Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      nadmierne pocenie

nadmierne pocenie

(13 wyniki)
    • No normalnie szlaken mnie już trafia. No nie ubiorę fajnej jasnej bluzki bo WIADOMO! Musze zawsze szukać jasnych rzeczy bardzo wyciętych albo pozostawać przy ciemnych. Kupiłam sobie jasną tunikę niezbyt wyciętą i bach - dziś wiem że to ryzykowne w niej chodzić... Macie jakieś metody walki z tą przypadłością? Ja używam antidrala i rexony i jak widać wyżej. Co jeszcze można zrobić kurcze no.
    • Od około 3 lat mam problem z nadmiernym poceniem się. Potrafię zlać się potem po wejściu do ciepłego sklepu, po szybszym marszu, przy nawet lekkim zdenerwowaniu. Pot mam nawet na rękach i nogach. Cała się lepię. Nie mam problemu z zapachem, zresztą dbam o częste kąpiele. Chodzi o sam fakt, że potrafi lać mi się pot ciurkiem po plecach bez jakiegoś wyraźnego powodu. Ot tak. Jaka jest tego przyczyna? Czy w ogóle jest jakaś, czy po prostu "ten typ tak ma"? Przyznam, że nie jest to d...
    • Podczas intensywnego uprawiania sportu w klubie fitness bardzo sie poce. Jasne, pocenie sie jest sprawa jak najbardziej normalna i oczekiwana, ale ja sie poce duzo bardziej, niz ktorakolwiek inna dziewczyna na zajeciach. Po pol godziny pot ze mnie splywa - doslownie - z wlosow, z czola, po nogach, rekach. Nie ma to zwiazku z odzywianiem, bo czy jem zdrowo i kompletnie bez soli, czy tez jestem na pizzach i chipsach (sporadycznie) - nie ma roznicy. Zreszta zazwyczaj jem bardzo zdrowo. Cwicze...
    • Prosze Was o radę. Mam kłopot z poceniem się. Myję się bardzo często, golę pachy, staram się uzywac dobrych dezodorantów ... Skutek jest opłakany, po kilkudziesięciu minutach bluzki pod pachami są mokre. A ja wstydzę się, zaczynam się denerwować, przygniatam przedramiona do tułowia, co w efekcie daje jeszcze większe plamy.Koszamar. Dodam, że inne części ciała nie pocą mi się nadmiernie. Zbliża się wiosna, lato a ja na sama myśl o tych moich wpadkach wpadam w rozpacz. Nie wiem, może zna...
    • o czym może świadczyć nadmierne pocenie? niezależnie od pogody pot mnie po prostu zalewa na twarzy, plecach. dosyć to kłopotliwe zwłaszcza w pracy. wyniki badań na tarczycę mam w normie.
    • Teraz, zwłaszcza w te upały - tak strasznie pocę się pod pachami że już po kiklunastu minutach po wzięciu prysznica, zastosowaniu antyperspirantu i włożeniu czystego ubrania, od razu mam mokre plamy - które, niestety, widać. Pot dosłownie spływa mi kroplami po rękach :( Ciekawa rzecz, ze bardziej po prawj niż po lewej. Myję się, biorę prysznic kilka razy dziennie, stosuję antyperspirant i nic. Jedno szczęście, że ten pot nie ma brzydkiego zapachu. Ale te mokre plamy... Okropność. ...
    • Drogie kobietki może tez to macie lub miałyście- szybkie i obfite pocenie sie -chodzi mi o pachy.Używam od lat antyperspirantu w sztyfcie i zawsze byłam zadowolona bo skutkował, zmieniło to się kiedy urodziłam dziecko (3,5 miesiaca temu).Niesamowicie pocę sie i czasem czuć ten zapach i nie mam na to żadnej rady.Jeśli chodzi o higiene to nie mam sobie nic do zarzucenia ale jak jestem w mieście to oczywiste jest to ze nie mam gdzie sie umyć i klapa bo plama pod pachami :((( straszni...
    • witam, mam straszny problem bardzo sie poce. Zakładam czysta koszulke a zaraz plamy az po pas, bardzo się pocę. Antyperspiranty, golenie pach nic nie daje, co to mozę być?dziękuje
    • Moze któras z was miała podobny problem i mi cos doradzi. Od jakiegos czasu nie radze sobie z poceniem sie. Głównie chodzi mi o pachy. Nigdy do tej pory nie miałam zadnego problemu z tym. Stopy, dłonie - wszsytko ok, ale pod pachami wiecznie mokra podkoszulka, nic nie pomaga. Strasznie mnie to krępuje. Używam jak zawsze antyperspirantów, oczywiscie gole sie,,, moze znacie jakis "domowy "sposób, moze jakies zioła? Bede wdzięczna.
    • witam, mam krepujacy problem, od jakiegos czasu zaczelam sie strasznie pocic pod pachami, mam 19 lat i jestem szczupla osoba, nigdy nie mialam z tym problemu, ale gdzies od roku sie to pojawilo. Juz nawet antyperspiranty nie pomagaja://. nie moge nosic bluzek z rekawkami bo zaraz widac plamy: (((...Kiedys slyszalam ze sa na to jakies tabletki, moze wie ktos co moge zrobic???
    • czy ktoś zna jakiś preparat na taką 'dolegliwość'? otóż bez względu na temperaturę sytuację bardzo często jestem spocona... wiem,że to brzydko wygląda,dlatego tuszuję się jak mogę i dlatego najczęściej ubieram białe lub czarne bluzki-na nich najmniej się rzuca w oczy mokra plama pod pachami. w lecie jest ten komfort ,że na bluzkach na ramiączkach nie ma aż takiego problemu,choć też widać ale na szczęście mniej. czy ktoś z Was miał z tym problem? znacie jakieś pomocne środki ? kiedyś uży...
    • Pocę sie nie tylko z powodu upału ale i stresu, nerwów,wstydu itp. najgorsze są mokre plamy pod pachami, nie da sie niektórych bluzek nosić bo to fatalnie wygląda. Co robić ?
    • Mam taki problem, nadmiernie poce się. Nawet jak siędzę przy biurku, ubrana w t-shirt czuje jak mi pot scieka. Mam 20 lat, jestem zdrowa, wszystkie badania krwi i moczu są książkowe, często korzystam z sauny. Poradźcie mi coś na ten problem:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się