kupie

(337 wyników)
  • Mój Syn od środy otrzymuje EURESPAL x 3 po 4 ml + FLEAMINĘ x 2 (po 10 kropelek) + spray do noska x 3. Lekarz stwierdził początkowe zapalenie oskrzeli powiedział iż na początku spróbujemy z tymi lekami ewentualnie jak nie pomoże to podamy antybiotyk. Pomogło dziś mamy poniedziałek Syn czuje się znacznie lepiej jednak mamy problem z kupami. Ma bóle brzuszka które kończą się puszczaniem bączków ewentualnie mokrym bąkiem. Obserwuję i widzę, że bardzo cierpi gdy nadchodzi ból brzuszka pręży si...
  • witam mój prawie 4 miesięczny synek od bardzo dawna robi zielone kupy zmieniałam mu mleko z enfamil na nan1 potem był bebilon a teraz bebiko. nic to nie dało oczywiście konsultowałam to z lekarzem-zalecił podawanie lakcidu przez 14 dni-nie pomogło tzn może i ta kupa wyglądała troszkę lepiej ale tylko gdy podawałam lek... maluch nie dostaje jeszcze nic poza herbatkami i mlekiem. jaka może być przyczyna??
  • Witajcie Mam pewien problem z córką - pół roku temu ją odpieluchowałam ( ma teraz dwa lata ) pampersy zostały tylko do spania, już myślałam, że zaraz zupełnie się z nimi pożegnamy, a tu nagle mała zacięła się z kupami. Scenariusz jest taki - przed spaniem zostawiona sama w łóżku ( inaczej nie zaśnie ) robi kupę w pampersa, jeśli nie zrobi i zachce się jej w ciągu dnia to lata co chwilę na nocnik, albo kibelek i siedzi, siedzi, siedzi :/ aż jest na ostatnim zakręcie, wtedy ucieka z płac...
  • córka 3 tygodnie temu zrobiła kupe po 7 dniach , naczytałam się o zatwardzeniach - daje jej zadziej kasze bo do tej pory 2 razy dziennie , je desery śliwkowe dałam kasze gryczaną , chleb razowy, kupa znowu po 7 dniach oczywiście z płaczem , Kupa nie twarda jak kamień ale plastyczna może troszkę "gruba" jak na pupę 2,5 latki, podaje małej laktuloze, dziś znów 7 dzień od ostatniej kupy i zaczyna sie : jest marudna płacze jak siądzie na nocnik ale nawet nie zacznie robić , pomóżcie bo nie mam si...
  • witam, czy któras z Was wie moze od czego mze byc wodnista pienista kupa strzelająca, w sobote byłam na wyjezdzie z córka (za miesiac 2lata) kapała sie w jeziorze i mimo tego ze pilnowałam by nie piła wody to i tak nie udało mi sie to w 100%, bylismy tam 2 dni i juz tam widziałam ze ma luzniejsze kupy, wrocilismy w poniedziałek miała luzne czrane kupy ale tylko 1 dziennie wczoraj juz było tych kup 5 sa jasno brazowe czasem zielone strzelajace pieniste i maja duzo sluzu...w nocy ...
  • Potrzebna mi pomoc, bo od dłuższego czasu nie wiem, co robić. Moje starsze (5 lat) i młodsze (3 lata) dziecko od długiego już czasu wstrzymują robienie kupy. Starszy od 3 roku życia korzysta z sedesu i rozumie, że musi robić kupę, aby być zdrowy. Jednak ciągle wstrzymuje i nie podaje nawet powodu. Mówi rózne rzeczy przez ostatnie 2 lata, od że: "boi się bólu przy robieniu" (nie ma hemoroidów, choć raz czy dwa miał) po: "że życie mu się odmieniło odkąd przestał nomralnie robić ...
  • Od pewnego czasu mój niespełna 2letni synek zaczął robić okropnie cuchnące kupy...zapach jest nie do wytrzymanaia...konsystencja też jest niepokojąca...są maziste podobne do gęstej jajaecznicy- przepraszam za ten opis. Nasz pediatra kazał podawać mu lacidofil i enterol...tłumacząc,że widocznie mały ma skłonność do takich jelitowych historii. Rok temu miał już utrzymujące się brzydkie kupy. Jednak te specyfiki pomogły... Teraz jestem trochę zaniepokojona. Nie wiem co robić. Czy mo...
  • Czy to możliwe? Tydzień temu miał temperaturę która wracała co 4-6 godzin i narzekał na brzuszek. Nie miał biegunki ani wymiotów. Przeszło samo po 3 dniach. Wczoraj znowu temperatura i ból brzucha. Dzis lekki stan podgorączkowy. Czy to może mieć związek z wstrzymywaniem kupy?
  • Mój synek 3 m-czy robi zileone kupy. Ma AZS i pije Bebilon Pepti. Słyszałam że po tym mleku takie kupy sie robią i że jeśli maluch robi zielone kupy a nie ma wnich śluzu i krwi to jest ok. Czy to prawda?? A co oznacza śluz w takiej kupie?? przepraszam że taki temat poruszam, ale martwię się a przy dzieciach to normalne... proszę o odp. jeśli ktoś się orientuje w temacie: kolor.., śluz...
  • To krepujące, ale muszę coś z tym zrobić, a nie wiem, do jakiego lekarza się wybrać. Moje dziecko (duże, 10 l.) podczas kąpieli popuszcza nieduże ilości kupy do wanny. Kiedyś zdarzało sie to sporadycznie, ale ostatnio - zawsze. Zupełnie tego nie kontroluje. Gdzie szukać pomocy?
  • hej drogie mamy!mojej corci zdarza sie zrobienie ciemnozielonej kupy ,ale uprzednio nic jej nie daje takiego do jedzienia aby ta kupa miala taki dziwny kolor,beda c niemowleciem tez pzrez miesiac robial tak kupe i do dzis nie wiemy czemu0-przeszlo jej samo...a teraz jak jest taka duza niekiedy jej sie zdarza...czy to objaw jakiejsc alergoiii czy bolu brzucha??moze mialyscie taki klopocik?pozdrawiam
  • Witam wszystkich. jestem mamą 10 tygodniowego chłopca.mam ogromny problem.Gdy mały skończył dwa tygodnie to przestał robic samodzielnie kupy.Miał w szpitalu robione usg wszystko jest dobrze,tak co trzy cztery dni dajemy mu czopka bo inaczej nie zrobi.Najwieksza przerwa była 7 dni i nic.Lekarze nas uspokajaja ze to mini ale coraz bardziej jestem zaniepokojona.Ostatnio dostaliś parafine mietową do podawania małemy ale podaje juz prawie tydzień i nic. Mały sie napina próbuje zrobic...
  • Krzyś ma roczek, robi 5 kup dziennie(raz mniej raz więcej), może i bym się tym tak nie martwiła, gdyby nie ich kolor- czsem zielone, pomarańczowe, żółte, rzadko brązowe. Robilismy badanie ogólne kału,na krew utajoną. Wyniki są w normie. Kupy strasznie śmierdzą, wyklluczam kolor z powodu tego co je. Dziewczyny macie jakies doświadczenia? Dzięki z góry
  • Witam, mój synek ma 7 m-cy, praktycznie od drugiego miesiąca życia ma śluz w kupie i tylko śluz, żadnej wysypki. Po rygorystycznej mojej diecie nic się nie zmieniało, karmiłam go do 5 miesiąca, w końcu z lekarzem postanowiliśmy, że mały dostanie Bebilon pepti. Niestety większej poprawy nie było, tak jak i przy karmieniu piersią. W końcu przeszliśmy na Nutramigen. Z kup zaczął znikać śluz, były tylko zielone, ale to przy nutramigenie normalne. Problem pojawił się po podaniu 5 ...
  • Wybrałam sie dzis z córka do lekarza bo jakas taka zakatarzona.Przy okazji wspomniałam lekarzowi o tym,ze ona wstrzymuje zrobienie kupy.Polecił mi zrobienie badania kału na pasozyty i lamblie. I tak sie zastanawiam jak jedno z drugim moze byc powiązane. Ja obserwuje zachowanie córki i wydaje mi sie to miec raczej podłoze psychiczne. Kiedy zapomni o kupie a raczej jej wstrzymywaniu,robi w najmniej oczekiwanym momencie (ostatnio 2 razy w majtki na spacerze) lub w nocy. Badanie zro...
  • Witam, mój synek ma 14 miesięcy i od ok. 3. tygodnia życia nie zrobił sam kupy. Do 3. tygodnia to też nie były porządne kupy, tylko popuszczenia (ale o tym dowiedzieliśmy się póżniej). Pomagaliśmy mu najpierw mechanicznie odciągając zwieracz, ale było to coraz trudniejsze, więc zaczęliśmy stosować czopki. Byliśmy w kilku szpitalach i u kilku lekarzy. Ostatecznie trafiliśy do Centrum Zdrowia Dziecka, gdzie wykluczono chorobę Hirschprunga (za pomocą biopsji). Postawiono diagnozę: dyschez...
  • pytanie do mam karmiacych wyłącznie lub w większości piersią jak te kupy wyglądaja, czy są zcasem ciagnace, zdarza sie śluz, jak jest ich konstystencja i czy "pachną" kwaśno? Gabrysia od jakiegoś czasu robi właśnie takie kwaśniejsze kupy, często ze śluzem (niekażda), ale bez krwi, nie ma tez objawów skórnych, poza tym ulewa ale też w niedużych ilosciach, nie boli ja brzuszek, miala moze ze 3, 4 razy kolke jak była mniejsza, poza tym ok boję sie, ze moze mieć alergie, bo jej starsza sio...
  • Drogie mamy mam pytanie, co może oznaczać właśnie śluz w kupie? Dodam,że poza tym wygląda ona normalnie? I mała (18 miesięcy) nie ma innych dolegliwości. A odpewnego czasu w kupce pojawia się śluz? Czy jest to powód do zmartwień czy samo przejdzie? Aha podaje jej Lactoral (ale nie pomaga)...
  • Witam!! Mój mały 16-miesięczny synek "sra smarkami". Wczoraj zrobił normalne 4 kupy, dziś trzy. Obudził się po popołudniowej drzemce i w kupie był śluz. Od tego momentu jest niespokojny i chce tylko na ręce. Co robić?? czy to coś normalnego??
  • miałam sie nie rozpisywać, ale opisze nasz przypadek może ktoś mi pomoże. Moje dziecko ( 18 miesięcy) od roku robi zielone kupy. brzydkie, bardzo śmierdzące, rzadkie. różne odcienie zieleni, po kilka dzienie. zaczęła sie odparzać, czego wcześniej nie było. wysypka bardzo rzadko jest. raczej bardzo ładna cera. takie kupy są po wszystkim co zje, nabiału nie je bo chyba nie toleruje. nie umiem powiedzieć czy na pewno nie toleruje bo jak nie je to też ma zielone kupy. nie umiem dojść ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się