Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      leczenie endometriozy

leczenie endometriozy

(3 wyniki)
    • Witam, Miesiąc temu miałam usuwaną torbiel endometrialną i zdiagnozowaną endometriozę. Obecnie jestem po pierwszym zastrzyku depo provera 150, mam jeszcze wziąść 2 zastrzyki w przeciagu 2 najbliższych m-cy. Czy taka dawka nie jest za duża (nigdy wcześniej nie brałam hormonów)? Chciałam zapytać jak długo po odstawieniu tych zastrzyków powraca się do płodności i czy ewnetulanie są łagodniejsze hormony leczące endometriozę, po których łatwo wraca się do płodności. Bardzo zależy mi n...
    • Najpierw kilka słów o diagnostyce. Otóż spotkałam się w pismiennictwie ginekologicznym ze stwierdzeniem,że ta choroba nie jest diagnozowana gdyż NFZ za to "nie zwraca". Nie wiem czy to jest zgodne z prawdą, więc pytam was czy może to ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć. Następnie zwracam się z pytaniem do leczonych na endometriozę: czy leczenie jakie zaproponował wam lekarz jest w pełni odpłatne? Jakie leki wam przepisują i ile was to kosztuje? Czy lekarz określił z góry ile potrwa leczeni...
    • Droga Pani Doktor Pisalam juz do Pani (watek 2388) w sprawie watpliwosci przed laparoskopia. Jeszcze raz bardzo dziekuje za odpowiedz na moj poprzedni list. Teraz jestem juz po zabiegu i znowu mam do Pani cala mase pytan. Moze najpierw kilka slow o samej operacji. Zabieg wykonano jednak w ostatnim dniu miesiaczki. Z jajnika lewego usunieto torbiel endometrialna o wym. 3-3,5cm. Poza tym uwolniono potezne zrosty - jajnik byl przyrosniety z jednej strony do macicy, z drugiej do odbytni...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się