lubin

(8 wyników)
  • Dla tych, ktorzy nie kojarza- Lubin to dom perfumeryjny z wielkimi tradycjami siegajacymi Napoleona. Do niszowych perfumerii trafia wlasnie, po latach, ich najnowsza kompozycja: Idole. Co za nuty- marze, aby powachac! Lubie kompozycje Olivii Giacobetti (szkoda, ze butiki marki IUNX wkrotce beda zamykane, ciekawe, czy zapachy rowniez sie wycofa- chyba koncern Shiseido postawil na Lutensa, a zyski IUNXa nie byly zbyt wielkie), zas flakon Idole stworzony przez Serge'a Mansau (Kenzo, ...
  • Ktoś albo nawet dwa ktosie polecały ostatnio Idole de Lubin. Kojarzę tylko, że jest z nutą rumu. A coś więcej o tym zapachu ? Jak się rozwija, jak się trzyma itd ?
  • Nie znam sie ,kurcze,na meskich zapachach,a moj maz za nic w swiecie nie uzyje damskiego.Jest tradycjonalista w tym zakresie-i ja mu na to pozwalam:-)))) Swego czasu ukochal sobie Idole i wykancza juz n-ta flaszke... Musze go zmusic do uzywania innego zapachu-co wcale proste nie jest:- ( Jego krotkie-nie!-konczy sprawe:-( Jaki zapach meski bylby podobny do nieszczesnego I? Przekopalam zarchiwizowane watki forum, ale nic nie znalazlam..kto pomoze? Za tydzien lece do Londynu na...
  • Wczoraj testowalam po raz pierwszy i mam wrazenie, ze znam mocno podobny zapach. Ale niestety nie moglam sobie przypomniec, co to moglo byc. Czy macie jakies sugestie, pomysly, bo meczy mnie mysl skad ja to znam.
  • Proszę was o opinie co sądzicie o idole, czy nosicie, jak nosi się na kobiecie, bo w końcu zapach klasyfikowany jako typowo męski. Przeryłam forum-już od jakiegoś czasu byłam zainteresowana, przeglądałam zeszłoroczne wish-listy. W obecnym sezonie cisza, nikt nie pachnie, nie widać na straganiku, znikł z list marzeń. Przyuważyłam go w kolekcjach m.innymi oosemki, wanilii72, voluptas. Sprawdziłam też blog elve i czytam, że jedna z ulubionych ekspertek nie przepada:). Zauważyłam ,że t...
  • Idole de Lubin, w perfumerii Quality, tylko 75 ml pojemnośc za tylko 275 zl!!! Matko,jest poprostu obłędny-ciepły, ale nie słodki, ma dużo okopconych drzewek i szafranu, skórek pomarańczy i skóry.Rum pachnie na poczatku dość intensywnie, pozniej łagodnieje.Znajduje w nim akcenty Black Cashmir, Chaosu,Eau du Fier i Ambre Sultan.Jak na Olivie Giacobetti przystało kompozycja mimo wszystko jest przejrzysta i doskonale sprawdzi sie nawet w ciepłe dni z wiatrem Biegiem testować! Pozdra...
  • Kolejny zapach projektantki (i pierwszy po przejeciu licencji przez L'Oreal) to kontynuacja koncepcji Stelli, z escentual: "Fresh and sparkling garden rose, with a delicious signature, like a caress to the skin. Faithful to the stela rose and amber DNA. Top notes: Morroccan Rose, Grapefruit. Heart notes: White Peony, Pink Pepper. Base notes: Ugandan Fresh Vanilla, Grey Amber." Tam tez reklama, przeglad produktow (w linii takze mgielka) i przedsprzedaz: www.escentual.com/stel...
  • Anniehall, nie zaglądaj tu;) Chciałam zapytac, jak wygląda Wasza przygoda z tą piekną trawą, której korzenie potrafią sięgać 4 metrów?!Które zapachy z tą dominującą nutą lubicie nosić, a których historia Was nie urzekła? Wetiwer zawsze kojarzy mi sie z Sorbetem, on tak pięknie i chyba najbardziej poprawnie mówi właśnie "wetiweria" choc potocznie sie przyjęło "wetiwer".Poproszę też Martienne w miare możliwości o mini- wyklad o róznicach w pochodzeniu i czy ta różnica jest w zapach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się