Dodaj do ulubionych

Idole de Lubin ?

03.07.07, 22:36
Ktoś albo nawet dwa ktosie polecały ostatnio Idole de Lubin. Kojarzę tylko,
że jest z nutą rumu. A coś więcej o tym zapachu ? Jak się rozwija, jak się
trzyma itd ?
Obserwuj wątek
    • ola644 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 22:40
      obrzydliwe co teraz napiszę, ale miałam keidyś próbkę zapachu z perfumerii
      quality i za chiny nie potrafię przypomnieć sobie jak pachniał;| wiem jedynie,
      ze nei był to szczyt moich marzeń, a uwielbiam słodziaki.
      • forevermore79 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 22:45
        Idole wg mnie do slodkich nie nalezy- jest kadzidlano-przyprawowo-rumowy, z
        fajna nuta rumu wlasnie, skory, szafranu i afrykanskiego drewna. Jakbym mial go
        do czegos porownac- polaczenie Black Cashmere i Chaosu DK bylyby najblizsze
        Idole. Ma w sobie tez cos z Feminite du Bois. Mam caly flakon, piekny zreszta-
        na poczatku narzekalem na brak trwalosci, teraz trwa bardzo dlugo, moze kwestia
        przyzwyczajenia.
        A tutaj cala dyskusja sprzed 3 miesiecy:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=60791736&a=60791736
        oraz opis nut
        www.missala.pl/cms/index.php?id=993
        • fa25 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 22:53
          Mistrzu, jesteś wielki ! Dzięki serdeczne.
          • fa25 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 23:14
            Przekopałam się przez cała zalecaną przez Foreviu literaturę i dopiero teraz
            mam mixed feelings. Od absolutnego zachwytu po negację...matko, o co chodzi ?
            Nawet odnośnie trwałości nic nie jest pewne do końca bo im dłużej się go nosi
            tym bardziej trwały ? No to należałoby koniecznie obwąchać. Obligatoryjnie ! A
            z drugiej strony lody malaga podlane rumem ?..nietrwałe..hmmmmm...
            • elve Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 23:26
              Fa, musisz przetestować, bo to imo chimeryczny zapach. różnie gra na różnych
              osobnikach. na mnie II liga :D
              może ktoś Ci prześlę próbkę. wiem, że w Q mają takie fajne duże z atomizerem,
              spokojnie starczające na gruntowny test.
    • eirenne Re: Idole de Lubin ? 04.07.07, 01:10
      Początek rumowy, potem zmienia się w coś podobnego do Black Cashmere - taka nuta
      kalafonii, ale nieco bardziej przejrzysta niż w BC.
      Dość monotonny i surowy. Trwały (a na początku też wydawał mi się ulotny).
    • mangos Re: Idole de Lubin ? 04.07.07, 06:21
      Bardzo ładny zapach-kadzidło + rum, ale nie ma tej dymności ,która jest w BC,
      dość trwały, "przejrzysty",przy skórze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka