leukopenia

(3 wyniki)
  • Lekarz rodzinny po obserwacji kilku morfologii kieruje mnie do hematologa - ten z kolei stwierdza, że leukopenia na poziomie 2.8(wcześniej bywało m.in 2.9, 2.4) to żadna leukopenia, że pewnie tak po prostu mam i koniec tematu. Dodam, że nigdy wcześniej nie miałam obniżonego wbc, problem zaczal sie jakis rok temu. Czy to normalne? Poza wbc morfologie mam w normie, jedynie WBC Flags M2 tak wyglada: %LYM 55.9 %MON 5.8 %GRA 38.3 #LYM 1.5 #MON 0.1 #GRA 1.2 Co to oznacza? Czy konsulto...
  • Witam Od kilku lat borykam się z leukopenia w granicach 2,6-3,5. Co jakiś czas kontroluje poziom krwinek białych, ostatnio jednak dostałam jedynie skierowanie na rozmaz manulany. Jego wynik: Segmentowe 53 norma 50-70 Kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 37 norma 30-50 Monocyty 8 norma 1-10 Wydaje mi się że rozmaz jest ok. Pytanie czy jest on wystarczający by powiedzieć że z leukocytami jest ok - czy lepiej wykonać jeszcze test ilościowy krwinek? Pozdrawiam
  • Witam Mam pytanie, kilka dni temu robiłam badania i mam za mało wbc: 2.8. Co to może oznaczac? czy mam sie tym martwić? dodam, ze nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, nie mam żadnych innych objawów może poza jesiennym przemęczeniem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się