Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      kitami

kitami

(7 wyników)
    • witam, mam pytanie do wszystkich zajmujących się zawodowo lub z zamiłowania remontami. Otóż mam w świezo wykonczonym mieszkaniu połączenie na podłodze paneli (laminowanych) z płytkami. Metalowa listwa i korek, wszystko ok. Z tym że fachowiec połozył nam na to jakąś substancję(kit?), która się kulkuje i nie wygląda juz zbyt dobrze. Mam więc pytanie: czym moge takie połaczenie pokryć z góry, żeby szpara wyglądała ok a jednocześnie panele mogły ew. pracować? Chodzi mi oczywiście o ja...
    • Mam problem, mieszkam w szeregówce już trzeci rok a mniej wiecej od półtora roku obserwuję jak opada mi podłoga w dwóch sąsiadujących ze sobą pokojach, wzdłuż ma sie rozumiec ich wspólnej ściany. Parkietowe listwy mam przyklejone do ściany na silikonie więc sa przytwierdzone na amen, a po środku ściany w obydwu pokojach mam ordynarna szparę na około 0,5 cm między listwą a parkietem (efekt łódki). Czy ktoś może postawic diagnozę i oczywiście jak to naprawic, na pewno nie od strony ...
    • Jak w temacie, mam dwa różne typy i nie wiem w końcu czy odlicza się, czy nie.
    • Mam drewniane okna podwojne z mechanizmem odchylajacym skrzydlo od gory (taki a''la lufcik). Poniewaz nie sa juz zbyt ladne chcialbym je odnowic. Jednak nie moge sobie poradzic ze zdjeciem skrzydel wlasnie przez mechanizm otwieranie z boku/odchylanie u gory. Jak to swinstwo zdemontowac? I drugie pytanie. Czy warto usunac stary kit i zastapic go nowym (czy tez moze sylikonem)?
    • Czy można czymś zakryć szpary pomiedzy panelami a listwami przypodłogowymi? Nie wiem czy jest to praktykowane. W ten sposób chciałem zabezpieczyć przed dostawaniem kurzu pod listwy. Zdrówka
    • Szukam studentów i uczniów do pracy jako przedstawiciele handlowi na terenie wielkopolski z miast Poznań , Leszno . praca jest bez zobowiązań zarobki nawet do 200zł za jednego klienta praca polega na polecaniu firm budowlanych i pozyskiwaniu klientów . kontakt mariuszstawny@interia.pl
    • czytalam tutaj ze mozna silikonu uzywac zamiast kitu, czy ktos moglby napisac jak to sie robi, probowalam ale szyby mi wypadly! czy trzeba najpierw gwozdziami je przymocowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się