fa25 03.07.07, 22:36 Ktoś albo nawet dwa ktosie polecały ostatnio Idole de Lubin. Kojarzę tylko, że jest z nutą rumu. A coś więcej o tym zapachu ? Jak się rozwija, jak się trzyma itd ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola644 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 22:40 obrzydliwe co teraz napiszę, ale miałam keidyś próbkę zapachu z perfumerii quality i za chiny nie potrafię przypomnieć sobie jak pachniał;| wiem jedynie, ze nei był to szczyt moich marzeń, a uwielbiam słodziaki. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 22:45 Idole wg mnie do slodkich nie nalezy- jest kadzidlano-przyprawowo-rumowy, z fajna nuta rumu wlasnie, skory, szafranu i afrykanskiego drewna. Jakbym mial go do czegos porownac- polaczenie Black Cashmere i Chaosu DK bylyby najblizsze Idole. Ma w sobie tez cos z Feminite du Bois. Mam caly flakon, piekny zreszta- na poczatku narzekalem na brak trwalosci, teraz trwa bardzo dlugo, moze kwestia przyzwyczajenia. A tutaj cala dyskusja sprzed 3 miesiecy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=60791736&a=60791736 oraz opis nut www.missala.pl/cms/index.php?id=993 Odpowiedz Link
fa25 Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 23:14 Przekopałam się przez cała zalecaną przez Foreviu literaturę i dopiero teraz mam mixed feelings. Od absolutnego zachwytu po negację...matko, o co chodzi ? Nawet odnośnie trwałości nic nie jest pewne do końca bo im dłużej się go nosi tym bardziej trwały ? No to należałoby koniecznie obwąchać. Obligatoryjnie ! A z drugiej strony lody malaga podlane rumem ?..nietrwałe..hmmmmm... Odpowiedz Link
elve Re: Idole de Lubin ? 03.07.07, 23:26 Fa, musisz przetestować, bo to imo chimeryczny zapach. różnie gra na różnych osobnikach. na mnie II liga :D może ktoś Ci prześlę próbkę. wiem, że w Q mają takie fajne duże z atomizerem, spokojnie starczające na gruntowny test. Odpowiedz Link
eirenne Re: Idole de Lubin ? 04.07.07, 01:10 Początek rumowy, potem zmienia się w coś podobnego do Black Cashmere - taka nuta kalafonii, ale nieco bardziej przejrzysta niż w BC. Dość monotonny i surowy. Trwały (a na początku też wydawał mi się ulotny). Odpowiedz Link
mangos Re: Idole de Lubin ? 04.07.07, 06:21 Bardzo ładny zapach-kadzidło + rum, ale nie ma tej dymności ,która jest w BC, dość trwały, "przejrzysty",przy skórze. Odpowiedz Link