konfitury z wiśni
(5 wyników)
-
Robię pierwszy raz konfitury z wiśni. Zgodnie z kilkoma przepisami wydrylowane owoce (nieco ponad 2 kg) zasypałam 2 kg cukru. Najpierw gotowałam i studziłam puszczony sok, a teraz kilka razy już - całość owoce z sokiem. Niestety to wcale nie gęstnieje :-(. Dodałam nawet jeszcze cukru żelującego, lecz nic to nie pomogło, a całość słodka jest nie do jedzenia. Co powinnam zrobić, jak je uratować? Pomóżcie proszę.
-
Po moim odkryciu dodawania bzu do konfitur z truskawek, czuję ogromną chęć
poeksperymentowania z konfiturą z wiśni.
Ponieważ smażenie już w przyszłą sobotę, pytam Was drodzy Forumowicze: Co
można dodać do konfitur z wisni???
(Uprzedzając Jacka :-)), imbir? Chilli?
-
Własnie dryluję tony wiśni i tak myślę ... konfitury, to rzecz
mniam !!! wręcz klasyka. A moze zrobić jakieś fusion ? Czy macie
wypróbowane dodatki, które by podniosły, uszlachetniły jeszcze te
smaki. Tak jak np. imbir dodany do konfitury z truskawek.
-
Obiecałam ciasto. Ale do niego potrzeba konfitury z wisni. Ostatnim razem
miałam własnę - mało słodką /tak wyszło../ i dobrze wysmażoną. No ale juz jej
nie ma. Jaka kupić? Żeby nie była dżemem!! PILNE!!!
-
Dostałam wczoraj wiaderko wiśni, dziś po pracy muszę je jakoś wykorzystać.
Chciałabym zrobić konfitury ale nie wiem jak się do tego zabrać. Poratujcie
mnie jakimiś sprawdzonymi przepisami i radami w tym temacie. Dziękuję.