Forum Komputery grafika komputerowa
ZMIEŃ
      monitory

monitory

(8 wyników)
    • Muszę kupić nowy monitor do grafiki. cena ok 1500 zl. NA jakie parametry muszę zwracać uwagę? Co warto kupować a na jakie marki w ogóle nie zwracać uwagi?
    • Mój monitor ma 21'' i jest silnie wydłużony w stosunku do tradycyjnych (tzn. wymiar poziomy jest znacznie dłuższy niż pionowy). Skutkuje to 'rozciągnięciem' oglądanych obrazków, także w programach graficznych. Stąd moje pytanie: czy w PS jest opcja, która pozwalałaby na korygowanie takich zniekształceń podczas wyświetlania / obróbki zdjęć ? Jak się z tym problemem uporać, bo takie zniekształcenie utrudnia właściwą ocenę fotek. Z góry thx za odpowiedź/ pozdr
    • witam, do tej pory pracowałem na monitorze CTR, ale od niedawna noszę się z zamiarem kupna jakiegoś fajnego monitora LCD; na co zwrócić uwagę przeglądając parametry monitora? pozdrawiam i dzięki!
    • Posiadam od niedawna laptopa Samsung NP-R509-XA06PL. Zauważyłem że grafika na moim ekranie wygląda trochę inaczej niż u innych (normalnych monitorach przy PC). Mianowicie: u mnie wszystko jest jaśniejsze i mniej nasycone. Problem polega na tym że gdy obrabiam np. zdjecia u mnie są OK, ale u innych są przesycone. Próbowałem pogrzebać ustawieniach, ale nie ma nic o nasyceniu itp. Jedyne co znalazłem (co mogło by pomóc)do kontrast. Zastanawiałem się czy to wina tego że mój ekran jest nowsz...
    • Witam, Proszę o radę. Dokladnie: jak zrobić pokaz zdjęć na płytce DVD, tak aby potem oglądać to na odtwarzaczu DVD, i zdjęcia NIE BYŁY ZMIĘKCZONE. Robię to za pomocą NeroStartSmart, wstawiam zdjęcia do projektu, daję później przejścia, dokładam ścieżkę audio ...itp. Niestety, przy odtwarzaniu, fotki te mają gorszą jakość, przez to, że są zmiękczone, tak jakby był w międzyczasie zmieniony rozmiar obrazu i na nowo przeprowadzane próbkowanie zdjęć. Jak tego uniknąć, jak zrobić, ż...
    • Mam pytanie, po przygotowaniu w photoshopie jakiegoś zdjęcia lub grafiki, po wydrukowaniu okazuje się, że jest ono ciemniejsze i (jakby nieco zbyt dużo zielonego koloru) w porównaniu do tego co widać na monitorze. Może ktoś wie jak (ewentualnie gdzie znaleść) skalibrować kolory, żeby wydruk był porównywalny z tym co widać na monitorze.....
    • witam Mam prośbę o pomoc. Jestem współwłascicielem średniej wielkości agencji zajmującej sie produkcją materiałów POS. Mamy kilku bardzo dobrych, dużych, markowych Klientów - dobry kontakt, dłygotrfała współpraca. W rozmowch co jakis czas przewija się temat kreacji (do tej pory dostawliśmy od Klienta materiały w formie elektronicznej przygotowane przez studia graficzne agencji współpracujach z Klientem - nasz DTPowiec przygotowywał tylko materiał do druku). Generanie przy produkcj...
    • witam 1. raz :) na wstepie dodam ze amatrosko obrobka zdjec dla walsnej przyjemnosci zajmuje sie juz jakis czas. grafikeim nie jestem. wiem, ze niech murarz stawia domy, piekarz piecze etc etc ale chcialnym sie dowiedziec poniewaz poproszono mnie o zaprojektowanie ulotki reklamowej prostej malo skomplikowanej sam krajobraz z dodatkowymi obiektami wtopionymi. 1. ile dpi powinna miec ulotka oddana do druku offsetowego, by byla wyrazna chodzi mi o druk zdjęc krajobrazów itp(mam juz tło, p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się