lubin

(4 wyniki)
  • Witajcie czy ktoś z forumowiczów mieszkających w Lubinie wie, czy jest już oferta nasion warzyw i kwiatów na 2010 rok?? Mieszkam 60 km od Lubina i nie chciałabym jechać w ciemno. Prosze o wiadomość Joanna
  • Lubin(5)

Panie Jurku prosze o porade. Mam ochote przesadzic "dzikie" lubiny do mojego ogrodu. Tutaj sa one tak rozpowszechnione i piekne,we wszystkich kolorach rozu i fioletu. W tej chwili zaczynaja przekwitac i tworza sie na nich "fasolki" wypelnione ziarnami. Jak Pan uwaza czy teraz latem przesadzic cale rosliny, czy poczekac do jesieni. pozdr. Tula
  • Mam tą glebę kl.5 i odpisaliście mi że mam siać łubin,ale kiedy teraz na wiosne czy latem a może wczesną jesienią.Obornik dawałam do zeszłego roku ,bo miałam dostęp,już go nie mam i muszę innymi sposobami polepszyc strukture tej gleby.Wybieramy tą siwice na 2 szpadle wrzucamy tam jesienią wszystkie chwasty i odpad działkowy razem z wieszchnią darnią przysypujemy tą ziemią z wierzchu i tak po kawałeczku co rok .Ale to chyba syzyfowe prace.
  • Od trzech lat próbuję dorobić się łubinu, siejąc go o róznych porach i w różnych miejscach, z nasion kupowanych w różnych sklepach i wielkie NIC. Co takiego jest w łubinie o czym ja nie wiem, że nie chce u mnie wzejść z nasion? Właśnie teraz widzę jak po ogródkach kwitną wielkie kolorowe kępy i zazdrość we mnie pęcznieje. Podzieli się ktoś swoim doświadczeniem? Pozdrawiam - Ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się