naszych rodakow napisano juz wiele gorzkich slow. Ja tez mam ciekawe pod tym wzgledem doswiadczenia - w Londynie, wyprowadzilem sie ( zwialem ) gdy wlasciciel okradl wspollokatora z pieniedzy, ktore ten zarobil na farmie - jego jedyny majatek. Wczoraj zas zadzwonil do mnie kumpel z Liverpoolu, ze mieszkajacy w tym samym co on domu Polacy dokladnie wyczyscili jego pokoj z pieniedzy i wartosciowych rzeczy i znikneli jak kamien w wode. Jak wy sie zabezpieczaci...
  • francja(4)

cze..szukam osob jadacych do fran...majacych jakies dobre namiary na prace lub wolne miejsce-chetnie sie zabiore i dodatkowo chcialem sie dowiedzic jak to jest z tymi winogrona na francuskich polach?
  • czesc! czy ktos juz przetarl szlaki w amsterdamie w aspekcie zycia bez wydawania pieniedzy? woda jest za free, jedzenie mozna kupic tanie lub na przy koncu targowiska zagadac z farmerami mogacymi za bezcen (lub za free) oddac niesprzedane, a niezdatne do niczego plody rolne. Powazniejsza sprawa to nocleg, bo organizacje typu Salvation Army to raczej dla tutejszych prawdziwych zuli nadajace sie, sa jeszcze jakies organizacje koscielne ale wszystkie raczej wykorzystywane sa przez prawdzi...
  • Czy moze ktos wie jak sie zalatwia ten numer? Mam juz WRS. Pozdrawiam
  • Czesc. Czy ktos z osob obeznanych z zagranicznymi realiami moze powiedziec mi jak sie fachowo tlumaczy na angielski tytuly mgr ekonomii i anglistyki? czy to bedzie odpowiednio M.SC. i M.A? Głownie mam watpliwosci do tej ekonomii- nie pasuje mi za bardzo MBA, a M.Sc raczej kojarze z politecznicznymi kierunkami. Plz help:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się